یاد و شناخت آخرت مانع از گناه/توصیه آیت الله حائری
استاد شجاعی در جلسه این هفته به تشریح یاد همیشگی آخرت وثمره آن پرداختند و در ادامه به توصیه آیت الله حائری شیرازی که اخیر در یک رویا بیان فرمودند، اشاره کردند.
استاد شجاعی در جلسه این هفته به تشریح یاد آخرت وثمره آن پرداختند و در ادامه به توصیه آیت الله حائری شیرازی که اخیر در یک رویا بیان فرمودند، اشاره کردند.
بسم رب المهدی(عج)
به گزارش پایگاه اینترنتی دست نوشته های معارفی امیرمحسن سلطان احمدی(سلطان احمدی دات آی آر): جلسه هفتگی استاد محمد شجاعی با موضوع خانواده آسمانی این هفته نیز عصر پنج شنبه ۲۲ آذرماه ۱۳۹۷ در حسینیه قرائت قرآن مسجد آیت الله بافقی شهر ری برگزار شد و معظم له در این جلسه در ادامه مبحث جدید آخرت شناسی به اهمیت شناخت آخرت و ثمره این شناخت سخن گفتند.
حضرت استاد در این جلسه با تاکید بر اینکه دنیا را ابزاری برای آخرت کنید، توصیه کردند که فرزند آخرت باشید و تمام برنامه ها و افکار و اهدافتان در این دنیا بر معیار آخر تنظیم شود.
همچنین ایشان به توصیه آیت الله حائری شیرازی که اخیرا در یک رویای صادقانه فرمودند که به همه بگویند، اشاره نمود.
اینک در ادامه گزیده یاداشت هایم از این جلسه را تقدیم شما معارف جویان عزیز، که امکان شرکت در این جلسه را نداشتید می نمایم، امید که از این طریق شما نیز بهره مند از این جلسه شوید.
گزیده بیانات استاد شجاعی به شرح زیر است:
اکثر آدم ها دنیا را مستقل نگاه می کند، یعنی فقط دنیا را می بینند و از آخرت غافل هستند و می گویند باید در همین دنیا به هر قیمتی شده زندگی کنیم و حواسشان نیست که اینجا موقتی است و باید یک روز از این دنیا به آخرت رفت.
دنیا ابزاری برای رفتن به آخرت
دنیا محلی برای تولد به برزخ و آخرت است، لذا باید انسان در تمام انتخاب هایش در تمام چینش هایش، در تمام فکر و آرزوهایش با نگاه به آخرت باشد.
اهل بیت(ع) دنیا را کلا یک ابزار برای رسیدن به آخرت می دانستند و هر چیز که در دنیا آنها را از یاد آخرت دور می کرد از آن دوری می کردند و حتی با آن مبارزه هم می نمودند.
مراقبت برای تولدی سالم در برزخ
مثل اینکه یک مادر باردار در زمان بارداری اش مراقب است هر جایی نرود و هر غذایی هم نخورد که به جنین در رحمش آسیبی نرسد و این جنین تولدی سالم داشته باشد و ما نیز یک جنین در رحم دنیا هستیم که باید مراقب باشید هر چیزی نخوریم و هر کاری نکنیم تا یک تولد سالم برای ورود به برزخ داشته باشیم.
بنابراین یاد لحظه ای و همیشگی آخرت خیلی مهم است و انسان باید دائم یاد آخرت باشد، آخرتی که مکان ابدی او است و ذکر و یاد آخرت حتما دوا و شفا است.
لزوم شناخت به آخرت و تنظیم سبک زندگی بر اساس آن
اما انسانی که شناخت به آخرت ندارد همه چیزش را با نگاه به دنیا ترسیم می کند، حتی اخلاق و سبک زندگی چنین انسانی بر اساس و ملاک دنیایی است و تمام دغدغه های او نیز دنیا است و اصلا توجه ای به آخرت ندارد.
وقتی آیت آلله بروجردی خود را به خاطر عصبانیت تنبیه می کند!
نقل است وقتی که آیت الله بروجردی یک بار عصبانی می شود، چون ایشان آخرت را باور داشته اند و می دانند این عصبانیت چه بلایی در شب اول قبر بر سر انسان می آورد، لذا نذر می کند که اگر باز عصبانی شد یک سال روزه بگیرد.
ایشان چون می داند آخرتی در کار است و این عصبانیت چه عواقبی دارد از این عمل خویش ناراحت می شود، چون ایشان فرزند آخرت است؛ اما کسی که عصبانی شد برایش اصلا مهم هم نیست که عصبانی شده چنین فردی فرزند دنیا است.
آخرت شناسی مانع انجام رذایل و گناه
وقتی خصلت حسادت یا عصبانیت را دارید، به جای اینکه برای درمان آن پیش روان شناس بروید و بگویید من حسودم یا کج خلق هستم، با یاد آخرت و شناخت آخرت به راحتی خود را اصلاح کنید، علت و ریشه این حسادت و کج خلقی عدم شناخت و یاد آخرت است.
و اگر انسانی با این رذایل اخلاقی وارد آخرت شد آنجا گرفتار است و برای اینکه این رذایل را از او بتراشند، سالهای سال آخرتی آنجا گرفتار است و او را جهت درمان و تراشیدن این رذایل به بیمارستان جهنم می فرستند.
اما اگر کسی دائم یاد آخرت باشد اصلا خودش می ترسد که بخواهد خطایی بکند یا سبک زندگی او غیر بهشتی باشد، این ترس نمی گذارد او سقوط کند و در همه روابط و رفتارهایش در دنیا با مراقبت و کنترل است.
برای آخرت آفریده شدید نه دنیا
وقتی هم به خودتان نگاه می کنید، حواستان باشد که برای آخرت آفریده شده اید، و اصلا قبل از این دنیا در آخرت بوده اید و از آخرت به این دنیا آمده اید و سپس هم با وفات به آخرت بر می گردید، پس کلا آخرتی هستید و باید در این دنیا هم آخرتی زندگی کنید.
نتیجه اینکه اخلاق و رفتار و همسرداری و سبک زندگی شما نیز باید آخرتی باشد و اگر نیست آن را اصلاح کنید و بر سبک آخرت آن را تنظیم نمایید به نحوی که هر کاری که می کنید آخر کار بتوانید پایان آن را یک مهر آخرتی بزنید و گرنه هر کاری که بر مبنای آخرت نیست و نمی توانید زیر آن را مهر آخرتی بزنید آن را اصلا انجام ندهید.
در مقابل مشکلات دنیا خم نشوید
پس بدانید برای دنیا خلق نشده اید و اگر هم غصه و گرفتاری سراغتان آمد اصلا غصه نخورید، با غصه خوردن اجر خود را کم نکنید و آن اجر را از دست ندهید و اعصاب خود را هم خورد نکنید؛ صبور باشید و آن را پای آخرت بگذارید و اصلا برای دنیا و ناملایمات دنیوی ناراحت نشوید.
مواظب باشید که این قدر سنگین وزن بشوید که دنیا شما را زمین نزند. گاهی یک خانم باردار با دیدن یک بچه گربه چنان می ترسد که بچه اش سقط می شود، اما یک خانم باردار دیگر در زیر موشک باران دشمن هم ترسی ندارد و اصلا هم نمی ترسد و بچه اش را هم سالم به دنیا می آورد. لذا دردنیا طوری باشید و زندگی کنید که سنگین وزن شده باشید و دنیا شما را نتواند زمین بزند.
چرا برخی راحت گناه می کنند؟
کسانی که راحت گناه می کنند و آخرت را به دنیا می فروشند وزنی ندارند و سبک وزن هستند که به این راحتی زمین می خورند. بعضی حتی این قدر ضعیف هستند علاوه بر زمین خورد با یک حادثه در زندگی مثلا با طلاق، با مصیبت، با گرفتاری هم زمین می خورند و تعادل خود را از دست می دهند و هم اینکه به گناه هم کشیده می شوند و چون وزین و سنگین نیستند هم زمین خورده اند و هم در معنویت شل شده اند.
اما اگر سختی و گرفتاری سراغتان آمد سریع زمین نخورید، اصلا نگذارید سختی های دنیا شما را زمین بزند، سریع بگویید الحمد الله. بگویید هر چه دارم از من نیست هر چه هست را خدا به من داده است و حالا هم از من گرفته است، پس چرا غصه بخورم من که چیزی را از دست نداده ام.
چرا حسادت، پوز دادن و چشم هم چشمی!
برخی تا چیزی به دست می آورند می خواهند فخر فروشی کنند و به خاطر داشتن آن چیز به دیگران پوز بدهند در صورتی که اصلا آن چیز متعلق به او نبوده است، آن را خدا به او داده است. اگر مقام، یا پول و شهرت دارید آن را خدا به شما داده نه اینکه مال خودتان باشد، پس چیزی که مال خودتان نیست را چرا پوز می دهید.
یا در مقابل یک چیزی را خدا به دیگری داده و به شما نداده است، پس چرا به او حسادت می کنید، آن چیز که متعلق به آن فرد نیست آن را خدا داده است و شاید هم از او بگیرد، پس به چه چیز حسادت می کنید و خود را با او مقایسه می کنید. نه آنچه شما دارید از خودتان است و نه آنچه دیگران دارند از خودشان هست.
حتی از کسی کینه هم به دل نگیرید، کسی که اهل آخرت است امکان ندارد اهل کینه باشد، ما که آخرت را از یاد می بریم دچار کینه و افکار موهون می شویم.
معنی ادب در رابطه ها
پس روابط باید سراسر ادب باشد، ادب یعنی خودتان را از هیچ کس بهتر ندانید و دیگران را از خودتان بهتر و بالاتر بدانید. اگر کسی فکر کند از دیگران بهتر است در اصل او وحشی گر است که خود را از دیگران بهتر می بیند.
امام حسین(ع) می فرماید اولین برخورد با کسی احترام آن فرد است و احترام هم یعنی کسی را بهتر از خودتان ندانید.
حتی خودت را از غیر مذهبی هم بالاتر نبین!
حتی اگر ظاهر تو مذهبی است و طرف مقابل ظاهری مذهبی ندارد، شما حق ندارید خودتان را از او بالاتر بدانید. و حتی ثواب و عبادت های ظاهری خود را حق ندارید به رخ او بکشید. فقر و غنی انسان ها در قیامت معلوم می شود و الان هیچ چیز معلوم نیست.
پس دنبال چشم هم چشمی و پوز و رقابت با دیگران نباشید، با این رذایل عمر فروشی می کنید و عمر گرانبهای خود را هدر می دهید.
کسی رفته بود مسجد جمکران و در نزد آیت الله بهاء الدینی بود و مرتب شکوه می کرد، ایشان فرمودند کسی که می رود مسجد جمکران و جلو خدا می ایستد و صد مرتبه می گوید ایاک نعبد و ایاک نستعین دیگه این قدر شکوه و غصه نمی خورد.
تنها دغدغه ات کسب نیازهای آخرت باشد
دغدغه ما باید به نیازهای آخرتی و شب اول قبر باشد، ببینیم که در شب اول قبر و آخرت چه نیازهایی داریم؟ باید همه وقت و افکار و جوانی ما صرف آخرت شود.
توصیه ای از مرحوم آیت الله حائری شیرازی بعد از مرگ
خدا رحمت کند مرحوم آیت الله حائری شیرازی آن مرد بزرگی و بی نظیری که چندین بار هم ایشان را دعوت کردیم در همین مکان خدمت شما رسید، درباره ایشان بارها گفته ام و باز هم می گویم و می خواهم یادگاری از من درباره ایشان بماند که بعد از من هم این مطلب باشد و آن اینکه کشور ما قدر این عالم کم نظیر را ندانست.
ایشان چند شب پیش در یک رویایی به من گفتند که به همه بگویم که این طرف هیچ چیز مثل وقف شدن برای امام زمان(عج) بدردتان نمی خورد. همه خودتان را وقف امام زمان(عج) کنید که اگر جای دیگری بروید، باختید. ایشان این نکته را خیلی تاکید کردند و گفتند این را به همه بگویید و خود را به کسی غیر از امام زمان(عج) نفروشید.
انسان در آخرت هم نیازمند به امنیت و لباس و غذا و مهمانی است و آنها را باید در همین دنیا تهیه کند. اگر جهنمی هم نشوید و به بهشت بروید اما آنجا اجازه ندهند شما با اهل بیت(ع) ارتباط بگیرید و در مجالس آنها اجازه ندهند حضور یابید و بگویند شما باید در طبقه پیش دبستانی بهشت باشید، چقدر سخت و سنگین است.
تهیه احتیاجات دنیا و فراموشی آخرت
متاسفانه برخی این قدر به احتیاجات دنیا توجه کرده اند که آخرت را از یاد برده و به کل آن را فراموش کرده اند، و دائما وقت و عمر خود را در صرف تهیه مایحتاج دنیا هستند و به طور کامل از آخرت غفلت کرده اند.
فردی تمام هم و غم خود را در تلاش برای کسب پول و مال و مقام دنیوی است و به آن هم رسیده است و عمر خود را هم پای آن داده اما چه نتیجه ای برای آخرتش دارد، جر اینکه او را جهنمی نماید هیچ نتیجه ای ندارد. پس همت خود را برای امام زمان(عج) و خانواده آسمانی خود کنید.
باید با خانواده آسمانی خود انس بگیرید و با آنها ارتباط برقرار کنید که دست خالی به آخرت نرفته باشید و از قبل با آنها انس و ارتباط داشته باشید.
فراموشی آخرت نتیجه چسبیدن به دنیا
این که در کارهای دنیایی گیر می کنید به خاطر این است که به دنیا می چسبید و انواع شکست ها و غصه های دنیا را هم می چشید، چون آخرت را فراموش کردید و فقط دنیا را می بینید.
کسی که خمس و زکات نمی دهد و در گناه غوطه ور است او خودش با دست خود جهنم را از پیش برای خود ساخته و آماده کرده است. خدا هیچ کس را به جهنم نمی برد مگر اینکه خودش جهنم را دوست دارد و از قبل جهنم را برای خود آماده کرده است.
ظاهر زیبای مار و نیش کشنده باطنش
زنبور یا مار را دیده اید که چه ظاهر بسیار زیبایی دارد، اما چرا همه از آن می ترسند، مار با این پوست زیبا و لطیفش و داشتن این زیبایی کسی به سمتش نمی رود، علت چیست؟ چون در پشت این ظاهر زیبا در باطن آن زهری کشنده است، و شما چون از آن زهر کشنده مطلع هستید از این خوشکلی هم متنفرید و سمت آن نمی روید، حتی زیبایی آن را هم نمی بینید و ازش پرهیز می کنید.
شهوت زیبا فریب با باطن جهنمی
پس از ظاهر زیبای این شهوتتان دور کنید که اگر دوری نکردید باطن زهر آلود آن شما را جهنمی می کند، و اگر به این باطن جهنمی این شهوت نگاه کردید آن ظاهر زیبا فریبش هم شما را فریب نمی دهد و از آن هم متنفر می شوید.
برخی چنان در دنیا غرق شده اند که وقتی می خواهد بچه آنها متولد شود، می گوید به اروپا و آمریکا برویم که بچه آنجا به دنیا بیاید و بگوییم بچه ما اروپایی است، در صورتی که بچه شما بچه دنیا است و راه نجات بچه آخرت بودن است، باید بچه امام زمان(عج) و حضرت زهرا(س) بود که اهل نجات شوید؛ اصلا بعضی ها همین که قیافه آنها را نگاه می کنید آخرتی هستند و برعکس برخی قیافه آنها جهنمی است، پس سعی کنید بچه آخرت باشید.
در پایان جلسه استاد شجاعی توصیه به مطالعه کتاب آن سوی مرگ را نمودند و تاکید کردند کسانی که ناراحتی قلبی دارند این کتاب را مطالعه نکنند.
پدیدآورنده:
به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی
(احمدی سیرجانی)
برچسب ها :آخرت ، آخرت شناسی ، آیت الله حائری شیرازی ، استاد محمد شجاعی ، توصیه ، چشم هم چشمی ، خانواده آسمانی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰