کد خبر : 3585
تاریخ انتشار : یکشنبه 8 آذر 1394 - 15:33
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای بررسی شخصیت رهبر قیام عاشورا/یاداشت هایم از دوره عاشورا شناسی(۱) بسته هستند

بررسی شخصیت رهبر قیام عاشورا/یاداشت هایم از دوره عاشورا شناسی(۱)

در ادامه گزیده ای از اولین جلسه دوره عاشورا شناسی با موضوع ” بررسی شخصیت رهبر قیام امام حسین(ع) ” با سخنرانی استاد آیت الله طبسی تقدیمتان می گردد.

مدتی توفیق شد که به عنوان خادم فرهنگی واحد فرهنگی بوستان نجمه حرم حضرت معصومه(س) در برگزاری دوره های آموزشی که از سوی این واحد فرهنگی تشکیل می شد و بعدها با تشکیل مرکز قرآن و عترت حرم مطهر به این مرکز واگذار شد شرکت نمایم.

یکی از دوره های برگزار شده که مربوط به آذرماه سال ۱۳۹۱ شمسی می باشد دوره عاشورا شناسی بود که با توجه به ایام ماه محرم در ۱۴ جلسه این دوره در محل شبستان نجمه حرم مطهر برگزار گردد.

با توجه به ایام اربعین حسینی تصمیم گرفتم یاداشت هایم از این دوره آموزشی که در جوار حرم مطهر کریمه اهل بیت(ع) برگزار گردید را تقدیم شما عاشوراییان عزیز نماییم.

http://www.rasanews.ir/Images/News/Larg_Pic/12-9-1391/IMAGE634900721370625000.jpg

در این بخش یاداشت هایم را از اولین جلسه دوره عاشورا شناسی که با سخنرانی آیت الله محمد جواد طبسی با موضوع ” بررسی شخصیت رهبر قیام عاشورا امام حسین(ع) ” شنبه ۱۱ آذرماه ۱۳۹۱ برگزار شد، تقدیمتان می نمایم:

امام حسین(ع) بزرگترین چهره مطرح جهان

آیت‌الله محمد جواد طبسی از محققان و اساتید حوزه علمیه در اولین جلسه عاشوراشناسی حرم مطهر در خصوص شخصیت امام حسین(ع) اظهار کرد: امروز امام حسین(ع) بزرگترین چهره‌ای است که در بین تمام کشورهای جهان مطرح است و بسیاری از مردم راجع به امام حسین(ع) چیزی نمی‌دانند.

داشتن ویژگی های خوب در رهبر قیام/ایمان شرط اول

رهبر هر قیامی اگر بخواهد قیامش به نتیجه برسد باید یک ویژگی‌ها و خصائص خوبی در او باشد، این ویژگی بطور اعلی در رهبر قیام عاشورا بوده است و رهبر اگر بخواهد اثر و اهداف قیام را به مردم بگوید باید اول ایمان به خدا داشته باشد که این شرط اول است اگر کسی به خدا ایمان نداشته باشد چیزی به جز ضرر و زیان عایدش نمی‌شود.

داشتن ایمان قوی به خدا توسط امام حسین(ع)

ایمان حضرت چیزی نیست که برکسی پوشیده باشد، ایمان به خدای امام حسین(ع)، تقوای امام حسین(ع)، خداترسی امام این‌ها همه ایمان به خدا است. انسان ایمان به خدا نداشته باشد قهرا ترس هم از او ندارد اما وقتی امام حسین(ع) به یاد خدا می‌افتاد به شدت می‌لرزید.

 تبین هدف امام حسین(ع) /اصلاح امت جدم

برای این که مردم نگویند امام بر خلاف اراده امت عمل کرده است و جواب چراهای زیادی را بدهد خطبه‌های متعددی را در مکان‌های خاص خوانده اند، هنگام خروج از مدینه امام میفرماید: فکر نکنید من آدمی ظالم هستم من در طول عمرم ظلم نکرده‌ام .امام فقط برای طلب اصلاح امت جدش  آمده‌است، خروج من فقط برای اصلاح امت جدم است و روشم همان روش پیامبر(ص) و پدرم علی(ع) است.

خاک تربت مقدس امام نزد پیامبر(ص) قبل از شهادت امام

شبهات اینقدر زیاد شده است که این روزها حتی به این ضریح ساخته شده نیز ایراد می گیرند که چرا به دیدن این ضریح می روید، اما پیامبر(ص) قبل از شهادت امام حسین(ع) خاک پاک تربت مقدس امام حسین(ع) را که جبرئیل از کربلا آورده بود به ام‌سلمه داد و گفت آن را نگه دار و هر وقت این خاک تبدیل به خون شد بدان حسین(ع) شهید شده است.

تبدیل خاک تربت امام به خون در روز عاشورا

امسال هم در کربلا چنین اتفاقی افتاد و خاک تربت امام حسین(ع) که در موزه کربلا نگهداری می‌شد در روز عاشورای امسال به خون تبدیل شد و روز بعد نیز به حالت اولش برگشت پس ما باید حساب امام حسین(ع) را با دیگرافراد مخلوط نکنیم همین اندازه که چیزی به امام انتساب دارد خودش کافی است پس این انتساب مقدس است.

مقاومت و ایستادگی امام حسین(ع) را یکی از جلوه‌های عظیم عاشورا

یکی از مواردی که در امام حسین(ع) در شخصیت و نهضت عاشورا جلوه‌ی خاص داشته است مسئله مقاومت و ایستادگی امام است که در مدینه به برادرش محمد‌بن‌حنفیه می‌فرماید «اگر هیچ پناهگاهی در این دنیا نداشته باشم و هیچ کس نباشد به من پناه بدهد هرگز زیر بار بیعت با یزید نمی‌روم» و در کربلا هم عالی‌ترین جلوه مقاومت را امام انجام میدهد که دشمن از مقاومتش حیرت میکند آن همه شهید را در مقابل چشمانش امام می‌بیند و باز مقاومت میکند و حتی در آخرین لحظات دست از راه خدا برنمی دارد.

افشای چهره های باطل توسط امام

 مسئله دیگر در زندگی و شخصیت امام حسین(ع) افشای چهره‌های باطل توسط امام است،امام حسین(ع) از دوران کودکی دنبال افشای چهره های باطل بود و در طول زندگی‌اش هرگز از روشن کردن چهره‌های منافق و ضد دین خود داری نمیکرد .

امام هرگز زیر بار ذلت نرفت

امام حسین(ع) هرگز زیر بار ذلت نرفت و این روحیه شهادت‌طلبی را در بین مردم نیز احیا کرد که مردم از دشمن نترسند و وحشتی بر دل نداشته باشند.

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید