کد خبر : 31407
تاریخ انتشار : چهارشنبه 17 اسفند 1401 - 14:36
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای شب نیمه شعبان شب قدر سالکین الی الله بسته هستند

شب نیمه شعبان شب قدر سالکین الی الله

شب نیمه شعبان شب قدر سالکین الی الله
شب نیمه شعبان شبی مهم و خاص که شب قدر سالکین الی الله است.

شب نیمه شعبان مهمترین شب بعد از لیالی قدر

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست‌ نوشته‌های امیرمحسن سلطان احمدی مروج: شب نیمه شعبان یکی از مهمترین و با فضیلت‌ترین فرصت‌های زمانی عبادت در طول سال بعد از لیالی قدر است که توصیه به احیای این شب شده است و اصلا برای اهل معرفت و سلوک شب قدر است. احیای این شب هم به معنای عبادت و خلوت و مناجات با خداوند است.

امیرالمؤمنین (علیه السلام) در طول سال چهار شب را وقف عبادت می‌کردند که شب نیمه شعبان یکی از آن چهار شب است. حتی مقدرات یکساله ما در لیالی قدر از این شب رقم خواهد خورد و اصل این کار در نیمه شعبان صورت می‌گیرد.

شب نیمه شعبان از شب‌های مهم سال

در روایتی امام رضا (علیه السلام) فرمودند: « كانَ أميرُ المؤمنينَ عليه السلام لا يَنامُ ثلاثَ ليالٍ : لَيلةَ ثلاثٍ و عِشرِينَ مِن شَهرِ رَمَضانَ ، و لَيلةَ الفِطرِ ، و لَيلةَ النِّصفِ مِن شَعبانَ ، و فيها تُقسَمُ الأرزاقُ و الآجالُ و ما يَكونُ في السَّنَةِ ؛ امير المؤمنين عليه السلام سه شب نمی‌خوابید : شب بيست و سوم ماه رمضان ، شب عيد فطر و شب نيمه ماه شعبان ؛ در اين شب‌ها روزی‌ها تقسيم و مدت عمر و هر آنچه در آن سال رخ خواهد داد ، تعيين می‌شود».

بنابراین شب نیمه شعبان خیلی با اهمیت است و به نحوی آخرین منزلگاه قبل از ورود به ماه مبارک رمضان است که سالکین الی الله باید در این شب با توسل به مولود مبارک نیمه شعبان، تمام تلاش خود را برای کسب توشه معنوی و تقدیرات عالی به کار بندند.

پرهیز ار رفتن به مجالس عوام

شب نیمه شعبان برای اهل سلوک و معرفت شبی نیست که وقت و زمان خود را در مجالس شربت و شیرینی‌خوری عوام صرف کنند! هر چند این مجالس برای اهل آن خوب و لازم است، اما برای اهل سلوک که در مراتب خاص سلوکی هستند نباید این سرگرمی‌ها آن‌ها را از اصل عبودیت این شب دور و غافل نماید.

سالکین الی الله باید در این شب دنبال کارهای عملی و مستند و معتبر عبادی بروند و توشه و بار خود را ببندند و هرگز عوام گونه عمل نکنند و بدانند که سالک الی الله سیری نموده و دیگر او عوام نیست که مثل سابق در منازل مهم معنوی عوامانه رفتار کند. این جشن‌ها و هلهله کردن‌ها و شربت و شیرینی پخش کردن‌ها را به عوام بسپارید و در طبقات عالیه عبادی در این شب سیر کنید.

شیخ مناجاتیان در المراقبات آورده است که اولین کاری که سالک باید در این شب انجام دهد این است که از لذت و آسایش دنیا در این شب چشم پوشی نماید. و آنگاه برای استفاده بیشتر از آن و تصحیح اعمال خود باید فرض کند که شب خداحافظی او با این دنیا و تمام اعمال بوده و فردای آن روز قیامت است.

گزیده‌‌ای از اعمال نیمه شعبان

همچنین از جمله اعمال این شب غسل و خواندن دعای کمیل و صلوات شعبانیه و گفتن اذکار تسبیحات اربعه هر کدام صد مرتبه و زیارت سید الشهدا (علیه السلام) از دور و نزدیک است و چند نماز نیز برای این شب در اعمال نیمه شعبان ذکر شده که به مفاتیح رجوع شود.

ضمناً از نظر زمانی منظور از شب نیمه شعبان فاصله زمانی از اذان مغرب تا اذان صبح است که از این فاصله زمانی به نحو احسن و پر بهره استفاده کنید.

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی مروج

www.soltanahmadi.ir

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید