کد خبر : 4889
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1399 - 21:59
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای خطر شک و شبهه در انسان و سقوط او بسته هستند

خطر شک و شبهه در انسان و سقوط او

آیت‌الله جاودان با اشاره به سخنان شبهه انگیز یک استاد اخلاق، نکات مهمی درباره خطر شک و شبهه در سقوط انسان را بیان کردند و در پایان به مطالعه کتاب سه دقیقه تا قیامت توصیه نمودند.

آیت‌الله جاودان با اشاره به سخنان شبهه انگیز یک استاد اخلاق، در جلسه این هفته، نکات مهمی درباره خطر شک و شبهه در سقوط انسان را بیان کردند و در پایان به مطالعه کتاب سه دقیقه تا قیامت توصیه نمودند.


خطر شک و شبهه در انسان و سقوط او آیت الله جاودان

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان‌ احمدی (سلطان‌احمدی دات آی آر):  جلسه هفتگی درس اخلاق حضرت استاد آیت الله حاج شیخ محمدعلی جاودان(حفظه‌الله) چهارشنبه ۱۰ دی ماه ۱۳۹۹ در حسینه نورانی مرحوم شیخ مرتضی زاهد(ره) برگزار شد، که توفیق شد، از محضر حضرت استاد بهره‌مند شوم.

آیت‌الله جاودان در این جلسه با اشاره به سخنانی یک عالمی که عمری را در مباحث اخلاقی سپری کرده و اینک در دوران پیری سخنی شبهه انگیز گفته است، نکات مهمی از خطر شک و شبهه در بد عاقبت شدن انسان بیان نمودند و توصیه نمودند که هر حرفی را نشنوید و خیلی مواظب خود باشید.

همچنین در پایان حضرت استاد، ضمن توصیه به مطالعه‌ی کتاب “سه دقیقه تا قیامت” یک نقل از این کتاب را بیان نمودند.

شک در زندگی و ترس از عاقبت و سرانجام خود

حوادثی در زمان ما اتفاق می‌افتد و اتفاق افتاده است، که انسان را ترسان از عاقبت خود کرده است. وقتی انسانی در ۸۰ سالگی راه دیگری انتخاب کند و بر خلاف آنچه مثلاً تا سالهای سال از عمرش طی کرده است، برود. چطور می‌شود، یک دفعه انسان عوض می‌شود؟!

دوستان متعددی داشته‌ام که طبق یک روشی عمل می‌کردند، و بعد تغییراتی ۱۸۰ درجه در آن‌ها دیدم! ممکن برای دیگران هم چنین اتفاقی بیفتد، و فرق فرشته با انسان این است، که فرشته هیچ تغییری نمیکند، ولی انسان می‌تواند از یک صفر تا ۱۸۰ درجه تغییر کند و درست مقابل آنچه در گذشته بوده بایستد، و حتی به مقابله و جنگ با گذشته‌ی خود بیاید و گذشته‌ی پاک خود را گمراهی و باطل بداند.

خیلی مواظب خود باشید!

انسان باید خیلی مواظب خود باشد. اگر شما مواظب غذایتان نباشید، عیب می‌کنید؛ اگر مواظب معاشرت خود نباشید، عیب پیدا می‌کنید و این عیب تا ۱۸۰ درجه هم میتواند، پیش برود.

اگر مواظب معاشرت خود نباشید، حتی اگر مواظب مطالعه کردن خود نباشید، و اینکه اگر مواظب دیدن برنامه‌های شبکه‌های خارجی نباشید و همینطور هر شبکه‌ای نگاه کنید، باعث می‌شود به انحراف کشیده شوید.

خطر شک و شبهه و انحراف انسان

دوستی داشتیم که جز اولین کسانی بود که در حوزه به زبان انگلیسی مسلط بود. دائماً با اینترنت کار می‌کرد و من هر وقت وی را می‌دیدم، گاهی دو ماه کمتر یا بیشتر دیدارمان طول می‌کشید، و بعد وی را می‌دیدم، او یک شبهه تازه می‌گفت! آن هم شبهه‌ای که در مرحله قبل من داشتم روی آن فکر می‌کردم تا پاسخ شبهه دیدار قبلی را بدهم، اما در این دیدار او یک شبهه تازه را می‌گفت! که اگر من این شبهه‌ها را عرض کنم، همه‌ی ذهن‌ها خراب می‌شود.

بدانید، اگر در دامن شبهه غلط بخورید و یک شبهه در دل شما جا بگیرد، همان یک شبهه برای بی‌دین کردن شما کافی است که همین شبهه شما را بی‌دین از دنیا ببرد و شما را در جمع کفار قرار دهد.

ملحق شدن به کفر با شک و شبهه

شک انسان را به کفار ملحق می‌کند. قرآن می‌فرماید: «بَلِ ادَّارَکَ عِلْمُهُمْ فِی الْآخِرَهِ ۚ بَلْ هُمْ فِی شَکٍّ مِنْهَا ۖ بَلْ هُمْ مِنْهَا عَمُون»[۱]، شک درجه درجه می‌رسد تا جایی که انسان به کوری محض می‌رسد. پس اگر شما از خودتان مواظبت نکنید به این مرحله خواهید رسید و کافر می‌میرید.

باید با دقت مواظبت کنید و به خطر دست نزنید و به خطر وارد نشوید. داشتم یک کتاب می‌خواندم که دیدم این همینطور دارد شبهه و شک به دل انسان می‌اندازد، من هم کتاب را بستم و دیگر هم آن کتاب را نخواندم. شما هم باید از خودتان مواظبت کنید و  نمیتوانید هر چیزی و هر مقاله و کتابی را بخوانید! بنابراین اگر خودمان از خود مواظبت نکنیم، شیطان ما را می‌برد.

پای درس هر استادی نروید! 

دوستی در دانشگاه داشتیم که در رشته تاریخ و تمدن اسلامی درس می‌خواند و یک استادی داشتند که برای ترم اول، علم سیاست می‌گفت! هر مرتبه که این دوست ما می‌آمد، یک مجموعه‌ای از اشکال و شبهه این استاد، تحویل او داده بود. حالا این دانشجویان در آن سن جوانی و کم با یک بار سنگین شبهه روبرو شده بودند. طبق روایات در چنین مواقعی شما نباید پای درس چنین استادی بروید و نباید حرف هر کسی را گوش کنید.

عبادت کردن سخنران توسط مستمع

در این باره، امام جواد(علیه السلام) فرمودند: اگر کسی سخن فردی را بشنود و آن فرد، از خدا سخن بگوید، این عبادت خدا را کرده است[۲]. مثلاً من اگر حرف درست و الهی می‌زنم، و شما گوش می‌دهید، شما دارید عبادت می‌کنید؛ در ادامه روایات برعکس آن آمده که اگر من از شیطان سخن بگویم، یعنی شک و شبهه در شما ایجاد کنم، شما هم دارید شیطان را عبادت می‌کنید!

شیطان را عبادت نکنید! / خطر شک و شبهه‌ی زیاد

خداوند می‌فرماید: «أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَیکُمْ یا بَنِی آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّیطَانَ إِنَّهُ لَکُمْ عَدُوٌّ مُبِینٌ»[۳]، شما شیطان را عبادت نکنید. این کسی که حرف نامربوط دینی می‌زند و به دین انسان صدمه می‌زند، اگر کسی این حرف را گوش کند، دارد شیطان را عبادت می‌کند. حالا عقاب گمراه نمودن دیگران از گناه فردی هم بیشتر است.

شما با زیاد شنیدن شک و شبهه، خودتان شیطان می‌شوید. و نمونه‌اش زیاد است که افرادی خیلی شبهه شنیده و نتوانستند از پس این شبهات بیرون بیایند، و خود هم به آن شبهات پیوسته‌اند.

عاقبت بخیری شرایط دارد و باید زحمت کشید. گاهی شما یک کلمه شبهه می‌شنوید از اصل دینداری دور می‌شوید و به دین خود هم شک می‌کنید. ما هم کوچک هستیم و با یک نسیم اندک ما را از این طرف به آن طرف می‌برند و توان انسانی ما اندک است، پس نباید اصلاً نزدیک شبهه رفت.

خطر شبهات در فضای مجازی و رسانه‌ها

اگر رادیو یا تلویزیون را روشن کردید و یا اینکه وارد فضای مجازی و اینترنت شدید، و داشت حرف نادرستی می‌زد، ممکن است همان یک حرف شما را منحرف کند، پس باید سریع آن را خاموش کنید و از آن خارج شوید.

کسی که ظرفیت ندارد اصلاً وارد این موضوعات و مطالب شبهه ناک نشود. در همین فضای مجازی و اینترنت هزاران کانال برای گمراه کردن ما ایجاد شده است و نباید وارد این فضا شوید، از فضای مجازی سالم استفاده کنید و اگر این فضای سالم را نداشتید، دراین دریای آلوده خود را غرق نکنید.

عواقب دیدن یک عکس انحرافی در لحظات مرگ

اگر یک عکس منحرف را ببینید، این عکس در ذهن شما برای همیشه می‌ماند. لحظه آخر عمر این عکس می‌آید و شما غرق در این عکس آلوده از دنیا می‌روید.

فکر نکنید اگر یکبار چنین عکس منحرفی را دیدید، آن را فراموش می‌کنید! اینطور نیست و فراموش نمیشود. انسان در لحظه مرگ تمام کارهای زندگی خودش را مشاهده خواهد کرد، حالا در این بین یکی از این کارها این عکس آلوده است و این آدم را به خودش جذب می‌کند و آخرین لحظات عمر را غرق این عکس آلوده می‌کند.

خطر در عمل آخر و بلعم باعورا نمونه‌ی آن

پیامبراکرم (ص) فرمودند: «الْعَمَلَ بخواتیمه الْعَمَلِ بخواتیمه الْعَمَلِ بخواتیمه»،[۴] شما تا سن ۶۰ سالگی خوب بودید، روضه خوان بودید، عبادت می‌کردید، با هوا و هوس‌های خود می‌جنگیدید و احسنت بر شما و اگر همان موقع از دنیا می‌رفتید به بهشت می‌رفتید. اما یک دفعه در لحظات آخر عمر تغییر می‌کنید!

حالا اگر در این اواخر عمر، یک حرف فقط از پسر خود شنیدید و یک ذره در دل شما قرار گرفت، و چند روز بعد هم یک حرف دیگری شنیدید و به پسر خودی هم اطمینان دارید و خیال می‌کنید، خیر خواه شما است، و روی این حرف هم فکر می‌کنید و آن را می‌پذیرید و با همین تفکر بمیرید، گرفتاری برای شما به بار می‌آورد.

شیطان برای انحراف ما قسم خورده است و تا لحظه آخر دست بردار نیست. بلعم باعورا قرآن می‌گوید ما به بلعم باعورا آیات داده بودیم و صاحب کرامت بود و دعایش مستجاب می‌شد، اما سرانجام چه کرد و چه شد؟!

شما حرفهای کسی را گوش می‌دهید، اما نمی‌پرسید، اصلا او از کجا این حرفها را آورده است؟! همه‌ی این حرفها ریشه‌های صهیونیسمی دارد و با پول حرام آن‌ها دارید زندگی می‌کنید؛ با این پول و حرام لقمگی، آدم حلال‌زادگی خود را از دست می‌دهد، هر لقمه حرام ساختمان وجودی شما را عوض می‌کند؛ پس بکوشید پاک و حلال باشید.

سهم امامی که حرام می‌شود!

اگر شما یک پولی سهم امامی در گذشته گرفته باشد، به امام زمان(عج) بدهکار است و باید به آن حضرت خدمت کند. اما حالا به دشمن امام زمان(عج) خدمت می‌کنید، همه‌ی این پول‌های سهم امام گذشته که گرفتید، با این کارتان حرام می‌شود و شما ۴۰ -۵۰ سال حرام خوردید!

اگر انسان به خودش معتقد باشد حتما به جهنم می‌رود، اگر رفیق بد داشته باشید عاقبت بخیر نمیشوید، اگر به گناهی معتاد باشید و این را نتوانید ترک کنید و با این گناه از دنیا بروید عاقبت بخیر نمیشود، اگر به خود مطمئن باشید، باز هم عاقبت بخیر نمیشوید! شراب قابل بخشش است، اما برخی حرف ها قابل بخشش نیست.

توصیه به مطالعه‌ی کتاب سه دقیقه تا قیامت

کتاب سه دقیقه در قیامت را تهیه کنید و بخوانید و حرفهای آن را هم گوش کنید. جریان این کتاب را فردی بیان کرده که در بیمارستان روی تخت عمل، سه دقیقه از دنیا رفته است و دوباره بر می‌گردد، و در این سه دقیقه‌ی این عالم، هزاران مطلب برای او اتفاق افتاده است.

یکی از این اتفاقات این است، یکی از دوستانش که خیلی آدم خوبی بوده است و خیلی مواظب رفتار و اعمال خود بوده آنجا گرفتار شده است.  این آقا که گرفتار شده،  یک پولی از اداره گرفته بوده که در راه خیری هزینه کند و وقتی این پول را گرفته آن را در کمد اداره یا در جیبش گذاشته است و درباره این پول چیزی ننوشته است که این پول از او نیست. بعد که این پول را گرفته است، از اداره بیرون می‌آید و موتورسواری به او می‌زند و فوت می‌کند. بعد هم او را دفن می‌کنند و پدر و مادرش هم فکر می‌کنند، این پول از خودش بوده و آن را بر می‌دارند و مصرف می‌کنند!

با اینکه این فرد آدم خوبی بوده اما پول بیت المال را برداشته است؛ و باید یک ریال، یک ریال آن را جواب بدهد! حالا یک عمر نماز خوانده است، همه چیزش درست بوده است، فقط یک پول بیت المال در جیبش بوده و آنجا گرفتار شده است!

پدیدآورنده:

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

www.soltanahmadi.ir

پی‌نوشت‌ها:
———————-

[۱] . آیه ۶۶ سوره نمل: آن‌ها [ مشرکان ] اطلاع صحیحی درباره آخرت ندارند بلکه در اصل آن شکّ دارند بلکه نسبت به آن نابینایند!

[۲] . تحف‌العقول، ص۴۵۶: مَنْ أَصْغَى‏ إِلَى‏ نَاطِقٍ‏ فَقَدْ عَبَدَهُ فَإِنْ کَانَ النَّاطِقُ عَنِ اللَّهِ فَقَدْ عَبَدَ اللَّهَ وَ إِنْ کَانَ النَّاطِقُ یَنْطِقُ عَنْ لِسَانِ إِبْلِیسَ فَقَدْ عَبَدَ إِبْلِیسَ. کسی که به سخنرانی شخصی گوش دهد او را عبادت کرده، پس اگر گوینده از خدا بگوید او خد ارا پرستیده است و اگر گوینده از زبان ابلیس بگوید، پس او ابلیس را پرستیده است.

[۳] . آیه ۶۰ یس: اى فرزندان آدم مگر با شما عهد نکرده بودم که شیطان را مپرستید زیرا وى دشمن آشکار شماست.

[۴] . قرب الاسناد،ص: ۱۳

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید