بیانات آیت الله صدیقی در چهارمین سالگرد ارتحال آیت الله شجاعی
چهار سال غم انگیز از غروب عالم عامل، استاد کامل اخلاق و عرفان حضرت آیت الله شیخ محمد شجاعی گذشت و هنوز سالکان سیر الی الله و مشتاقان عرفان اسلامی داغ دار این غم بزرگ هستند. از این روز چهارمین سالگرد ارتحال حضرت استاد از سوی بیت معظم ایشان عصر پنج شنبه ۲۳ آبان ماه
چهار سال غم انگیز از غروب عالم عامل، استاد کامل اخلاق و عرفان حضرت آیت الله شیخ محمد شجاعی گذشت و هنوز سالکان سیر الی الله و مشتاقان عرفان اسلامی داغ دار این غم بزرگ هستند.
از این روز چهارمین سالگرد ارتحال حضرت استاد از سوی بیت معظم ایشان عصر پنج شنبه ۲۳ آبان ماه ۱۳۹۸ با حضور گسترده شاگردان و ارادتمندان ایشان در مسجد امام حسین(ع) شهرک ابوذر تهران با سخنرانی آیت الله صدیقی برگزار شد.
آیت الله صدیقی در این مراسم گفت: قلم علمای ربانی و صاحب نفس و نظر و عرشی همچون مرحوم آیتالله شجاعی، شهید پرور است.
اهمیت تکریم علمای دین
این استاد اخلاق شهر تهران با اشاره به ثواب تکریم علمای دین اظهار کرد: احترام به عالم برای انسان خیر دنیا و آخرت را به همراه دارد و امروز شما در این جلسه برای تکریم و بزرگداشت این استاد بزرگوار شرکت کردهاید که این حضور به نفع خود شما است و ثواب هم میبرید. در روایت نیز پیامبر اکرم(ص) فرمودند: «هرکس عالمی را گرامی بدارد، مرا گرامی داشته و هرکس مرا گرامی بدارد و اکرام کند، خدا را گرامی داشته و اکرام نموده، و هرکس خدا را اکرام کند، به سوی بهشت روانه خواهد شد».
راه آیت الله شجاعی را ادامه دهید
وی ادامه داد: مرحوم آیتالله شجاعی یک عارف واصل و یک استاد کامل اخلاق و مربی نفوس بود که شاگردان زیادی را تربیت کردند و مردم باید قدردان علمای خویش باشند و درود بر شما شاگردان و ارادتمندان مرحوم آیتالله شجاعی که بعد از چهار سال از عروج این عالم وارسته، پربرکت و سازنده، نگذاشتید که نام ایشان فراموش شود و ان شاءالله راه ایشان را ادامه دهید.
توصیه قرآن برای رسیدن به حیات طیبه
تولیت حوزه علمیه امام خمینی(ره) تهران در بخش دیگری از سخنانش به راه رسیدن به حیات طیبه اشاره و بیان کرد: انسان از نظر ظاهر با حیوانات مشترک است و غرایزی که در حیوانات است در انسان هم هست، اما خداوند یک حیات و یک زندگی دیگری را به انسان نشان می دهد که باعث فرق انسان با حیوان در همین حیات طیبه است.
وی ادامه داد: در این باره خداوند در قرآن کریم می فرماید: «مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَکَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْیِیَنَّهُ حَیَاهً طَیِّبَهً / وَلَنَجْزِیَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا کَانُوا یَعْمَلُونَ؛ از مرد و زن، هر کس کار شایسته انجام دهد در حالی که مؤمن است، مسلماً او را به زندگی پاک و پاکیزه ای زنده می داریم و پاداششان را بر پایه بهترین عملی که همواره انجام می داده اند، می دهیم». (آیه ۱۶ سوره نحل)
دو توصیه قرآنی برای رسیدن به حیات طیبه
این استاد اخلاق افزود: برای رسیدن به این حیات طیبه دو توصیه قرآنی وجود دارد که انجام عمل صالح و دیگری ایمان است، که اگر این دو در وجود انسان نهادینه شود، این انسان دیگر از حیوانیت خارج شده و به مقام آدمیت می رسد و بر حسب ظرفیتی که دارد، یکی ابوذر میشود و دیگری سلمان.
وی ادامه داد: اما اگر ابوذر از آنچه که در دل سلمان بود، خبر داشت؛ شاید سلمان را تکفیر میکرد و هر کس یک ظرفیت خاصی دارد؛ حتی خیلی ها ظرفیت نداشتند که علم علما و عرفا را درک کنند تا جایی که برخی از علمای ما در زمان خودشان علمی را که داشتند در سینه های خود مخفی نگه میداشتند و برخی هم که ظرفیت نداشتند و چیزی می شنیدند، آنها را تکفیر میکردند.
این استاد حوزوی اظهار کرد: این افراد هم که چنین بزرگانی را تکفیر میکردند، افراد بی دینی نبودند، ولی ظرفیت آنها پایین بود؛ به هر حال همانگونه که معدن ها با هم یکی نیستند، آدم ها نیز با هم فرق دارند. که در روایتی آقا امیرالمومنین(ع) میفرمایند: این دلها ظرف است، اما بهترین دل کسی است که ظرفیت بیشتری دارد.
سِر و اسرار را نباید به کسی گفت
آیتالله صدیقی با اشاره به اینکه هر کس ظرفیت دانستن سِر و اسرار را ندارد، گفت: هر کسی ظرفیت دانستن سر و اسرار را ندارد و علمای ما خیلی از اسرار و سر علوم را در سینه مخفی میکردند. نقل است که فردی از شاگردان امام صادق(ع) نزد حضرت آمد و عرض کرد که شما چیزهایی که به محمد بن مسلم میگویید به ما نمیگویید! حضرت هم فرمودند آیا شما مسائلی که ما میگوییم و شما میشنوید را در نزد خود نگه میدارید؟ آن فرد هم عرض کرد نه! بلکه آنها را به همه میگوییم که شما چنین گفتهاید. بعد حضرت فرمود: فرق شما با او این است که او این اسرار را نگه میدارد ولی شما آنها را نگه نمیدارید.
توصیه به مطالعه آثار آیت الله شجاعی
وی در پایان با به جوانان گفت: از آیتالله شجاعی آثار بسیار خوبی به جا مانده است که توصیه میشود جوانان از آثار و مکتوبات این استاد بزرگوار استفاده کنند.
پدیدآورنده:
به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی
برچسب ها :آیت الله شجاعی ، آیت الله صدیقی ، آیت الله محمد شجاعی ، استاد اخلاق ، استاد عرفان ، سلطان احمدی دات آی آر
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰