کد خبر : 3612
تاریخ انتشار : جمعه 1 مرداد 1395 - 19:37
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای فریب و جفاکاری از آفات دوستی در بیان استاد شجاعی بسته هستند

فریب و جفاکاری از آفات دوستی در بیان استاد شجاعی

فریب و جفاکاری از آفات دوستی در بیان استاد شجاعی

استاد محمد شجاعی در جلسه ۳۱ تیرماه ۱۳۸۵ خود به تشریح دو آفت جفاکاری و نیرنگ و فریب در دوستی و رابطه ها پرداخت و در ادامه یاداشت هایم از این جلسه می آید.

عصر پنجشنبه ۳۱ تیرماه ۱۳۹۵ در جلسه هفتگی استاد محمد شجاعی در محل حسینیه اثنی عشری هیئت قرائت قرآن شهرری شرکت کردم، هر چند جلسه اول تمام شده بود و به جلسه دوم رسیدم که استاد در این جلسه به تشریح دو آفت جفاکاری و فریب در رابطه و پیوندها سخن گفتند که در ادامه یاداشت هایم را از این جلسه تقدیم شما معارف جویان عزیز می نمایم تا شما هم از آن بهره مند شوید.

جفاکاری آفت رابطه و دوستی ها

جفاکاری یکی از آفاتی می باشد که در قطع و پیوند یک رابطه و دوستی موثر است.

معنی جفاکاری در رابطه دوستی  پیوندها

جفاکاری یعنی اینکه انسان به طرف مقابل خود بدی بکند و این بدی را استمرار بدهد،گاهی اوقات انسان در حق دوستش یک اشتباه می کند و شاید این اشتباه خیلی هم بزرگ باشد اما هر چه بزرگ باشد دوستش آن را نادیده می گیرد و می بخشد چون او را فردی بدکردار نمی بیند و او نیز این اشتباه را در حق دوستش ناخواسته مرتکب شده است اما یک موقع فردی به خواسته و به منظور در حق دوستش بدی می کند و حتی روی این عمل بد خود اصرار هم دارد که این امر باعث می شود این رابطه خیلی زود متلاشی بشود.

محبت و نیاز دو عامل ایجاد دوستی ها

معمولا رابطه ها و هر پیوندی که شکل می گیرد با دو چیز صورت ایجاد می شود، اول با محبت و یک پیوند قلبی می باشد و دوم به خاطر یک نیاز این رابطه شکل می گیرد.

جفا و محبت در دوستی ها

اگر در یک دوستی محبت باشد جفا در آن مثل این است که کسی چاقو بردارد و این پیوند را ببُرد و محبت و مودت را تبدیل به نفرت نماید، خصوصا اگر این جفاکاری بر ملا بشود.

جفاکاری در حق دوست یعنی اینکه رو در رو ، چشم در چشم و عمدی در حق او بدی بکند و این دشمنی علنی را طرف مقابل می فهمد و باعث قطع پیوند می گردد.

نیاز در رابطه دوستی و جفاکاری طرف مقابل

مدیر عامل موسسه منتظران منجی با اشاره به نیاز به عنوان دومین علت ایجاد رابطه ها و دوستی ها گفت:یک موقع در برخی از دوستی ها علت ایجاد آن یک نیاز می باشد،مثلا در رابطه زناشویی،پدر و فرزند،همکار با همکار اینجا یک نیاز این رابطه را شکل داده است و این نیاز باعث می شود رابطه حفظ شود که حتی در این رابطه شاید فرد مقابل یک جفاکار باشد اما طرف چون نیازمند این رابطه است این پیوند را حفظ می کند اما این حفظ کردن رابطه نیز حدی دارد که چنانچه از حد آن بگذرد باز هم باعث جدایی می شود.

جفاکاری قبیح ترین حالت یک انسان

جفاکاری برادری را تباه می کند و وقیح ترین حالت یک انسان می باشد که کار او به جایی رسیده که بدی را رو در رو به دیگران می کند، مثلا به فرزند یا همسرش بدی می کند به حدی که خانواده را نابود نموده و با پرویی این بدی را نسبت به آنها انجام می دهد ، دلشان را می شکند بعد هم می گوید همینی که هست من این چنین هستم،لذا این کار کاری بسیار خشن است که فرد را از اسماءالهی دور می کند.

بعضی ها می خواهند مثلا در حق همسرشان بدی کند در جمع یا در جایی که کسی هست بدی نمی کنند اما جفاکار در هر جا این بدی را علنی انجام می دهد و بدتر اینکه در محضر الهی و خانواده آسمانی که همه او را می بینند جفا می کند و هیچ حیایی هم ندارد و حتی برای هیچ کس حرمت قائل نیست.

همین پذیرش اینکه من می توانم به دیگران بدی بکنم بسیار خطرناک می باشد اما در مقابل افرادی هستند اگر ناخواسته به کسی بدی بکنند مدتها ناراحت هستند اما بعضی ها خیلی راحت به دیگران بدی می کنند آن هم در محضر خدا و خانواده آسمانی که همه فرشتگان او را نگاه می کنند وی بدی می کند، بنابراین انسان جفاکار هم منفور خدا است و هم منفور مردم می باشد.

پذیرش توبه بدکاری ناخواسته و غیر عمد

انسانی که قصد بد بودن ندارد و حتی نمی خواهد به کسی بدی بکند اگر هم از او ناخواسته بدی صادر شد وی پشیمان می شود و خدا هم او را می بخشد اما بعضی ها خُلق این بداخلاقی و بدجنسی را دارند و این افراد به راحتی توبه بردار نیستند چون بدی آنها از یک منشا صادر می شود.

رابطه خوب را نزد جفاکار نمی یابید

مولا امام علی(ع) در روایتی می فرماید:اگر دنبال یک رابطه خوب میگردید این برادری و رابطه خوب را نزد اهل جفا پیدا نمی کنید.

با جفاکار از ابتدا دوست نشوید

فرد جفاکار چون جفاکار است خُلق او چنین است شاید الان به شما بدی نکند اما در آینده او جفا خواهد کرد پس با چنین کسی از ابتدا دوست نشوید،یکی ذاتاً جفاکار است چنین فردی به دوستش هم جفا می کند، در بسیاری از سیرک ها یک شیر یا ببر که سالها رام و تربیت شده بود ناگاه صاحب خود را دریده است چون ذات او درندگی است و جفاکار هم چنین است.

با چه کسی رابطه ماندگار برقرار کنیم؟

رفاقت و پیوند ماندگار را نزد اهل حیا،جوانمرد،پایبند پیدا کنید،کسی که آبرو سرش می شود و حیا دارد نه کسی که راحت همه چیز را می برد و کنار می گذارد نمی شود با چنین کسی رابطه ماندگار پیدا کرد.

نیرنگ بازی و فریب دادن دوست آفت دیگری رابطه و دوستی

آفت دیگر رابطه و دوستی ها فریب دادن و نیرنگ بازی است و این رابطه و دوستی شامل همه حتی پدر و مادر، برادر و خواهر،رفیق با رفیق و هر رابطه دیگری می شود.

رابطه با فریبکار پایدار نخواهد بود

روحی که اهل فریب و نیرنگ بازی به دوست خود است هرگز نمی تواند پیوندی ماندگار ایجاد کند و چنین رابطه ای پایدار نخواهد بود.

همه از یک خانواده هستیم همدیگر را فریب ندهید

ما با هم غریبه نیستیم همه از یک خانواده و با هم خواهر و برادر هستیم پس صحیح نیست یکدیگر را فریب دهیم،بچه ای که رفته است جنسی خریده ولی صورت حساب قلابی به پدر خود می دهد دیگر سر بقیه چه کلاهی می گذارد باید مراقب بود و به هم بدی نکنیم.

چگونگی آغاز فریب دوست توسط فریبکار

فرد فریبکار در ابتدا دوست خود را با چیزهای کوچک فریب می دهد و با مبالغه آغاز می کند و کم کم به خیانت و فریب می رسد.

فکر نکنید  فریب یک کار خطرناکی است و فرد می خواهد سر کسی را ببرد در صورتی که از کارهای کوچک فریب را شروع می کند به طور مثل وقتی پدر برای اینکه بچه اش را از سر خود باز کند به او الکی می گوید شب تو را پارک می برم این خود یک نوع فریب است که از کار کوچک شروع شده است.

به قلم:امیرمحسن سلطان احمدی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید