کد خبر : 4838
تاریخ انتشار : پنجشنبه 29 آبان 1399 - 10:36
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای پرتوافکنی نور حرم حسینی از حرم عبدالعظیم حسنی(ع) بسته هستند

پرتوافکنی نور حرم حسینی از حرم عبدالعظیم حسنی(ع)

پرتوافکنی نور حرم حسینی از حرم  عبدالعظیم حسنی(ع)

روایات فراوانی در مورد اهمیت زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) و برابری زیارت ایشان با سالار شهیدان وجود دارد که درباره هیچ یک از امام‌زادگان نقل نشده است.

روایات فراوانی در مورد اهمیت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و برابری زیارت ایشان با سالار شهیدان وجود دارد که درباره هیچ یک از امام‌زادگان نقل نشده است.


پرتوافکنی نور حرم حسینی از حرم  عبدالعظیم حسنی(ع)

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان‌ احمدی (سلطان‌احمدی دات آی آر): برابری فضیلت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) نواده امام حسن‌مجتبی(علیه السلام) با زیارت سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(علیه السلام) هرچند در شرایط ویژه، بی تردید بدون حکمت نیست اما شاید ما نتوانیم به حکمت آن پی ببریم، اما راز و رمز این فضیلت بزرگ را باید در شخصیت علمی، عملی و جهادی آن بزرگوار جستجو کرد که مورد تایید امام زمان خویش بوده است.

در میان امام‌زادگان شخصیت‌های بزرگی وجود دارند اما درباره هیچ یک از آنها نقل نشده و حداقل به ما نرسیده که زیارتش با زیارت سیدالشهدا(علیه السلام) برابری کند اما روایات فراوانی در مورد اهمیت زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) و برابری زیارت ایشان با سالار شهیدان آقا عبدالله الحسین(علیه السلام) وجود دارد.

در یکی از این روایات آمده است که محمد بن یحیی گوید: مردی از مردم ری که خدمت امام هادی (ع) رسیده بود برای من بازگو کرد که به خدمت امام هادی علیه السلام رسیدم، امام هادی (ع) فرمودند از کجا می‌آیی عرض کردم از زیارت امام حسین (ع) می‌آیم، فرمود: آگاه باش که به راستی اگر قبر حضرت عبدالعظیم(ع) را که پیش خودتان است زیارت کرده بودی، همانند کسی بودی که امام حسین (ع) را زیارت نموده است.(۱)

توصیه‌‌ی آیت الله بهجت درباره زیارت حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

بنابراین، حضرت عبدالعظیم (ع) از خصوصیات و مقامی برخوردار است که از مرقد مطهرش نور حرم حسینی پرتوافکنی می کند و شمیم دل انگیز سیدالشهدا(علیه السلام) از آن استشمام می شود. تا جایی که مرحوم آیت الله بهجت(ره) به عده ای که به خاطر بسته بودن مرز مهران موفق به زیارت امام حسین(علیه السلام) در کربلا نشده و در حال برگشت بودند، پیغام داده بودند: «بگویید قبل از اینکه برگردند قم، اول بروند زیارت حضرت عبدالعظیم علیه‌السلام که ثواب زیارت امام حسین علیه‌السلام را بگیرند.»(۲)

همچنین مرحوم آیت الله بهجت(ره) ضمن توصیه به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) به اهالی تهران فرموده بودند: اهل تهران اگر هفته‌ای یک مرتبه به زیارتش نروند، جفا کرده‌اند. و آیت الله حاج آقا مجتبی تهرانی(ره) نیز مقید بودن اولین روز یا شب اول ماه قمری حتما به زیارت ایشان مشرف شوند.

با این همه اهمیت و توصیه به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع)، نباید از زیارت این امامزاده واجب التعظیم غفلت کرد و حتی اگر بُعد مسافت و یا محدودیت های این ایام کرونایی وجود دارد اما نباید از راه دور از زیارت این بزرگوار غافل شد، خصوصاً اهل تهران و ری که به مراتب باید توجه بیشتری به ایشان داشته باشند که حداقل از همان منازل خود با خواندن دو رکعت نماز یا تلاوت سوره‌ای از قرآن و دیگر ادعیه و هدیه ثواب آن به روح مطهر حضرت عبدالعظیم(ع) به ایشان متصل شوند.

و خیلی از بزرگان بیان داشته اند که جای تعجب است که با وجود حرم حضرت عبدالعظیم(ع) اهالی تهران مشکل روحی و معنوی داشته باشند، پس در ارتباط و اتصال و انس خود به ایشان بکوشید و مداومت داشته باشید که نتیجهو ثواب  این ارتباط را هم به زودی خواهید دید.

سلام زیارتنامه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع)

و در پایان حضرتش را سلام داده و می گوییم: «السَّلامُ عَلَیْکَ یَا أَبَا الْقاسِمِ ابْنَ السِّبْطِ الْمُنْتَجَبِ الْمُجْتَبَىٰ، السَّلامُ عَلَیْکَ یَا مَنْ بِزِیارَتِهِ ثَوابُ زِیارَهِ سَیِّدِ الشُّهَداءِ یُرْتَجىٰ، السَّلامُ عَلَیْکَ عَرَّفَ اللّٰهُ بَیْنَنا وَبَیْنَکُمْ فِی الْجَنَّهِ، وَحَشَرَنا فِی زُمْرَتِکُمْ، وَأَوْرَدَنا حَوْضَ نَبِیِّکُمْ، وَسَقَانا بِکَأْسِ جَدِّکُمْ مِنْ یَدِ عَلِیِّ بْنِ أَبِی طالِبٍ صَلَواتُ اللّٰهِ عَلَیکُمْ…».
سلام بر تو ای ابا القاسم فرزند سبط نجیب برگزیده، سلام بر تو ای کسی که به زیارتش، ثواب زیارت سیدالشهدا امید می‌رود، سلام بر تو، خدا میان ما و شما در بهشت، شناسایی برقرار کند و در گروهتان محشور فرماید و به حوض پیامبرتان وارد سازد و به ما با جام جدّتان از دست علی بن ابیطالب بنوشاند.(۳)

 

پدیدآورنده:

به‌قلم: امیرمحسن سلطان احمدی سیرجانی

www.soltanahmadi.ir

پی‌نوشت:

  1. حَدَّثَنَا عَلِیُّ بْنُ أَحْمَدَ قَالَ حَدَّثَنَا حَمْزَهُ بْنُ اَلْقَاسِمِ اَلْعَلَوِیُّ ره قَالَ حَدَّثَنَا مُحَمَّدُ بْنُ یَحْیَى اَلْعَطَّارُ عَمَّنْ دَخَلَ عَلَى أَبِی اَلْحَسَنِ عَلِیِّ بْنِ مُحَمَّدٍ اَلْهَادِی مِنْ أَهْلِ اَلرَّیِّ قَالَ: دَخَلْتُ عَلَى أَبِی اَلْحَسَنِ اَلْعَسْکَرِیِّ عَلَیْهِ السَّلاَمُ فَقَالَ أَیْنَ کُنْتَ قُلْتُ زُرْتُ اَلْحُسَیْنَ عَلَیْهِ السَّلاَمُ قَالَ أَمَا إِنَّکَ لَوْ زُرْتَ قَبْرَ عَبْدِ اَلْعَظِیمِ عِنْدَکُمْ لَکُنْتَ کَمَنْ زَارَ اَلْحُسَیْنَ بْنَ عَلِیٍّ عَلَیْهِ السَّلاَمُ .     (ثواب الأعمال و عقاب الأعمال , جلد۱ / کامل الزیارات , جلد۱ / بحار الأنوار , جلد۹۹).
  2. به شیوه باران، ص۵٣.
  3. بخشی از زیارتنامه حضرت عبدالعظیم حسنی(ع).
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید