کد خبر : 3671
تاریخ انتشار : شنبه 23 دی 1396 - 23:20
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای هوای نفس بدترین معاویه و یزید هر انسان بسته هستند

هوای نفس بدترین معاویه و یزید هر انسان

هوای نفس بدترین معاویه و یزید هر انسان است، این تعبیر آیت الله جوادی آملی در نکوهش هوای نفس و بدتر دانستن هوای نفس از معاویه و یزید بود که در جلسه این هفته درس اخلاقشان مطرح نمودند.

هوای نفس بدترین معاویه و یزید هر انسان است، این تعبیر آیت الله جوادی آملی در نکوهش هوای نفس و بدتر دانستن هوای نفس از معاویه و یزید بود که در جلسه این هفته درس اخلاقشان مطرح نمودند.

بسم الله الرحمان الرحیم

پنج شنبه ۲۱ دی ماه ۱۳۹۶ در سفر زیارتی که به شهر مقدس قم داشتم، توفیق شد مثل عصرهای پنج شنبه ای که ساکن قم بودم و پای ثابت درس اخلاق آیت الله جوادی آملی می آمدم، در جلسه این هفته درس اخلاق ایشان در محل نمازخانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء شرکت کنم.
در این جلسه معظم له ضمن شرح نامه ۷۵ نهج البلاغه درباره حقیقت دنیا و علم داشتن اهل بیت (ع) از آن، هوای نفس بدتر از معاویه و یزید بیاناتی فرمودند که در ادامه گزیده یاداشت هایم از این جلسه را تقدیم شما معارف جویان عزیز می نمایم.

گزیده بیانات آیت الله جوادی آملی به شرح زیر است:

هوای نفس برترین معاویه و یزید هر انسان - آیت الله جوادی آمل‬ی - درس اخلاق

امیرالمومنین (ع) نامه ۷۵ نهج البلاغه را خطاب به معاویه مرقوم داشتند و در این نامه حجت را تمام کردند و ۴ امر را به معاویه فرموده و او را به نظام اسلامی دعوت نمودند.

با سواد بودن ائمه (ع) و دانستن حقیقت دنیا

این مطلب خیلی مهم است که همیشه لازم است که بدانید ائمه (ع) چقدر با سواد بودند، و سواد آنها در دانستن خدا و اسماء خداوند، یا مبدا تا معاد، یا حقیقت بهشت و جهنم و قیامت نبود بلکه این دانستنی ها یک واقعیت است، اما ائمه (ع) حقیقت دنیا را که واقعیت ندارد را می دانستند. و این دنیا را خوب شناختند و آن را به ما معرفی کردند.

خداوند در  آیه ۲۰ سوره حدید می فرماید: « اعْلَمُوا أَنَّمَا الْحَیَاهُ الدُّنْیَا لَعِبٌ وَلَهْوٌ وَزِینَهٌ وَتَفَاخُرٌ بَیْنَکُمْ وَتَکَاثُرٌ فِی الْأَمْوَالِ وَالْأَوْلَادِ »، قرآن در این آیه دنیا را به پنج بخش تقسیم کرده است که انسان در این دنیا یا در حال لهو و لعب است، یا در دوران کودکی و نوجوانی و میانسالی و بازیگری است، یا در حرص افزودن مال و فرزند و قبیله خود است، یا در دوران سالمندی که من چقدر قبیله داشتم که هیچ کدام بهره ای برای او ندارد.

بندگی دنیا سرطانی وخیم

مردم نباید بنده دنیا باشند که این بندگی هیچ است، این از هر سرطانی بد خیم تر است که کسی بنده دنیا باشد. کسی که به بیماری سرطان مبتلا می شود دیگر آبرویش نمی رود اما اگر کسی بنده دنیا شد و به طرف دنیا رفت، این دنیا مثل یک مزرعه سبز برای او جاذبه و جذابیت دارد و او نمی داند که این علف این مزرعه به وبا آلوده است و او از آن می خورد و دچار وبا می شود و آبرویش هم می رود.

دین آدامسی برخی از مردم

برخی دینشان آدامسی است، آدامس تا وقتی لذت دارد آن را می جوید اما تا تفاله شد آن را بیرون می اندازید، بسیاری از مردم هم اسلام آنها آدامسی است، همین که به کام آنها نیست آن اسلام را بیرون می اندازند.

دنیا هیچ حقیقتی نیست که بخواهید آن را در فلسفه و کلام بخوانید و حقیقت آن را بدانید اما یکی از علومی که ائمه (ع) آن را می دانند حقیقت همین دنیا است و وظیفه ما هم پرهیز از من و ما است.

این دنیا جز آبرو ریزی چیز دیگری ندارد پس چه بهتر کسب حلال کنید. الان یک عده تلاششان بین آشپزخانه و دستشویی است که چه بخورند و چه تحویل بدهند، از آشپزخانه چه در می آید و چه تحویل دستشویی بدهند.

هوای نفس بدترین معاویه و یزید

هر کس یک معاویه و یزیدی دارد، این معاویه و یزید همیشه هست و این وضع در کل دنیا وجود دارد و بدترین معاویه و یزید هوای نفس است.

همین که دو تا دانشجو یا طلبه با هم در یک اتاق مباحثه می کنند و یکی مفهمد دیگری حق می گوید و حق با اوست اما طرف مقابل قبول نمی کند و او را تصدیق نمی کند که این یک نمونه است، در صورتی که اگر پای روی هوای نفسش بگذارد و حق او را که گفته تصدیق کند خداوند ده ها مرتبه به او مرحمت می کند، چون اگر کسی یک قدم در راه دین بردارد خداوند ده برابر آن را جبران می کند.

پرهیز از گفتن کار خیر

در روایات هست که اگر کسی کار خیری کرد و آن را گفت مثل این است که برگ گُل را لمس کرده است و هر چه بیشتر از آن کار خیرش بگوید، بیشتر آن برگ گُل را لمس کرده است. و این برگ گل لطیف است و هر چه آن را لمس کنید باعث پژمردگی آن می شود. پس اگر کار خیر یا عبادت و زیارتی انجام دادید نباید آن را بگویید.

برخی وقتی دستهایشان را بلند می کنند و دعا می کنند بعد از آن این دستها را به صورت می کشند، چون دستی که به سوی خدا دراز شده خالی بر نمی گردد برای این دست را به صورت می مالند و برخی می بوسند. وقتی دستی به سوی خدا دراز شده و دعا کرده یقینا آن دعا مستجاب می شود اما اگر دستتان آلوده است ( یعنی با این دست اگر گناه کردید ) توقع اجابت نداشته باشید، پس سعی کنید با این دست کار خیر انجام بدهید و با دستی که کار خیر انجام دادید به سوی خدا دراز کنید و درخواست دعا داشته باشید.

پدیدآورنده:

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

 

بندگی دنیا از هر سرطانی بدخیم تر است

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید