کد خبر : 31337
تاریخ انتشار : شنبه 18 تیر 1401 - 10:08
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای اهمیت عرفه و اعظم مصیبت‌ها/ویژگی نقبا بسته هستند

اهمیت عرفه و اعظم مصیبت‌ها/ویژگی نقبا

اهمیت عرفه و اعظم مصیبت‌ها/ویژگی نقبا
آیت الله احدی در این جلسه با اشاره به در پیش بودن شب و روز عرفه توصیه هایی نمودند و در ادامه جلسات مهدویت در این جلسه به معرفی سه دسته از یاران حضرت و ویژگی نقبا پرداختند.

اهمیت عرفه و اعظم مصیبت‌ها/ویژگی نقبابه گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان‌ احمدی: جلسه بیست و هفتم درس اخلاق آیت الله مهدی احدی با موضوع منتظران امام زمان (عج) شامگاه جمعه۱۷ تیرماه ۱۴۰۱ در مسجد الزهرا (س) تهران برگزار شد که توفیق حضور در این جلسه را داشتم.

آیت الله احدی در این جلسه با اشاره به در پیش بودن شب و روز عرفه توصیه هایی نمودند و در ادامه جلسات مهدویت در این جلسه به معرفی سه دسته از یاران حضرت و ویژگی نقبا پرداختند. در ادامه گزیده یادداشت‌هایم از این جلسه تقدیم شما معارف جویان عزیز می‌گردد تا شما نیز از این جلسه بهره‌مند شوید.

۱۲ عامل برای انجام گناه - خبرگزاری حوزه

اعظم مصائب چیست؟

اعظم مصائب و مصیبت‌ها گناه کردن است، گناه به حدی است که انسان را خفه می‌کند. پیامبر (ص) نیز اینگونه دعا می‌کردند و می‌فرمودند: «اللَّهُمَّ لاَ تَجْعَلْ مُصِیبَتَنَا فِی دِینِنَا» خددایا مصیبت ما را در دین ما قرار مده. اگر همسر شما بی‌دین و بی‌حجاب شود، اگر بچه شما بی‌دین و بی‌حجاب شود، یا در جامعه‌ای زندگی کنید که در آن جامعه معنویت نیست، اینها مصیبت است. در دعاهایتان از خدا بخواهید که مصیبت ما را در دین قرار ندهد.

اهمیت عرفه و اعظم مصیبت‌ها/ویژگی نقبا

اهمیت شب و روز عرفه

از امام صادق علیه السلام سوال کردند که اگر ماه مبارک رمضان آمرزیده نشدیم، چکار کنیم؟ حضرت فرمودند: اگر در ماه مبارک رمضان آمرزیده نشدید، تمام هم و غم و سعی خود در این باشد که به عرفه برسید.

در روز عرفه از خدا بخواهید بحق حسین بن علی علیه السلام خداوند شما را از آتش جهنم حفظ کند، و خدا هم می‌گوید این بنده من تا دست‌هایش پایین نیامده من دعای او را اجابت می‌کنم. چون امام حسین علیه السلام نیز در این روز عرفه دعای مهمش این بود و از خدا خواست که بین حسین علیه السلام و آتش جهنم را جدایی بیندازد.

پس تمام هم و غم شما نیز از الان این باشد که برای درک شب و روز عرفه مزاحمتی ایجاد نشود، بی‌حالی روحی پیش نیاید و انگیزه‌های مادی و دنیوی شما را محاصره نکند که از این شب و روز محروم شوید.

لذا توجه همه این باشد که امشب و فردا را به هیچ وجه گناه نکنید، غیبت نکنید و نگاهتان نگاهی دیگر باشد و تمام تلاش شما در افق باز معنویت باشد.

حتی فردا که سر کار می‌روید دست دیگران را هم بگیرید و آن‌ها را هم دعوت کنید که عصر، عرفه را از دست ندهند. و یادتان نرود که یازده ماه کار کردید حالا در این ماه این یک روز را به خودتان مرخضی بدهید و برای خودتان مرخصی بگیرید که بتوانید از عرفه بهره ببرید.

پس با استراحت کافی تمام تلاش و همت خود را برای درک این ساعات روز و شب عرفه بگذارید. بدانید عمر خیلی زود گذر است و به یک چشم بهم زدن عمر گذشته است و سریع هم می‌رود.

امشب را قدر بدانید و امشب مقداری از سحر بیدار شوید، حتی اگر می‌توانید امشب را احیا بگیرید.

اهمیت عرفه و اعظم مصیبت‌ها/ویژگی نقبا

سه گروه از یاران امام عصر (عج)

یکی از خصوصیت‌های سپاهیان امام عصر (عج) این است که هر مردی توان ۴۰ مرد را دارد و هرگز شمشیر غلاف نمی‌کنند و جان برکف هستند.

یاران حضرت سه قسم هستند که شامل نقبا، خواص و ذُخرالله می‌شوند که ذخرالله ذخیره‌های خدا برای حضرت هستند اصلا خداوند این دسته را ذخیره کرده که کنار امام مهدی (عج) باشند و اینها با تمام وجود حضرت را قبول دارند و یک ذره شک و تردید نسبت به حضرت ندارند.

این ۳۱۳ نفر هنوز برای ما مجهول هستند و مجهول است که چرا تعداد بیشتر نیست، اما هر کس احتمالی دارد که برخی گفتند این ۳۱۳ نفر طی الارض و چشم برزخی دارند، آن قدر زیرک هستند که از هیچ فتنه‌ای ترس ندارند، لباس‌هایشان مندرس و پیشانی آن‌ها مهر بسته است. امام باقر علیه السلام فرمودند: اینها کسانی هستند که در روز شیر و در شب راعب هستند، یعنی شیران روز و راعبان شب هستند.

خیلی از اساتید ما به ما می‌فرمودند درس مهدویت و عرفان و پاکی بگیرید و پاک شوید که شما اگر پاک شوید می‌توانید جز دسته اول یاران حضرت یعنی نقبا باشید، فقط ذخرالله را خودشان انتخاب میکنند، اما نقبا و خواص را می‌توان شد.

اهمیت عرفه و اعظم مصیبت‌ها/ویژگی نقبا

ویژگی نقبا

نقبا کسانی هستند که اصلا دشنام نمی‌دهند و دشمنان از زبان آن‌ها جاری نشده است. اما ما که بچه هیئتی هستیم چرا در محیط خانه و خانواده با همسر خود فحش و دشنام می‌دهیم؟! اما نقبا هرگز فحش و دشنام از زبانشان جاری نشده است! بدانید اگر در زندگی زناشویی زوجی را پیدا کردید که آن‌ها به هم فحش نمی‌دهند اینها می‌توانند جز نقبای حضرت شوند.

از همسر مرحوم آیت الله بهجت هفت بار پرسیدند که آیا ایشان در منزل عصبانی شد و یا دشمنامی دادند؟ وی گفت: هرگز! یکی از اساتید ما هم می‌گفت ایشان در زمان رجعت برمیگردد.

این جلسات حضوری باید نقبا را تشکیل دهدف نقبا دشنام نمی‌دهند و مجاهد در راه خدا هستند، ساده میپوشند و ساده هم زندگی می‌کنند و دائم خود را متصل به حضرت مهدی (عج) می‌کنند. پس شما هم می‌توانید جز نقبای حضرت شوید.

بت زده نشوید!

متاسفانه خیلی‌ها برگشته‌اند اما شما خود را جز بدریون کنید، اگر در بین خانواده شما کسی در معصیت غرق شده و از هدایت هم گذشته است با او زیاد ارتباط نگیرید و فقط در حد صله رحم باشد. این افراد از حریف الهی که خدا باشد غافل شده‌اند و فریب خورده غرب شده‌اند باید از آن‌ها دوری کنید و گرنه اینها دوست دارند شما را هم مثل خودشان کنند.

خیلی مراقب باشید که بت زده نشوید و با دیدن چند رقاصه و بی‌حجاب خود را نبازید، نقبای حضرت در همین جمع‌ها افراد را به سمت هدایت جذب می‌کنند.

چرا امام حسین (ع)، مسلم بن عقیل را به عنوان نماینده خود انتخاب کردند؟ - خبرگزاری حوزه

حضرت مسلم (ع) شخصیتی بی‌نظیر در وفاداری به امام حسین (ع)

مسلم بن عقیل (ع) یک شخصیت بی‌نظیر در وفاداری به امام حسین (ع) بود. پیامبر (ص) هر وقت عقیل را نگاه می‌کرد می‌گفت او را از دو جهت دوست دارم. جهت اول اینکه او از خاندان علی علیه السلام و برادر علی علیه السلام است و جهت دوم اینکه پسرش فدای پسرم حسین علیه السلام می‌شود.

درباره حضرت مسلم (ع) یک جمله معتبر نقل است کهه هر کس بر مسلم (ع) گریه کند، فردای قیامت کور وارد محشور نمی‌شود. خداوند در آیه ۱۲۴ سوره طه می‌فرماید: «وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِکْرِی فَإِنَّ لَهُ مَعِیشَةً ضَنْکًا وَنَحْشُرُهُ یَوْمَ الْقِیَامَةِ أَعْمَیٰ؛ و هر کس که از یاد من اعراض کند، زندگیش تنگ شود و در روز قیامت نابینا محشورش سازیم.»، لذا گریه کن بر حضرت مسلم (ع) مشمول این آیه نخواهد شد.

آیت الله احدی عرفه

توصیه‌های آیت الله احدی در روز عرفه

توفیق بود که در عصر روز عرفه شنبه ۱۸ تیرماه ۱۴۰۱  نیز از محضر آیت الله احدی بهره بردم که این مراسم در مسجد الزهرا(س) برگزار شد و جلسه مناجاتی و دعای بسیار ناب و معنوی بود که با وجود کسالتی که برای ایشان پیش آمده بود اما تشریف آوردند و فضای معنوی خاصی نیز حین دعا در مجلس ایجاد شد.

اما قبل از شروع جلسه ایشان توصیه‌هایی بیان نمودند که در ادامه می‌آید:

عرفه را از آن جهت عرفه می‌گویند که وقتی آدم و حوا از بهشت رانده شدند، باید همدیگر را پیدا می‌کردند که خداوند وقتی توبه آن‌ها را قبول کرد، آن‌ها را به زمین فرستادند و آن‌ها در همین منطقه که حاجی وارد می‌شود که شب به مشعر برود، همدیگر را پیدا کردند. معلوم می‌شود امروز اهل معصیت گم شده‌های در طول تاریخ باید خود را پیدا کنند و اینجا آدم و حوا همدیگر را شناختند و چندین سال هم بود که همدیگر را ندیده بودند و از این جهت آن زمین معروف به سرزمین عرفه شد.

عرفه روز شناخت خود

امروز روز عرفه و روز دعا و معروفیت است نه به معنای مشهور شدن بلکه به معنای شناخت خود و خود را پیدا کردن است.

حتی تاکید شده برای اینکه بتوانید به دعای عرفه برسید گفتند روزه هم نگیرید که با روزه آن حس و توان خواندن دعا را از دست می‌دهید.

دوری از هر مشغولیتی حتی حلال برای کسب بهره از عرفه

در روز عرفه مواظب باشید هیچ چیز شما را مشغول نکند و از نگاه‌های طبیعی و غیر طبیعی حتی نگاه حلال و ارتباط حلال هم دوری کنید هر چند همسر شما بر شما حلال است اما عرفه نیاز به توجه دارد. برخی کارها معصیت نیست اما عرفه نیاز به توجه دارد که به احسن الحال در این روز برسید.

در عرفه سه جور گریه است که گریه عوام در حد خیس شدن چشم است، گریه خواص جاری شدن اشک از چشم و گریه اخص جاری شدن اشک از چشم و آمدن روی محاسن است.

توصیه علامه حسن زاده در روز عرفه

در سال ۱۳۵۹ از استادمان مرحوم علامه حسن زاده درخواست کردیم که دعای عرفه را قبول کنند و جلسه‌ای برای دعای عرفه برپا شود که ایشان برای جمع شاگردان قبول کردند.

ایشان در این جلسه فرمودند: همانطور که زمین خار و خاشاک می‌گیرد و کشاورز باید این خار و خاشاک را وجین کند تا محصولی عالی به دست بیاورد. بنابراین دل ما هم خار و خاشاک می‌گیرد و عرفه روز وجین کردن دل است.

تنها خواسته امام حسین علیه السلام در روز عرفه

بنابراین باید در روز عرفه ما غرور و گناهان را کنار بگذاریم. راوی می‌گوید در روز عرفه دیدم امام حسین علیه السلام دست‌های خود را بالا آورده و می‌فرماید خدایا یک حاجات بیشتر ندارم و آن اینکه بین من و آتش جهنم را فاصله بیندازی!

بدانید صرف عمامه به سر و عبا به دوش گرفتن و محاسن داشتن و خانم‌ها هم چادر به سر کردن، مسلمانی نیست! همه ما باید در وقت دعای عرفه مثل امام حسین علیه السلام به خاک بیفتیم و خود را ضعیف و ذلیل بدانیم و خیلی توبه کنیم و قلب خود را وجین کنیم.

دو خواسته امام زمانی در روز عرفه

امروز تقاضای من از همه شما این است که دو مطلب را مد نظر بگیرید؛ اول اینکه دیدار حضرت بقیه الله (عج) را از خداوند طلب کنید که این دیدار حاصل شود.

مرحوم آیت الله کمپانی در کتاب مجدالتفسیر خود آورده است که بعضی از اوتاد حضرت را در روز عرفه دیدند که مثل انسانی متحیر هستند و چون هر نقطه‌ای از نقاط جهان شخصی ایشان را صدا می‌زد، ایشان به وی توجه داشتند که بی‌جواب نرود.

بدانید این ناله‌ها و گریه‌های امروز اثر دارد و اثر عجیبی هم دارد، پس سعی کنیم از اول تا آخر دعا در ناله و اشک باشید.

اما مطلب دوم اینکه از امام زمان (عج) بخواهید که شما را در خیمه خودشان شما را راه بدهند.

در عالم برزخ هم صدای یا حسین علیه السلام بلند است و امروز قدر خود را بدانید و نگذارید که یک حادثه تلخ شما را دور کند، بدانید این وضع موجود و بی‌حجابی‌ها و سگ گردانی‌ها تمام می‌شود و زمان شاه از این وضع بدتر بود ولی دیگر اثری از آن بد حجاب‌ها نیست و همه جمع شدند اما مجالس امام حسین علیه السلام همچنان پا برجا است.

پدیدآورنده:

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

www.soltanahmadi.ir

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید