کد خبر : 3641
تاریخ انتشار : یکشنبه 24 اردیبهشت 1396 - 16:51
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای هفت راهکار برای اُنس و تاثیر قرآن بسته هستند

هفت راهکار برای اُنس و تاثیر قرآن

هفت راهکار برای اُنس و تاثیر قرآن

برخی افراد به ندرت سراغ قرآن می روند یا اینکه قرآن می خوانند اما آن قرآن خواندنشان بی تاثیر است بلکه لقلقه زبانی است، در صورتی که که خواندن قرآن باید با نیتی الهی و همراه با تدبر و عمل باشد تا آن تاثیر گذاری خود را ایجاد نموده و انسان را جذب قرآن و عاشق قرآن نماید.

برخی افراد به ندرت سراغ قرآن می روند یا اینکه قرآن می خوانند اما آن قرآن خواندنشان بی تاثیر است بلکه لقلقه زبانی است، در صورتی که که خواندن قرآن باید با نیتی الهی و همراه با تدبر و عمل باشد تا آن تاثیر گذاری خود را ایجاد نموده و انسان را جذب قرآن و عاشق قرآن نماید. از این رو در ادامه هفت راهکار مختصر جهت انس با قرآن می آید.

به نام خداوند لوح و قلم

برخی افراد به ندرت سراغ قرآن می روند یا اینکه قرآن می خوانند اما آن قرآن خواندنشان بی تاثیر است بلکه لقلقه زبانی است، در صورتی که که خواندن قرآن باید با نیتی الهی و همراه با تدبر و عمل باشد تا آن تاثیر گذاری خود را ایجاد نموده و انسان را جذب قرآن و عاشق قرآن نماید.

البته برای بهره مندی معنوی از قرآن داشتن شرایط خاصی از جمله تقوا لازم و ضروری است و خود قرآن هم می فرماید هدایت مخصوص متقین است. نتیجه اینکه قرآن خواندنی تاثیر دارد که همراه با تقوا ، تدبر و فهم و عمل به آن باشد و گرنه تلاوت به تنهایی گرهی را نمی گشاید. لذا راه های ساده ای برای ارتباط همراه با تاثیر گذاری قرآن وجود دارد که در این مطلب مختصرا هفت راهکار را خدمتتان عرض می کنم.

۱. قبل از اینکه به قرآن دست بزنیم، دلمان را چک کنیم

کلید بهره‌بردن و حظ واقعی از قرآن این است که اول قلب و دل را چک کنیم و از خود صادقانه بپرسیم که چرا قرآن می‌خوانیم؟ آیا قصدمان فقط دریافت اطلاعات است و بعد هم آن را فراموش می‌کنیم؟ به یاد داشته باشیم که حضرت محمد(ص) قرآن متحرک بودند یعنی فقط قرآن را تلاوت نمی‌کردند بلکه قرآن را زندگی می‌کردند.

۲. وضو بگیریم

وضو گرفتن یک آمادگی جسمی و روانی است و یادآوری می‌کند که ما هر کتابی را نمی‌خوانیم. ما می‌خواهیم با خدا ارتباط برقرار کنیم بنابراین پاکیزه بودن یک اولویت است.

۳. هر روز ۵ دقیقه قرآن بخوانیم

معمولاً فکر می‌کنیم که باید حداقل یک ساعت را به خواندن قرآن اختصاص دهیم. اگر عادت به مطالعه هر روزه نداشته باشیم، این زمان برای ما زیاد خواهد بود. با روزی ۵ دقیقه شروع کنیم. اگر این قدم اول را رعایت کنیم متوجه می‌شویم که به تدریج فرصت بیشتری را صرف حظ بردن از آیات می‌کنیم.

۴. مطمئن شویم که متوجه می‌شویم چه می‌خوانیم

اگر عربی نمی‌دانیم، ترجمه یا ترجمه‌های خوبی از قرآن تهیه کنیم و همراه با آیه، ترجمه آن را نیز بخوانیم و در مورد آن فکر کنیم.

۵. فرصت دهیم

بعد از خواندن آیات فرصت دهیم تا معانی در ذهن ما بنشینند و در مورد مصداق‌های آن و چگونگی به کار بستن آن در زندگی خودتان فکر کنیم.

۶. همراهی کنیم

همواره قرآن یا بخشی از آن را که می‌خواهیم آن روز مطالعه کنیم، به همراه داشته باشیم تا در هر فرصتی که به دست می‌آید به سراغ آن برویم.

۷. با خدا نجوا کنیم

از خدا درخواست کنیم که وقتی‌ قرآن می‌خوانیم، ذهن ما را هدایت کند. هدف ما ارتباط خالصانه با خدا به خاطر عشق به او و نیز درک و به کار بستن کلام مبارک او است. از خدا بخواهیم که ما را کمک و هدایت کند.

به کوشش:امیرمحسن سلطان احمدی

برچسب ها :

ناموجود
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید