کد خبر : 3464
تاریخ انتشار : سه شنبه 31 اردیبهشت 1398 - 23:57
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای شب قدر ،شب سرنوشت در بیان آیت الله مدرسی+دانلود بسته هستند

شب قدر ،شب سرنوشت در بیان آیت الله مدرسی+دانلود

با توجه به اهمیت شب قدر در ادامه توصیه های مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید محمد تقی مدرسی(دام ظله) درباره شب قدر از نظر می گذرد.

شب قدر

[box type=”shadow” ]با توجه به اهمیت شب قدر در ادامه توصیه های مرجع عالیقدر آیت الله العظمی سید محمد تقی مدرسی(دام ظله) درباره شب قدر از نظر می گذرد.[/box]

بسم رب المهدی(عج)

به گزارش پایگاه اینترنتی دست نوشته های معارفی امیرمحسن سلطان احمدی (سلطان احمدی دات آی آر)؛ شب قدر شبی است که سرنوشت انسان ها در این شب مشخص می شود  و این شب در سرنوشت انسان ها  از اهمیت زیادی برخوردار است. امام باقر(علیه السلام) در پاسخ به محمد بن مسلم درباره شب قدر فرمودند: در آن شب ملائکه نازل می شوند و اموری که قرار است در یکسال اتفاق بیافتد و آنچه برای بندگان در آن سال مقدر می شود را بر آسمان دنیا می نویسند و تمام امور در شب قدر متوقف است بر مشیت خدا. هرچه را بخواهد جلو می اندازد و هرچه را بخواهد مؤخر می کند و این است معنای قول خدا که فرمود: «خدا محو می کند هرچه را که خواهد و ثبت می کند هر چه را که بخواهد و نزد اوست تمام‌ کتاب».[۱]

درباره اهمیت شب قدر در قرآن و روایات تاکیدات فراوانی شده است تا جایی که یک سوره قرآن در اهمیت این شب نازل شده است. از این رو در ادامه توصیه های مرجع عالیقدر تقلید حضرت آیت الله العظمی سید محمد تقی مدرسی(دام ظله) تقدیم شما مسافرین رمضانی کوی دوست می گردد تا رهنمود هدایت ما و بهره بیشتر ما از این شب باشد. ان شاءالله تعالی.

شب قدر-آیت الله سید محمد تقی مدرسی

گفتنی است، بیانات معظم له به مناسبت حلول ماه مبارک رمضان در شعبان ۱۴۲۲ هجری قمری از برنامه تلویزیون انتفاضه اسلامی عراق پخش شده که واحد فرهنگی دفتر تهران ایشان سخنان معظم له را طی کتاب با عنوان «خوسازی در ماه مبارک رمضان» با ترجمه “انتصار شوشتری زاده” توسط “انتشارات محبان الحسین(ع)” به زبان فارسی منتشر نمود که بخش سوم این کتاب درباره شب قدر است که گزیده ای از این بخش در ادامه تقدیم شما معارف جویان عزیز می گردد.

شب قدر-شب سرنوشت-شب تقدیر-آیت الله-سید محمد تقی-مدرسی-آیت الله مدرسی

توصیه های آیت الله العظمی مدرسی به شرح زیر است:

شب قدر شبی برای توبه

این شب ها بهترین فرصت برای توبه و بازگشت به درگاه حق تعالی می باشد. پس اگر کسی در این شب تویه نکند و یا توبه اش پذیرفته نگردد، بداند هرگز موفق به توبه نخواهد شد مگر آنکه در حج و صحرای عرفه توفیق یابد که به درگاه خداوند متعال دعا و توبه نماید. خداوند بزرگ در ماه مبارک رمضان به گونه ای ویژه مردم را فرا می خواند. از ایشان می خواهد او را بخوانند و به درگاهش توبه نمایند.

بنابراین اگر کسی توبه کند و گامی به سوی پروردگارش بردارد، حق تعالی نیز توبه اش را می پذیرد و گام ها به او نزدیکتر می شود؛ چرا که خداوند توبه کنندگان را دوست دارد.

تمام درهای رحمت الهی به سوی توبه کننده باز است، پس هر آنچه می خواهد از آفریدگارش طلب نماید و هرگز از این رحمت ناامید نگردد. چرا که نامیدی نشانه تردید در پیمان و عهدی است که پروردگار با او بسته است، و یا اینکه در برابر شیطان تلسیم شده و نابودی را بر نفس خویش تحمیل کرده است! پس شایسته است آدمی در شب قدر که شب بازگشت و توبه است، از خداوند نیکی و خیر دنیا و آخرت و سعادت خود، نزدیکان و دیگران را بخواهد و همچنین از خداوند طلب آمرزش و هدایت و سرانجام نیک را بخواهید.

یاداشت نمودن خواسته هایتان و گفتن آنها در شب قدر به خداوند

اینک، در این شب های قدر آیا خواهان توبه و بازگشت به سوی خدا، خواهان فرزندان نیکو کردار و زندگی پاک، یا خواهان دارایی و امکانات، یا بررخی آرام و یا بهشت و رضوان الهی می باشیم؟ پس همه خواسته ها و امیدهای خود را از خدا یاداشت نماییم و آنها را در این شب های قدر از خدای مهربان بخواهیم.
بیایید تلاش کنیم تا با آمادگی روحی، روانی و اخلاقی بیشتر، به پیشواز شبهای قدر برویم، تا هر آنچه که می خواهیم و آرزو داریم خداوند برآورده سازد.

دعا برای اموات در شب قدر

نیکوست در شب قدر، مومنین برای درگذشتگان خود که دستشان تهی و از این دنیا کوتاه است، دعا و طلب آمرزش نمایند. علاوه بر آن، درست و نیک زیستن را برای فرزندان و آیندگان طلب کنند و از دیگران نیز بخواهند که برای ایشان دعا نمایند.

دعا برای یکدیگر

چنانچه روایت شده است که حق تعالی به حضرت موسی(ع) وحی نمود که: « ای موسی مرا به زبانی که با آن نافرمانی نکرده ای، بخوان.» موسی پاسخ داد: چنین زبانی ندارم! خداوند فرمود: «مرا با زبان شخص دیگری بخوان.» پس اگر مومنین در دعاهای خود با یکدیگر همکاری و همخوانی داشته باشند، بدانند که نیکوترین صورت همکاری و همخوانی را به عمل آورده اند.

شب  دگرگونی سرنوشت و دعا وسیله ارتباط با خدا

شب قدر با نسیم لحظات سرنوشت سازش می تواند تو را از ریشه و بن دگرگون سازد و به نعالی سوق ببخشد؛ به گونه ای که گذشته ات را در هم بپیچد و آینده ات را روشن نماید. در این شب عزیز، دعا نمودن تنها وسیله ای است که هر چه بیشتر به پیوند تو با پروردگار ژرفا می بخشد.

آری، دعا در این شب همچون ریسمانی است که تو را به پروردگار پیوند می دهد. از این رو در به دست آوردن پویایی، فروتنی و شرم از گناهانی که مرتکب شده ای بسیار تلاش و کوشش بنما! و در نظر داشته باش که خداوند چقدر به تو نعمت بخشیده، اما تو ناسپاسی نموده ای و از آن روی برگردانده ای.
بنابراین اکنون امیدوارانه، توبه کننده و پشیمان از گذشته به سوی آن خالق توبه پذیر، آمرزنده و مهربان باز گرد و اراده ات را بر آن استوار ساز.

دعا برای ارحام و امت اسلامی

بنابراین در شب قدر وظیفه دارید که برای پدر و مادر، خواهر و برادر، خویشان و نزدیکان و هر آنکه با او دستی یا پیوندی دارید، دعا کنید. علاوه بر آن شایسته است که از خدا بخواهید امت اسلامی را از بحران ها، سختی ها، و دشمنانش برهاند. و از او بخواهیم که محرومیت، عقب افتادگی، گسستگی و وابستگی به بیگانگان را از کیان این امت برطرف نماید و مردمان آن را از مصیبت ها و رنجها رهایی بخشد.

شب قدر و پیوند با آقا امیرالمومنین(علیه السلام)

در شب های مبارک قدر شایسته است که به چگونگی پیوند این شب با شهادت امام علی(علیه اسلام) یا بهتر بگوییم چگونگی ارتباط و پیوند قرآن با وصی فرستاده خدا بپردازیم. این پیوند چنان استوار و ناگسستنی است که هیچ شکافی نمی توان در ان پیدا کرد. زیرا همانگونه که حقایق قرآن در مفاهیم، مبانی، نور، دهش و رحمت تجلی یافته اند به همین سان در این انسان بی همتا آقا امیرالمومنین(علیه السلام) نیز متجلی گشته اند.

بنابراین اگر می خواهیم کتاب خدا را درک نماییم، باید رسول خدا(ص) و سپس جانشین او امام علی(علیه السلام) و ائمه اطهار(علیهم السلام) را نیز درک نماییم. و اگر می خواهیم ایشان را درک کنیم ناگزیر زا خواندن حکیمانه و آگاهانه قرآن کریم می باشیم. زیر هر یک بازتاب و تجسم دیگری است.

پس اگر دوستدار پیروی از قرآن کریم می باشیم بدون شک باید در زندگی پیامبر اکرم و خاندان پاکش و پیروانشان جستجو نماییم و عکس این امر نیز درست می باشد. بدین سان انسان آگاه و دوستدار شناخت قرآن در می یابد که هر عبارت و یا مفهوم آن را در اهل بیت(علیهم السلام) تجسم یافته است.

لزوم خواندن دعاهای وارده در این شب

در پایان یادآور می شوم که مبادا شب زنده داران شب قدر، دعاهای منقول از ائمه اطهار(علیهم اسلام) را فراموش کنند. زیرا در این ادعیه چهره حقیقی توبه، عشق پاک نسبت به پروردگار و درخواست نزدیکی به او نهفته است. به عبارت دیگر، در این دعاها زندگی را می توان یافت.

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

www.soltanahmadi.ir

پی نوشت:

[۱] *الأمالی طوسی، صفحه ۶۰٫
أَخْبَرَنَا مُحَمَّدُ بْنُ مُحَمَّدٍ، قَالَ أَخْبَرَنَا أَبُو الْحَسَنِ أَحْمَدُ بْنُ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ بْنِ الْوَلِیدِ، عَنْ أَبِیهِ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ الْحَسَنِ الصَّفَّارِ عَنْ أَحْمَدَ بْنِ مُحَمَّدِ بْنِ عِیسَى عَنِ الْحَسَنِ بْنِ مَحْبُوبٍ عَنِ الْعَلَاءِ بْنِ رَزِینٍ عَنْ مُحَمَّدِ بْنِ مُسْلِمٍ قَالَ: سُئِلَ أَبُو جَعْفَرٍ (عَلَیْهِ السَّلَامُ) عَنْ لَیْلَهِ الْقَدْرِ فَقَالَ: تَنَزَّلُ فِیهَا الْمَلَائِکَهُ وَ الْکَتَبَهُ إِلَى سَمَاءِ الدُّنْیَا، فَیَکْتُبُونَ مَا هُوَ کَائِنٌ فِی أَمْرِ السَّنَهِ وَ مَا یُصِیبُ الْعِبَادَ فِیهَا. قَالَ: وَ أَمْرٍ مَوْقُوفٍ لِلَّهِ (تَعَالَى) فِیهِ الْمَشِیئَهُ، یُقَدِّمُ مِنْهُ مَا یَشَاءُ وَ یُؤَخِّرُ مَا یَشَاءُ وَ هُوَ قَوْلُهُ (تَعَالَى): «یَمْحُوا اللَّهُ ما یَشاءُ وَ یُثْبِتُ وَ عِنْدَهُ أُمُّ الْکِتابِ».

دانلود رایگان نشریه الکترونیکی رهنمود هدایت

شب سرنوشت

شب سرنوشت-شب قدر-نشریه-الکترونیکی-توصیه-آیت الله مدرسی

***| رهنمود هدایت |***

 * شب سرنوشت *

ویژه نامه الکترونیکی شب های قدر

رمضان ۱۴۴۰ ه.ق

توصیه های آیت الله العظمی مدرسی (دام ظله)

 

# نسخه کم حجم در ۴ صفحه در سایز A5

دانلود

۹۳۰ کیلوبایت

 

# نسخه قابل چاپ در دو صفحه در سایز A4

دانلود

۷۲۴ کیلوبایت

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید