کد خبر : 31460
تاریخ انتشار : پنجشنبه 11 دی 1348 - 3:30

صدقه دادن در ماه رجب و پاداش شگفت آن

صدقه دادن در ماه رجب و پاداش شگفت آن
در ماه رجب توصیه به صدقه دادن شده که در روایات پاداش شگفتی برای آن ذکر شده است.

صدقه دادن در ماه رجب و پاداش شگفت آنبسم الله الرحمن الرحیم؛یکی از اعمال و دستورات در ماه رجب صدقه دادن است که در روایات نیز به این مهم اشاره شده است که همان‌طور که در مطلب قبل گذشت کسانی که توان روزه ماه رجب را ندارند برای جبران آن توصیه به صدقه شده است؛ اما در روایتی دیگر درباره پاداش صدقه دادن در ماه رجب از امیرالمؤمنین علیه‌السلام نقل شده که حضرت فرمودند: «هرکس در ماه رجب به‌خاطر خداوند صدقه دهد، خداوند روز قیامت در بهشت با آن‌چنان ثوابی وی را اکرام می‌نماید که نه چشمی دیده باشد، نه گوشی شنیده باشد، و نه بر قلب بشری خطور کرده باشد.»

صبح و شب در ماه رجب صدقه بدهید

بنابراین در سراسر ماه رجب در حد وسع و توان خود حتماً به طور منظم در هر در دو مقطع زمانی صبح و شب صدقه بدهید و حالا حتماً نمی‌خواهد بلافاصله هم به فقیر بدهد که بگوید من در این لحظه فقیر از کجا پیدا کنم بلکه می‌توانید این صدقات را در منزل جمع کنید و در پایان ماه به فقیر مؤمن بدهید.

به‌طورکلی در آثار صدقه دادن هم آمده که صدقه باعث ترد و دورشدن شیطان از انسان می‌شود و از آنجایی که در این ماه خود را آماده خلوت و انس با خدا کردیم با این عمل شیطان از خانه قلب و زندگی ما دور می‌شود؛ پس حتماً صدقه روزانه را در این ماه فراموش نکنید.

یه سه نیت صدقه بدهید

یکی از اساتید سلوکی توصیه کردند که در صدقه دادن هم هر بار سه مرتبه صدقه بدهید! بدین نحو که اولین صدقه را که برمی‌دارید به نیت سلامتی امام زمان (عج) بدهید، دومین را به نیت حق‌داران به گردنتان بدهید و سومی را برای خودتان بدهید! ازآنجایی‌که اکنون ما رعیت امام زمان عج هستیم با این کار اسم ما را هم جز صدقه‌دهندگان حضرت ثبت می‌کنند حالا هر چقدر می‌خواهد باشد مهم این است که ما صدقه بدهیم و اسم ما ثبت شود حتی با یک مبلغ بسیار کم اما در حد توان این کار را حتماً انجام دهید.

مثل آن پیرزنی که با کلاف نخش در صف خریداران حضرت یوسف (ع) ایستاده بود و به او گفتند که عزیز مصر جز خریداران است و تو توان این خرید را نداری! گفت: نمی‌خواهم در صف تماشاچی‌ها باشم و می‌خواهم در صف خریداران باشم.
گرچه یوسف به کلافی نفروشند به ما
بس همین فخر که ما هم ز خریدارانیم

پس ما هم باید بگوییم در حد توانی که داریم می‌خواهیم در صف صدقه‌دهندگان امام زمان (عج) باشیم، حالا چقدرش مهم نیست مهم این است در این صف باشیم.

صدقه دوم را هم به نیت تمام کسانی که از بدو تولدتان تا کنون به هر نحوی حقی به گردن شما دارند، بدهید. حق خیلی‌ها به گردن ما هست که نمی‌دانیم پس با این صدقه آن هم در این ماه مهم که ثواب‌ها چندین برابر است به فکر جبران این حقوق قبل از مرگ باشید و با این نیت صدقه دوم را بدهید که باب گشایش رویتان باز شود و صدقه سوم را هم برای خودتان بدهید که اگر بخواهند فردا روز حسابرسی کنند خواهید دید این دو صدقه اول و دوم برایتان پر خیرتر بود تا صدقه سومی که برای خودتان می‌خواهید بدهید!

حالا برای این کار می‌توانید یک دسته اسکناس هزارتومانی یا سکه پانصدتومانی و یا بر اساس وسع و توان مالی خودتان کمتر یا بیشتر ولی حلال و پاک تهیه کنید و ابتدای صبح و ابتدای شب به این نیت که گفته شد صدقه دهید. مثلاً یک سکه به نیت امام زمان (عج)، سکه دوم به نیت حق‌داران به گردنتان و سکه سوم به نیت خودتان باشد و پایان ماه رجب نیز این پول‌ها را جمع کنید و مبلغ جمع شده را به فقیری مؤمن و نیازمند بدهید.

و مراقب باشید شیطان هم فریبتان ندهد و نگویید که من خودم نیازمند هستم و ندارم که اگر چنین تلقین کردید خدا نیازمندترتان می‌کند در صورتی که صدقه باعث برکت در مال هم می‌شود.

یه قلم: امیرمحسن سلطان احمدی مروج

متن روایت:

عَنْ سُفْيَانَ الثَّوْرِيِّ قَالَ: حَدَّثَنِي جَعْفَرُ بْنُ مُحَمَّدٍ عَنْ أَبِيهِ مُحَمَّدِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ أَبِيهِ عَلِيِّ بْنِ الْحُسَيْنِ عَنْ أَبِيهِ الْحُسَيْنِ بْنِ عَلِيٍّ عَنْ أَخِيهِ الْحَسَنِ عَنْ أَبِيهِ عَلِيِّ بْنِ أَبِي طَالِبٍ علیهم السلام قَالَ: مَنْ تَصَدَّقَ بِصَدَقَةٍ فِي رَجَبٍ ابْتِغَاءَ وَجْهِ اللهِ أَكْرَمَهُ اللهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ فِي الْجَنَّةِ مِنَ الثَّوَابِ بِمَا لَا عَيْنٌ رَأَتْ وَ لَا أُذُنٌ سَمِعَتْ وَ لَا خَطَرَ عَلَى قَلْبِ بَشَرٍ.

(الأمالی للصدوق ج۱ ص۵۴۲ /روضة الواعظین ج۲ ص۴۰۰ /وسائل الشیعة ج۱۰ ص۴۷۸ /وسائل الشیعة ج۱۰ ص۴۷۸ /زاد المعاد ج۱ ص۱۳ ).

و هر كس در ماه رجب براى خشنودى خداوند صدقه‌يى بپردازد،خداوندش روز قيامت در بهشت با پاداش‌هايى او را گرامى مى‌دارد كه هيچ چشم چنان نديده و هيچ گوش چنان نشنيده و بر هيچ دلى خطور نكرده است .

 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.

76 + = 79

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید