جلسه انسان شناسی استاد محمد شجاعی ۲۲اردیبهشت ۹۴
محمد شجاعی با اشاره به بخشی از عوامل جلوگیری از غفلت بیان کرد:نیات،خیالات مثبت،تربیت قوه خیال،تمرین خیال مثبت،نیت بزرگ داشتن از عواملی هستند که غفلت را از انسان دور می کند. وی تصریح کرد:ما جاودانه هستیم و همانطور که خداوند انتها ندارد ما نیز انتها نداریم و ابدی هستیم که در قرآن ۸۰ بار مسله
محمد شجاعی با اشاره به بخشی از عوامل جلوگیری از غفلت بیان کرد:نیات،خیالات مثبت،تربیت قوه خیال،تمرین خیال مثبت،نیت بزرگ داشتن از عواملی هستند که غفلت را از انسان دور می کند.
وی تصریح کرد:ما جاودانه هستیم و همانطور که خداوند انتها ندارد ما نیز انتها نداریم و ابدی هستیم که در قرآن ۸۰ بار مسله جاودانگی ما را تذکر می دهد که ما ابدی و جاودانه هستیم.
کارشناس مباحث انسان شناسی اظهار کرد:یک ساعت دنیا می تواند میلیون ها ساعت بهشت انسان را ضایع کند یا بهشت ما را بسازد.ما اکنون در رحم دنیا هستیم باید قدر عمر و وقت را بدانیم و از آن نهایت استفاده را ببریم و خیلی مراقبت کنیم که آسیبی به خود و دیگران نزنیم،گاهی این آسیب ها معصیت است و گاهی از طریق اعمال خوب و عبادت انسان به خودش و دیگران آسیب می رساند.
این استاد اخلاق با هشدار نسبت به تبدیل شدن کارهای خوب به عجب و خود شیفتگی مذهبی بیان کرد:از خدا بخواهیم که کارهای خوبمان بر علیه ما و ضرر ما تمام نشود،گاهی انسان ظرفیت کار خوب را ندارد و مانند شیطان که شش هزار سال عبادت کرد دچار عجب و خود شیفتگی مذهبی شود و خود را بهتر از دیگران می بیند،بنابراین هم کارهای خوب و هم کارهای بد خطرناک و عجب آور هستند.
وی در ادامه گفت:این موارد در این عمر دنیا سر راه ما قرار دارند و باید مرتب مراقبت کرد و عاقبت خیر را از خدا بخواهیم که بدون دعا و توسل کسی نمی تواند موفق شود و در این مسیر طولانی انسان نیاز به توشه دارد،حتی اگر قیامت به شفاعت برسیم برزخ با خودمان هستیم و یک مسله طولانی از وفات تا قیامت را داریم که انسان برای این مسیر توشه نیاز دارد.
شجاعی به ترس واقعی به عنوان عاملی برای جلوگیری از غفلت اشاره و بیان کرد:در قیامت از انسان ۵۰ سوال پرسیده می شود باید یک ترس واقعی و صادق داشته باشیم و حواسمان باشد که آنجا از ما راجع به مسایل مختلف از ما سوال خواهد شد،باید در این مسافت طولانی از ترس دایم کمک بگیریم که غفلت سراغمان نیاید.
اوهام جنسیتی
این استاد انسان شناسی در خصوص فرو رفتن برخی از افراد در اوهام جنسیتی و فراموش کردن بعد روحی و انسانی اظهار کرد:چه بسیار انسان های غافلی هستند که با بی خیالی و مستی های خود دلخوش شده اند و دوست ندارند کسی آنها را بیدار کند،کسی که خود را فقط از نظر جسمی یک زن یا یک مرد می بیند فقط دنبال کمالات حیوانی و گیاهی خود است چنین فردی دچار وهم می شود و خود را با زن یا مردهای دیگر که فقط این بعد جسمی خود را می بینند مقایسه می کند و حتی در چشم و هم چشمی فرو می رود و در این اوهام قرار میگیرد.
تلقین شیطان که حالا حالاها زنده ایم
وی به یکی دیگر از خطرات غفلت اشاره و بیان کرد:خطر دیگر این است که انسان به خود می گوید من حالا حالا زنده هستم این توهم را شیطان به انسان تلقین می کند و خیلی خطرناک است فرد می داند که یک ماه دیگر بیشتر زنده نیست اما دل نمی آید بخشی از اموالش را خیرات کند از آنها دل بکند.
وی تصریح کرد:همانطور که برای دنیا برنامه ریزی می کنید باید مهمتر از آن برای حیات جاودانه و آخرت نیز برنامه ریزی کنید،برنامه ریزی برای دنیا نیز باید معتدل و درست باشد اما برای آخرتت هم طوری آماده باش که فردا باید بروید و بمیرید.
یافتن دوست و رفیق برزخی
شجاعی با اشاره به یافتن رفیق و دوست برای برزخ بیان کرد:ما باید جوری در این دنیا زندگی کنیم که خانواده آسمانی ما حضرت زهرا(س) به دیدن و استقبال ما بیاید شهدایی که با آنها دوست هستید آنها نیز به استقبال شما می آیند شما به تعداد شهدایی که با آنها رفیق هستند همان تعداد به استقبال شما خواهند آمد. برای آخرتتان رفیق پیدا کنید کسانی که روز برزخ با شما دیدار کنند.شما در دنیا نمی توانید بر هر کسی رفاقت کنید اما اهل برزخ این چنین نیست،شما بروید الان سر یک قبر شهیذ خصوصا شهید گمنام بگو من می خواهم با تو رفیق بشوم یا در امامزادگان بروید با آنها رفیق شوید آنها هم میگویند ما آماده ایم.
دوست شدن با حضرت معصومه(س)
وی ادامه داد: شما وقتی حرم حضرت معصومه (س) می روید می گوید السلام علیک عرف الله بیننا و بینکم فی الجنه خانم خدا من و شما را در بهشت به هم معرفی کند این حرف خیلی بزرگی است شما دارید این چنین با دختر رسول الله(ص) صحبت می کنید چقدر بزرگ است این بانو اینقدر بزرگ است که امام صادق(ع) فرمود:اگر تنهایی بخواهد اهل محشر را شفاعت کند خدا می پذیرد حال شما با چنین فرد قدرتمندی می گوید من می خواهم دوست شما باشم من میخواهم به شما معرفی بشوم ما لیاقتمان این نیست که برویم آنجا تو سرمان بزنند از ما سوال کنند و بترسیم التماس کنیم و منتظر باشیم کسی برایمان خیراتی بفرستد ما لیاقتمان این است وقتی رفتیم اهل بیت(ع) به استقبالمان بیایند.
چهار نوع حمله شیطان از چهار طرف
شجاعی به چهار توع از حملات شیطان به انسان اشاره و بیان کرد:شیطان چهار نوع حمله به انسان دارد،و قسم خورده است که به انسانی که در صراط قرار میگیرد و روحش معنوی شده است از چهار طرف راست،چپ،جلوو عقب به او حمله می کند.شیطان در حمله جلو دایما آینده موقت را جلو چشم انسان می آورد و یکسره دلشوره آینده موقت را بیاد می آورد تا انسان آینده اصلی را فراموش کند.
تقسیم آرزوها و شهوات به چهار گروه
کارشناس مباحث انسان شناسی به تقسیم آرزوها به چهار گروه تصریح کرد:آرزوی های انسان به چهار گروه تقسیم می شود،اول بخش آرزوهای حسی و جمادی مانند خانه،پول،ماشین و امثال آن؛ دوم آرزوهای گیاهی مانند تجملات زندگی،خوراک و تغذیه،ورزش،قهرمانی؛سوم آرزوهای حیوانی مانند موقعیت اجتماعی،مقام،خانواده،ازدواج،فرزند؛و چهارم آرزوهای علمی مانند نویسنده،دکتر،مهندس،مجتهد شدن می باشد.
وی در ادامه گفت:سررسیدن ناگهانی مرگ آرزوها را قطع میکند باید مراقب باشیم این چهار نوع شهوت و آرزو ما را گرفتار نکند و این ها نباید عزیزتر از خدا ، اهل بیت(ع) و جهاد در راه خدا نشود و غافل شویم غفلت یعنی اینکه ما مهندسی درست این آرزوها و معشوق را نکنیم بنابراین گندم هر کاری مومن شدن است نه دکتر و مهندس شدن،متاسفانه امروزه به جای اینکه ما در تربیت به بچه هایمان بگوییم شما باید یک مومن بشوید می گویم باید درس بخوانی تا یک کاره ای بشوی این خطرناک است و غفلت است باید اصل بر محور مومن شدن الله،اهل بیت(ع) و جهاد در راه خدا باشد.
دو علامت شناخت مومن
شجاعی به دو علامت شناخت مومن اشاره و بیان کرد:شادی و آرامش دو علامت شناخت مومن است اگر شادی و آرامش نبود پس ایمان هم نیست،اگر کسی با اخلاق بد از دنیا برود معلوم نیست چند قرن از قرن های آخرتی گرفتار باشد اهل قرآن نباید عصبانی شود نباید بدی دیگران را با بدی جواب دهد.
وی تصریح کرد:قدیمی ها حرف زیبایی می زدند و می گفتند کسی که مرد به رحمت خدا رفته است پس به رحمت خدا رفتن که ترس ندارد این عدم آمادگی است که ترس دارد مرگ که ترس ندارد.
خطر دادن سیم کارت و موبایل به جوانان
شجاعی بیان کرد:چرا الان اینقدر تبلیغ می کنند ۱۸ ساله ها بیاییند و سیم کارت موبایل بگیرند مگر ۱۸ ساله ها معصوم هستند؟آن هم با شش هزار تا مثلا پیامک رایگان،این همه ساعت اینترنت رایگان،حال این ۱۸ ساله این همه پیامک رایگان را به چه کسی می خواهد بزند؟ آیا می خواهد به پدر و مادرش بزند ؟ تکنولوژی را به ما دادند و نوامیس و دین را از ما گرفتند.
آسیب ها،تهدیدات و خطرات تکنولوژی غرب در ایران /وایبر،واتساپ و …
در آمریکا وزرا روسا کسی حق ندارد گوشی هوشمند داشته باشد اما اینجا وایبر،واتساپ،لاین،تلگرام را آوردند رایگان به ما دادند دستگاه هوشمند وقتی خاموش هم که هست دوربین دارد حتی جلو وعقب آن را دوربین قرار دادند و شما وقتی ناموست می خواهد برود بیرون چادر می پوشد و خود را می پوشاند اما در منزل کنار شما دیگر بی حجاب است اما با همین تلفن هوشمند آنها دارند میبیند و ضبط هم می کنند دارند نوامیس ما را با همین گوشی های هوشمند می بینند و ما هم دلمان خوش است داریم وایبر یا واتساپ بازی می کنیم دیگر هیچ حریم خصوصی وجود ندارد حتی تلویزیون دوربین دار اسمارت سامسونگ وقتی داخل پروتکل آن می شود نوشته اگر شما کاری را دوست ندارید کسی دیگر ببیند جلوی تلویزیون انجام ندهید پروتکل واتساپ وایبر تلگرام که هر سه اسراییلی است نیز چنین است آنها این فیلم ها مکالمات پیامک های ما را در هفت لایه ضبط می کنند تکنولوژی را به ما میدهند اما فرهنگشان را نیز به ما می دهند تلفن همراه حتی وقتی خاموش است باز هم در دسترس می باشد جدیدا هم تلفن هایی آمده که باطری آن هم با خودش است و جدا نمی شود که شما نتوانید باطری را از آن جدا کنید دشمن با ما شوخی ندارد این چنین در ما نفوذ کرده است انقلاب مصر را چگونه ناگهانی نابود کردند با همین سیستم همه فرماندهان و مسولین را کنترل کردند
به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی
برچسب ها :استاد محمد شجاعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰