تاکید آیت الله کمیلی به نیاز جامعه به اساتید اخلاق
آیت الله کمیلی خراسانی گفت: جامعه همانطور که نیازمند مراجع معظم تقلید است، نیازمند اساتید اخلاق هم هست و باید همانطور که مراجع معظم تقلید وقتی از دنیا میروند شاگردان طراز اول، جای آنها را میگیرند تا کمبودی احساس نشود، در بحث اساتید اخلاق نیز چنین شود.
[box type=”shadow” ]آیت الله کمیلی خراسانی گفت: جامعه همانطور که نیازمند مراجع معظم تقلید است، نیازمند اساتید اخلاق هم هست و باید همانطور که مراجع معظم تقلید وقتی از دنیا میروند شاگردان طراز اول، جای آنها را میگیرند تا کمبودی احساس نشود، در بحث اساتید اخلاق نیز چنین شود.[/box]
اساتید اخلاق
بسم رب المهدی(عج)
دست نوشته های معارفی امیرمحسن سلطان احمدی: امسال شهر تهران در اولین فصل از سال جدید در بهاران ۹۷ دو نفر از اساتید و معلمین اخلاق خود را از دست داد، که حجتالاسلام و المسلمین سیدمهدی طباطبایی عصر پنجشنبه، ۲۷ اردیبهشت ماه در ابتدای ماه مبارک رمضان دار فانی را وداع گفت، و یک روز بعد از چهلمین روز ارتحال این استاد برجسته اخلاق، استاد اخلاقی دیگر حجتالاسلام و المسلمین سیدعلیاکبر حسینی (مجری اخلاق در خانواده) در آخرین روز بهار ۱۳۹۷ در عصر پنجشنبه، ۳۱ خردادماه دارفانی را وداع گفت و شهر تهران در فاصله زمانی کوتاه داغدار و سوگوار دو استاد و معلم نام آشنای اخلاق شد.
از این رو در حاشیه مراسم سومین روز ارتحال حجت الاسلام و المسلمین حسینی، با حضرت آیت الله محمد صالح کمیلی خراسانی (حفظه الله) از اساتید برجسته عرفان و اخلاق و از شاگردان خاص عرفانی آیت الحق مرحوم سید هاشم حداد در خصوص نیاز جامعه به معلمین اخلاق گفت و گو نمودم که مشروح این گفت و گو در ادامه می آید.
مشروح گفت و گو با آیت الله کمیلی خراسانی به شرح زیر است:
نیاز جامعه به معلمین اخلاق
آیتالله محمد صالح کمیلی خراسانی، از شاگردان خاص عرفانی مرحوم سیدهاشم حداد و از اساتید طراز اول اخلاق و عرفان در این گفت و گو گفت: با فوت اساتید اخلاق ما نیازمند اساتید دیگری هستیم که جامعه از مباحث اخلاقی آنها محروم نشود. بنده نظرم نظر حضرت آیتاللهالعظمی ناصر مکارم شیرازی است که در پیام تسلیت خود بیان کرد «جامعه ما الان نیاز شدید به چنین معلمین اخلاقی دارد».
وی ادامه داد: با ارتحال معلم اخلاقی همچون حجتالاسلام حسینی و یا دیگر اساتید اخلاقی که دارفانی را وداع گفتند، آیا باز هم کسانی هستند که بیایند جای این عزیزان را بگیرند و جامعه از وجود چنین معلمین اخلاقی محروم نشود!
آیتالله کمیلی افزود: بنابراین وقتی یک استاد اخلاق طراز اول از دنیا میرود، آیا ما اساتید اخلاق طراز دومی داریم و قبلا آنها را تربیت کردهایم که بیایند و جایگزین این اساتید طراز اول شوند، تا در جامعه خللی از نبود استاد اخلاق ایجاد نشود.
این عارف فقیه ادامه داد: جامعه همانطور که نیازمند مراجع معظم تقلید است، نیازمند اساتید اخلاق هم هست و باید همانطور که مراجع معظم تقلید وقتی از دنیا میروند شاگردان طراز اول، جای آنها را میگیرند تا کمبودی احساس نشود، در بحث اساتید اخلاق نیز چنین شود.
تأثیر فقدان استاد اخلاق در جامعه
آیتالله کمیلی در پاسخ به اینکه فقدان اساتید اخلاق چه تأثیری در جامعه دارد، گفت: مباحث و مسائل اخلاقی خصوصا برای جوانان بسیار مهم و با اهمیت است و وجود اساتید اخلاق عامل و صاحب نفس تأثیر بسیار مثبتی بر جوانان و کاهش ناهنجاریها در جامعه دارد و واقعا کمبود جامعه اسلامی ما مخصوصا در ایران انقلابی همین مسائل اخلاقی است که میبینیم چقدر مفاسد اخلاقی در جامعه رخنه کرده است.
تأکید روایات به ایجاد رخنه در جامعه با درگذشت یک عالم دینی
این استاد اخلاق و عرفان با بیان اینکه ارتحال یک عالم، رخنهای در جامعه ایجاد میکند، گفت: فقدان عالمان و معلمین اخلاق شکافی در جامعه ایجاد میکند و این موضوع در روایات نیز تأکید شده است، پیامبر اکرم(ص) در حدیثی چنین فرمودند: « ذا مات العالم الفقیه ثلم فی الاسلام ثلمه لایسدها شیء؛ وقتی عالمی فقیه، فوت کند در اسلام رخنه و حفرهای ایجاد میشود که هیچ چیزی نمیتواند جای آن را پر کند»، و همچنین آقا امیرالمومنین(ع) نیز فرمود: «إِذَا مَاتَ الْعَالِمُ ثُلِمَ فِی الْإِسْلَامِ ثُلْمَهٌ لَا یَسُدُّهَا شَیْ ءٌ إِلَى یَوْمِ الْقِیَامَهِ: هرگاه عالمی فوت کند رخنهای جبرانناپذیر تا روز قیامت در اسلام ایجاد میشود».
چگونگی جبران فقدان یک عالم اخلاق
آیتالله کمیلی در پاسخ به اینکه چگونه جامعه این مصیبت از دست دادن یک عالم اخلاق را جبران کند، گفت: برای جبران این شکاف بهوجود آمده در جامعه، ضرورت دارد در زمان حیات عالم اخلاقی طراز اول وی اقدام به تربیت شاگردان و جانشینانی برای خود کند تا با ارتحال وی هرگز شکافی در جامعه ایجاد نشود.
پیشنهاد تشکیل مجمعی علمی حوزوی جهت پشتیبانی از معلمین اخلاق
آیتالله کمیلی با پیشنهاد اینکه باید یک مجمع علمی حوزوی جهت پشتیبانی از معلمین اخلاق تشکیل شود، گفت: امیدواریم حوزههای علمیه و دانشگاههای ما به این کمبود معلم اخلاق توجه کنند و انشاءالله یک مجمع علمی اولیاء در حوزههای علمیه تشکیل شود که پشتیبان چنین معلمین اخلاقی قرار گیرد که جامعه هرگز از وجود معلمین اخلاق محروم نشود و با فوت یکی از این عالمان بزرگوار خللی در جامعه رخ ندهد.
توصیه به جوانان جهت استفاده از اساتید اخلاق
آیتالله کمیلی در پایان در پاسخ به اینکه چه توصیهای به جوانان جهت استفاده از علمای اخلاق در قید حیات و مجالس اخلاق دارید، گفت: در تهران عالمان بزرگواری همچون مرحوم حاج آقا حقشناس و حاج آقا خوشوقت بودند و جلسههای اخلاقی خوبی داشتند که مورد استقبال جوانان واقع شده بود و اکنون هم هنوز اساتید بزرگواری کم و بیش در گوشه و کنار تهران هستند از قبیل حاج آقا جاودان و عدهای هم گمنام که جوانان باید سعی کنند، این بزرگواران را پیدا کرده و از محضرشان تلمذ کرده و از کلاس درس اخلاق آنها بهره مند شوند.
پدیدآورنده:
به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی
www.soltanahmadi.ir
انتشار این مطلب در:
خبرگزاری قرآن ایکنا
برچسب ها :آیت الله کمیلی خراسانی ، اساتید اخلاق
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰