به بهانه ی بیست و پنجمین سالگرد ارتحال آیت الله مرعشی نجفی(ره)
بیست و پنجمین سالگرد آیت الله مرعشی نجفی ششم آذر ماه در شهر مقدس قم برگزار می شود. مراسم بیست و پنجمین سالگرد آیت الله مرعشی نجفی از مراجع فقید تقلید پنجشنبه ششم آذرماه ۱۳۹۳ بعد از نماز مغرب و عشاءاز سوی بیت ایشان در حسینه آیت الله مرعشی نجفی در شهر مقدس قم برگزار
بیست و پنجمین سالگرد آیت الله مرعشی نجفی ششم آذر ماه در شهر مقدس قم برگزار می شود.
مراسم بیست و پنجمین سالگرد آیت الله مرعشی نجفی از مراجع فقید تقلید پنجشنبه ششم آذرماه ۱۳۹۳ بعد از نماز مغرب و عشاءاز سوی بیت ایشان در حسینه آیت الله مرعشی نجفی در شهر مقدس قم برگزار می گردد.در این مراسم حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نیا سخنرانی خواهند نمود.
حسینیه آیت الله مرعشی نجفی در خیابان ارم شهر قم واقع گردیده است.
یادآور می شود آیتالله سید شهابالدین مرعشی نجفی در سال ۱۲۷۶ در نجف اشرف دیده به جهان گشود. آیتالله مرعشی نجفی با توجه به محیط خانوادهاش که از دیرباز به عنوان خانه علم و فقاهت معروف بود، قسمتی از تحصیلات مقدماتی حوزه را نزد خاندان خویش فرا گرفت و پس از آن وارد مدارس جدید غیر حوزوی شد و علوم ریاضی، هندسه، جغرافی و دیگر علوم رایج را با نمرات بسیار عالی به پایان رساند.
وی پس از آن که توشه فراوانی از علوم مقدماتی و پایه برگرفته بود، قدم به تحصیلات دوره سطح فقه و اصول نهاد. نخستین استاد وی در این زمینه پدر بزرگوارش بود. وی علاوه بر تحصیل در علوم فقه و اصول در حلقههای درسی دیگر علوم رایج حوزوی مانند حدیث درایه، رجال و تراجم نیز شرکت کرد.
وی پس از اتمام تحصیلات سطح و بهرهگیری از علوم مختلف قدم به مرحله نهایی تحصیلات حوزوی نهاد و از محضر فقها و مراجع عالیقدر بسیاری سود جست تا جرعهای از چشمه بیکران علوم الهی در جانش ریخته شود و او را شهابی فروزنده در آسمان علم و فقاهت گرداند.
کوششهای عظیم علمی آیتالله مرعشی چنان گسترده بود که تمام بزرگان زبان به ستایش او گشودهاند. عالمان وارستهای چون شیخ عباس قمی صاحب مفاتیح الجنان، علامه طباطبایی صاحب تفسیر المیزان، مرحوم میرزای نائینی، حاج آقا بزرگ تهرانی و بسیاری دیگر او را با القاب سید علمای اعلام، فاضل، متقی و دارای کمالات معنوی خطاب کردهاند.
این مرجع عالیقدر شیعه هفتم شهریور ۱۳۶۹ پس از تحمل بیماری در شهر مقدس قم دعوت حق را لبیک گفت و در محل کتابخانه خود به خاک سپرده شد.
هم اکنون کتابخانه وی که محل دفن وی نیز می باشد غنی از کتابها و نسخ خطی است که به کوشش و تلاش او گردآوری شده و در منظر علاقمندان به نمایش درآمده است.
نکته هایی از وصیت نامه آیت الله مرعشی نجفی
مرحوم آیت الله مرعشی نجفی از خود وصیت نامه ای اخلاقی به یادگار گذاشته است که در پایان مروری بر بخش هایی از این وصیت نامه می اندازیم:
برنامه قرائت روزانه:
سفارش مىکنم به خواندن سوره «یس» بعد از نماز صبح هرروز یکمرتبه، سوره «نباء» (عم یتسائلون) بعد از نماز ظهر، سوره «عصر» بعد از نماز عصر، سوره «واقعه» بعد از نماز مغرب و سوره «الملک» بعد از نماز عشاء؛ و تأکید مىکنم بر مداومت کردن به آنچه یادآور شدم، زیرا من شخصاً روایت مىکنم این روش را از استادان بزرگوار خود، و بارها تجربه کردهایم.
محاسبه و مراقبه:
سفارش مىکنم به محاسبه نفس در هر هفته مانند حساب شریک از شریک دیگر با دقت کامل؛ اگر لغزشى احساس کردید، با توجه، درصدد تدارک و جبران آن برآیید و اگر حسنهاى در اعمال و رفتارتان یافتید، خداوند سبحان را شکرگزار باشید و از درگاهش مزید توفیق طلب کنید.
عشق به کمال و علم:
زمانى که ما در نجف اشرف به تحصیل اشتغال داشتیم، گاهى مىشد که تا ۴۰ روز اصلاً گوشت گیرمان نمىآمد که بخوریم، خوب آقازاده هم بودیم و رویمان نمىشد برویم پیش اعلام و بزرگان آنوقت و دست دراز کنیم؛ و گاهى آنقدر سرگرم درس بودیم که تا ۲۴ ساعت گرسنه مىماندیم، ولى اصلاً توجه به این مسایل نداشتیم و آنزمانى که در مدرسه قوام در نزدیکىهاى صحن مطهر مولى امیرالمؤمنین علیهالسلام در نجفاشرف به تحصیل اشتغال داشتم، با مرحوم آیهاللّه حاج سید ابوالقاسم ارسنجانى شیرازى که از علماى بزرگ شیراز بودند، همحجره بودم؛ ما گاهى گرسنه مىشدیم و هیچچیز نداشتیم بخوریم. بعضى از اعیان و اشراف آنروز هم فرزندان خود را مىفرستادند به نجف اشرف که درس بخوانند، ولى اینها معمولاً مىآمدند و درس نمىخواندند و آش و پلویى راه مىانداختند و عدهاى هم از افرادى که دنبال دنیا بودند، دور اینها را مىگرفتند و ارتزاق مىکردند. گاهى اینها کاهوى زیادى مىخریدند و مىآمدند در کنار حوض و برگهاى زیادى را مىریختند در حاشیه حوض و ساقههاى وسطش را مىبردند و مىخوردند. من و آن رفیق همحجرهام باهم مىرفتیم این برگهاى اضافى کاهوها را مخفیانه جمع مىکردیم و با آنها سد جوع مىکردیم و هیچگاه هم به خودمان اجازه نمىدادیم که براى کسى بازگو کنیم، ولى آنى از تحصیل و تدریس غافل نبودیم.
انس با جامعه کبیره:
سفارش مىکنم به مداومت قرائت زیارت جامعه کبیره، اگرچه در هفته یکبار باشد.
غیبت، سمّ مهلک:
سفارش مىکنم به دورى جستن از غیبت بندگان خدا بهویژه اهل علم، زیرا غیبت آنان چون خوردن مردار مسموم است.
دعاى ویژه در قنوت:
سفارش مىکنم به مداومت این دعاى شریف در قنوتهاى نمازهاى واجب و آنرا من روایت مىکنم از پدر علامه خود، آن دعا این است:
اللهم انى اسئلک بحق فاطمه و ابیها و بعلها و بنیها، و السرّ المستودع فیها ان تصلى على محمد و آل محمد و ان تفعل بى ما انت اهله و لا تفعل بى ما اناً اهله.
پروردگارا؛ من تو را مىخوانم به حق فاطمه و پدرش و شوهرش و فرزندانش و رازى را که در آنها امانت نهادهاى، اینکه: درود بفرستى بر محمد و آلمحمد صلىاللّهعلیهوآلهوسلم و اینکه آنچه تو اهل آنى با من عمل کنى و بجا آورى و نه بجا آورى آنچه من سزاوار آنم.
ذکر مخصوص:
سفارش مىکنم به مداومت این دعا پس از ذکر رکوع، خصوصاً در رکعت آخر:
اللهم صل على محمد و آل محمد و ترحّم على عجزنا و اغثنا بحقهم.
پروردگارا! درود فرست بر محمد و آلمحمد صلىاللّهعلیهوآلهوسلم و ترحم بر عجز ما کن و به حق آنان پناه بده و به داد ما برس.
تسبیحات حضرت فاطمه زهرا سلاماللّهعلیها:
سفارش مىکنم به مداومت تسبیحات جده ما زهراء بتول سلاماللّهعلیها.
نافله شب:
سفارش اکید مىکنم به نماز شب و استغفار در سحرها.
زیارت اولیاءاللّه:
سفارش مىکنم به مداومت زیارت مشاهد عترت زاکیه و من شخصاً چه بهرههاى فراوانى از این مشاهد بردهام.
کثیرالذکر:
سفارش مىکنم به استغفار در شبها و نیز در روز.
طهارت واقعى:
سفارش مىکنم که پیوسته با طهارت و وضوء باشید که آن خود سبب نور باطن و برطرفکننده آلام و اندوههاست.
حسن سلوک:
سفارش مىکنم به حسنخلق و تواضع و ترک تکبر و خودخواهى با مؤمنین.
تبرک در پوشش:
از روزى که خودم روى پاى خودم ایستادم، هرگاه لباس نوى مىدوختم، نخستینبار مىبردم در حرمهاى ائمه علیهمالسلام و با مالیدن به ضریح، آن را متبرک نموده، بعد از آن استفاده مىکردم.
نگهبان بیتالمال:
من شب که مىخوابم نباید هیچ پولى و اندوختهاى در جیب من باشد، چون ما عامل هستیم. ما باید از این دست بگیریم و با دست دیگر بدهیم به فقرا، ایتام، نیازمندان و کمک کنیم به مراکز علمى، دینى و فرهنگى، اینها مال ما نیست!
اهتمام به نوافل:
سفارش مىکنم بر مداومت بر سنن و مستحبات و ترک مکروهات تا حد امکان.
انس با قرآن:
سفارش مىکنم بر خواندن و قرائت قرآن شریف و هدیه و ثواب آنرا به ارواح شیعیان آلرسول صلىاللّهعلیهوآلهوسلم از آنانىکه بازماندگانى ندارند نثار کنید، من شخصاً بارها از این عمل که سبب توفیق بیشتر در امور بوده، تجربه آموختهام.
صلهرحم:
سفارش مىکنم بر صله رحم، چه آن سبب توفیق براى اعمال صالحه و شایسته و زیادى عمر و برکت و روزى انسان است.
آخرین سخن:
من خیلى بارم سبک است و هیچ نگرانى ندارم، تنها یک چیز مرا زجر مىدهد و آن این است که مىترسم در ایام زندگیم نوشته یا صحبتهاى من در هر موردى باعث شده باشد که حقى ناحق شود، یا در همسایگى ما گرسنهاى بوده باشد و ما غذاى سیر خورده باشیم که واللّه و باللّه و تاللّه اگر چنین چیزى بوده، من آگاهى نداشتهام.
شما هم بارتان را سبک کنید و از تجملپرستى و خانه بزرگ و… بپرهیزید، که همهچیز ظرف چند دقیقه نابود مىشود.
به کوشش:امیرمحسن سلطان احمدی
انتشار این مطلبم در:
برچسب ها :آیت الله مرعشی نجفی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰