کد خبر : 3601
تاریخ انتشار : پنجشنبه 22 بهمن 1394 - 19:19
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای برنامه سلوک مرحوم آیت الله شاه آبادی بسته هستند

برنامه سلوک مرحوم آیت الله شاه آبادی

مداومت بر نماز شب و تهجد لیل، قرائت روزانه زیارت عاشورا ، قرائت دعای کمیل در سحر جمعه بخشی از برنامه های سلوکی مرحوم عارف حکیم آیت الله محمد علی شاه آبادی (ره) بود.

یکی از عوامل موفقیت در سیر و سلوک، داشتن برنامه درست و مداومت بر عمل است . مرحوم شیخ کلینی در کتاب ارزشمند اصول کافی بابی در این باره باز نموده و احادیثی چند از امامان معصوم(ع) نفل کرده است.

مداومت بر عمل در حدیثی از امام باقر(ع)

از جمله حدیثی از امام باقر(علیه السلام) است که حضرت می فرماید :« أحَبُّ الأعمالِ إلَى اللّه ِ عَزَّ و جلَّ ما داوَمَ عَلَیهِ العَبدُ ، و إن قَلَّ »،محبوبترین عمل در پیشگاه خداوند عزّ و جلّ عملى است که آدمى بر آن مداومت ورزد، هرچند اندک باشد.( اصول کافی، ج ۲، ص ۸۲، ح ۲؛ فروع کافی، ج ۳، صص ۲۷۴ و ۲۷۵، باب المواقیت اولها و آخرها و افضلها، ح ۸٫)

و ایضاً فرمودند که: «ما مِنْ شیءٍ اَحَبُّ اِلی اللهِ عَزَّوَجَلّ مِنْ عَمَلٍ یداوَمُ عَلیه وَ اِنْ قلّ؛ نیست هیچ چیز محبوب تر به سوی خداوند عزّوجلّ از عملی که مداومت نموده شود بر آن، هر چند که قلیل باشد.( اصول کافی، ج ۲، ص ۸۲، باب استواء العمل و المداومه علیه، ح ۳٫

عارف حکیم مرحوم آیت الله محمد علی شاه آبادی (ره) عارفی بود که با برنامه صحیح و مداومت بر اعمال حسنه ، به سوی معبود سیر کرد تا به مقام وصول نایل و (عند ملیک مقتذر) واقف گردید.

در کتاب فیلسوف فطرت تالیف علی حیدر مرتضوی نقلی از فرزند این عارف حکیم پیرامون برنامه سلوک ایشان از فرزندشان چنین آمده:مرحوم آیت الله شیخ محمد شاه آبادی درباره برنامه سلوک والد ماجد خود حضرت آیت الله محمد علی شاه آبادی(ره) چنین فرمودند:

نماز شب و تهجد لیل / مداومت روزانه به خواندن زیارت عاشورا

نماز شب و تهجد لیل ایشان ترک نمی شد. هر روز صبح بعد از نماز زیارت عاشورا می خواندند و روزهای جمعه در مسجد بعد از نماز صبح و بعد از صحبت همراه با مامومان دسته جمعی زیارت عاشورا می خواندند.

دعای کمیل سحر جمعه

شب های جمعه دو ساعت قبل از اذان صبح دعای کمیل را در مسجد همرا ه مردم می خواندند. به قرائت سوره یس مداومت می کردند.

دائم الحضور بودن

و مهم تر از همه دایم الحضور بودند.هیچ وقت حتی در موقع غذاخوردن،مطالعه و بحث کردن و نوشتن و هنگام راه رفتن هم غافل نبودند.

دیگر این که خواب و بیداری ایشان اختیاری بود. هر وقت اراده می کردند می خوابیدند و هر ساعت می خواستند بیدار می شدند.(فیسوف فطرت ص ۵۳ تالیف علی حیدر مرتضوی).استقامت را کس طاقت ندارد؛ مگر بزرگان؛ زیرا که استقامت، بیرون آمدن از عرف و عادت و رسم و قیام کردن به فرمان خدای عزّوجلّ است و این چنین سیره و برنامه سلوکی عارفی از جمله مرحوم آیت الله شاه آبادی بود.

به قلم : امیرمحسن سلطان احمدی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید