کد خبر : 3575
تاریخ انتشار : دوشنبه 16 شهریور 1394 - 12:53
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای بچه مهد کودکی در آینده والدینش را به خانه سالمندان می برد بسته هستند

بچه مهد کودکی در آینده والدینش را به خانه سالمندان می برد

آیت الله جوادی آملی در جلسه اخلاق هفتگی خودر در مورخه ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ پیرامون اخلاق و فواید آن،همچنین غیرت و عفت بانوان و هشدار نسبت به فرستادن بچه از کودکی به مهد کودک و دور شدن او از عواطف والدین پرداخت

آیت الله جوادی آملی در جلسه اخلاق هفتگی خودر در مورخه ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ پیرامون اخلاق و فواید آن،همچنین غیرت و عفت بانوان و هشدار نسبت به فرستادن بچه از کودکی به مهد کودک و دور شدن او از عواطف والدین پرداخت که در ادامه گزیده ای از یاداشت هایم از این جلسه را تقدیمتان می کنم.

چه بخواهیم،چه نخواهیم باید به سمت خدا برویم

همه ما چه بخواهیم و چه نخواهیم به طرف ذات‌ الهی رجوع خواهیم کرد. این اصل اول است و اصل دوم اینکه اگر ما این راه را نرفتیم ما را می‌برند پس چه بهتر که این راه را خودمان برویم و اصل سوم اینکه این راه زاد و توشه می‌خواهد، یک رفیق و همراه می‌خواهد و این راه ابدی و طولانی را بدون وسیله نمی‌توان پیمود.

نماز شب مهمترین مرکب این راه

در سوره نسا رفقا مشخص شده‌اند پس اگر کسی مطیع خدا و پیامبرش و اهل اعتقاد و عمل بود رفقای خوبی هم دارد و با صالحان، شهدا و صدیقان همراه است و آنها نمی‌گذارند ما تنها بمانیم ما در بین راه نمی‌مانیم و این راه طولانی بدون مرکب دشوار است و مهمترین مرکبش نماز شب است. کسی که اهل نماز شب نیست پیاده می‌رود ولی به زحمت به مقصد می‌رسد.

 آیت‌الله العظمی جوادی آملی:
شماها همه در مکتب مادر تربیت شده‌اید یک مادر تحصیل کرده یک فرزند تحصیل کرده تربیت می‌کند حال مبادا اشتغالات اجتماعی باعث شود مادران کودک را از ابتدا به مهد کودک بسپارند، چون دیگر این بچه مهر و عاطفه نمی‌بیند و بچه مهد کودکی پدر و مادرش را نیز به خانه سالمندان می‌سپارد و در شهرهایی که عاطفه نیست خانه سالمندان فراوان است. جامعه را مادر شیر پاک اداره می‌کند نه مهد کودک

نورانی کردن جامعه کمترین اثر اخلاق است

ما باید آتش و جهنم را ببینیم نه اینکه بعد از مرگ جهنم و آتش را ببینیم اخلاق مقدمه است و میانه راه است. کتاب «منازل‌السائرین»، اخلاق را نقل کرده است ما تا نفس می‌کشیم باید با کتاب باشیم نگوییم فارق‌التحصیل شده‌ایم باید یا درس بخوانیم یا درس بدهیم و مسائل اخلاقی زمینه است تا به مراحل بالاتر برسیم. کمترین اثر اخلاق این است که جامعه را نورانی می‌کند و می‌شود یک شهر فاضله.

شرح نامه امام علی(ع) به فرزندشان در نهج‌البلاغه

در این نامه امام به فرزندش سفارش می‌کند مبادا در جایی که نشستی حرفی بزنی که دیگران بخندند تو که عامل مزهکه مردم نیستی؛ تربیت خانوادگی این نیست که جک بگویی و یک عده بخندند تو انسانی و ارزش داری.

حضور زنان در جامعه و رفع نیازهایشان

در هر کشوری نیمی از جمعیتش مرد و نیمی زن هستند و هم زن‌ها و هم مردها به تزکیه نیاز دارند و نیمی از جامعه که زن هستند باید این قشر خودشان بتوانند کارهای خود را انجام بدهند و به نامحرم مراجعه نکنند چرا باید مراجع تقلید فتوا بدهند برای بانوان که در اضطرار می‌توانید مثلا به پزشک مرد مراجعه کنید بلکه آنها باید خودشان در تمام امور متخصص داشته باشند نباید کارهای آنها را نامحرم انجام دهد.

 فقط بانوان در امور اجرایی نمی‌توانند و نباید به فعالیت بپردازند مثلا یک قاضی یا مرجع تقلید باید مرد باشد چون با افراد زیادی برخورد دارد و در ارتباط است. مهمترین کار زن مادر شدن است.

هشدار؛ بچه مهد کودکی در آینده پدر و مادرش را به خانه سالمندان می برد

شماها همه در مکتب مادر تربیت شده‌اید یک مادر تحصیل کرده یک فرزند تحصیلکرده تربیت می‌کند حال مبادا اشتغالات اجتماعی باعث شود مادران کودک را از ابتدا به مهد کودک بسپارند، چون دیگر این بچه مهر و عاطفه نمی‌بیند و بچه مهد کودکی پدر و مادرش را نیز به خانه سالمندان می‌سپارد و در شهرهایی که عاطفه نیست خانه سالمندان فراوان است. جامعه را مادر شیر پاک اداره می‌کند نه مهد کودک.

عظمت زن به حجاب و عفتش است

عظمت زن به حجاب و عفتش است،وقتی بیان می‌شود که به نامحرم نگاه نکنید،این نگاه به خاطر حجاب نیست این حریم خصوصی است،بنابراین این نگاه به حریم خصوصی و کرامت زن است.
افراط و تفریط هم در هیچ‌ امری نباید کرد که باعث آسیب می‌شود، کاری که شما می‌توانید انجام دهید چرا به همسرتان واگذار می‌کنید، مبادا زن را واسطه انجام کارهایتان قرار دهید.
خداوند زن را با عاطفه خلق کرده است در صدر اسلام بسیاری از مردها شمشیر برعلیه اسلام می‌کشیدند ولی زن‌هایشان مسلمان شده بودند.

نه به حریم غیر وارد شوید و نه اجازه ورود بیگانه به حرم خویش دهید

باید غیرت‌زدایی کنیم نه به حریم غیر وارد شویم نه اجازه دهیم کسی به حریم ما وارد شود.هرگز یک انسان با غیرت با نامحرم تماس نمی‌گیرد، اگر هرکس چنین کرد بدانید که بی‌غیرت است، آدم باید خود را و حریم خود را بشناسد و تعدی و بدگمانی از هر دو طرف بد است.
وقتی نظم در کار نباشد هرکس هرکاری را به دیگری واگذار می‌کند و کارها متلاشی می‌شود.

شرکت کنندگان این جلسه

علاوه بر طلاب و حوزویان حوزه علمیه قم در این جلسه جمعی از بانوان دانشجو دانشگاه بروجرد علوم قرآن پردیس دانشگاه تهران، انجمن اسلامی دانشگاه یزد، دبیرستان دخترانه علوم و معارف صدرا کرج، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، بانوان دانشجو از دانشگاه ورامین و بانوان بسیجی پایگاه حضرت فاطمه زهرا(س) زنجان حضور داشتند.

 

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید