کد خبر : 31319
تاریخ انتشار : پنجشنبه 5 خرداد 1401 - 11:43
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای شروع کمال با شناخت و ترک گناهان/لزوم جبران گذشته بسته هستند

شروع کمال با شناخت و ترک گناهان/لزوم جبران گذشته

شروع کمال با شناخت و ترک گناهان/لزوم جبران گذشته
آیت الله جاودان در این جلسه طی سخنانی شناخت گناهان و ترک گناه را دو لازمه شروع سیر معنوی دانست.

آیت الله جاودان: شروع کمال با شناخت و ترک گناهان/لزوم جبران گذشتهبه گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست‌نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان احمدی:آیت الله محمدعلی جاودان در جلسه هفتگی درس اخلاق خود که عصر چهارشنبه ۴ خردادماه ۱۴۰۱ شمسی با حضور جمعی از طلاب حوزه‌های علمیه برگزار شد نکات مهمی درباره راه شروع سیر الی الله و رسیدن به کمال را بیان کرد و شناخت گناهان و ترک گناه را مقدمه شروع این سیر دانستند و به تبیین آن پرداختند.

در ادامه یادداشت‌هایم از سخنان ایشان در این جلسه را تقدیم شما معارف جویان عزیز نموده تا از این طریق شما نیز بهره‌مند از این جلسه شوید.

انسان سرمایه‌هایی دارد تا به مرحله اعلی برسد. اطاعت بدون معصیت، یاد بدون غفلت، شکر بدون کفران از جمله سرمایه‌های انسان است که اگر خسته نشود و همت کند می‌تواند این سرمایه‌ها را حفظ کند و به مرحله اعلی برساند.

ماجرای خسته شدن مرحوم آخوند حسینقلی در سلوک و سیر مجدد او

شروع کمال با شناخت و ترک گناهان/لزوم جبران گذشتهمرحوم آخوند ملا حسینقلی نقل میکنند که سال‌ها مشغول انجام وظایف سیر و سلوکی بودم که بعد فکر کردم که خدا کریم بر این همه بندگان سخت نخواهد گرفت و سرانجام رحمت غلبه دارد و من هم مثل اینها هستم و این همه زحمت نمی‌خواهد!

شما غذایت را باید کنترل کنید، چشمت را باید کنترل کنید، گوشت را کنترل کنید که اصلا غیبت نشنوید و زبان غیبت نگوی؛ این زحمت دارد ولی آن قدر زحمت که لازم نیست، خدا کریم است و سرانجام شما هم مشمول رحمتش خواهید شد.

نقل است که آخوند در یکی از حجرات صحن امیرالمؤمنین (علیه السلام) نشسته بود که روبرویش صحن مطهر حضرت است؛ دید یک کبوتری دارد پر می‌زند و یک تکه نان خشکی روی زمین است و کبوتر از بالا آمد و این نان خشک شده را نوک زد و رفت و دوری زد و دوباره آمد و نوکی زد و رفت و چند مرتبه آمد و رفت ولی سرانجام این نان خشک شده را با منقارش خُرد کرد و خورد. ایشان فهمید که دارند به او درس می‌دهند که خسته نشود و سرانجام پیروزی است.

اگر کسی زحمت بکشد سرانجام به مقصد می‌رسد. مجدد ایشان برنامه سلوکی خود را ادامه داد و به جایی رسید که باید می‌رسید.۱۲ عامل برای انجام گناه - خبرگزاری حوزه

شناخت گناهان و پرهیز از آن مقدمه شروع سلوک الی الله

رسیدن به مقصد برای همه ما قابل عمل است و شروع این کار با دو چیز است که اول شناخت گناهان و دوم پرهیز از گناهان است که برای شناخت گناهان کتاب گناهان کبیره شهید دستغیب را بخوانید و اگر در مسئله‌ای هم گیر داشتید از مرجع تقلید خود استفتا کنید و بپرسید، که این دو چیز برای شروع خوب است.

دو گناه مشهور و قابل دسترس در جامعه / راهکاری برای پرهیز از گناه غیبت کردن

یکی از گناهان مشهور و قابل دسترس در جامعه غیبت کردن است، مثلا از امروز تصمیم بگیرید که دیگر غیبت نکنید. ما نیز از روزی خواستیم که غیبت نکنیم با دوستان عهد کردیم که برای اینکه غیبت نکنیم در مورد مردم اصلا حرفی نزنیم تا بر موضوع غیبت نکردن مسلط بشویم، شما هم این کار را شروع کنید که دم دست‌ترین و حلال‌ترین گناه در جامعه غیبت است و با این راهکار که در مورد مردم اصلا حرف نزنید، میتوانید به مرور غیبت کردن را ترک کنید.

گناه دیگر که زیاد در جامعه مشهور است نگاه به نامحرم است، که این دو تا گناهان از گناهان دم دستی است که این دو گناه را در ابتدای شروع به ترک گناهان به شدت از آن پرهیز کنید. اگر از این دو گناه پرهیز کردید تقریبا بر همه گناهان مسلط شده‌اید و دیگر گناهان دیگر کمتر در دسترس است.

خصوصا برای طلبه‌ها پرهیز از گناهان مهم است و از همینجا به عنوان قدم اول برای ترک گناه شروع کنید و بدانید که گناه را هیچ وقت و تحت هیچ شرایطی اجازه ندادند که انجام دهید.

برداشتن موانع پیشرفت معنوی با ترک گناهان

گناه را باید حتما ترک کنید که با ترک گناه شما مانع پیشرفت خودتان را برطرف کردید، و اولین مانع پیشرفت گناه است و اگر گناه را جدی ترک کنید و اگر هم چیزی پیش آمد و کوتاهی و قصوری کردید مثلا غیبتی شنیدید، سریع جبران کنید این موانع برداشته می‌شود.

در سیر الی الله با گناه اعمال معنوی را از دست ندهید

کسی که در سیر کمال می‌کوشد، اعمالش را از دست نمی‌دهد. اولین قدم کمال این است که گناه نکنید. اصلا طلبه شدن برای این است که گناه نکنید و به دستورات دین عمل کنید که مال مردم و ناموس مردم را محترم بشمارید و هر چه شنیدید را نقل نکنید. قدم اول را اگر برداشتید بعد به اخلاقیات خود بپردازید.

شروع کمال با شناخت و ترک گناهان/لزوم جبران گذشته

ثمره ترک گناه و احترام والدین

در اخلاقیات شما باید احترام پدر و مادر را صد در صد داشته باشید. یک آقایی در همدان لحاف فروش بود اما از اولیا خدا بود و من زیارتش کرده بودم، ولی از کجا به اینجا رسید؟! وی یکی مواظبت از چشم و شهوات داشت و دیگری خدمت به پدر و مادر را هم انجام می‌داد، که به این دو عمل به این مقام رسیده بود. که این دو در رشد و تربیت و موفقیت شما خیلی موثر است، سعی کنید پدر و مادر از شما راضی باشند که در رشد شما خیلی موثر است.

تلاش در اخلاقیات بعد از ترک گناهان

بعد از ترک گناهان در اخلاقیات تلاش کنید. این گناهان ریشه اخلاق بد انسان هم هستند که اگر انسان جدی از گناه پرهیز کند و برگناهان مسلط شود، ریشه گناهان را خشک کرده است و حالا باید با اخلاق بد خودش مبارزه کند و سعی کند اخلاق او اخلاق انسانی باشد.

لزوم جبران گناهان گذشته

کتاب چهل حدیث امام راحل را مطالعه کنید که امام راحل تاکید دارند که باید اخلاق انسانی کسب کنید. که اول ترک گناه است که ایشان می‌فرمایند اگر در گذشته گناهانی داشتید باید آن را جبران کنید که بدون جبران آن‌ها به جایی نمی‌رسید. فرض کنید در گذشته به نامحرم نگاه می‌کردید، اما باید آن را جبران کنید.

مثلا در گذشته هزار بار من به نامحرم نگاه کردم که طبق روایات این هزار بار نگاه به نامحرم برابر با هزار تیر مسموم شیطان است و شما باید اینها را جبران کنید. مثلا با گریه بر امام حسین (علیه السلام) یا با زیارت شب‌های جمعه امام حسین (علیه السلام) و با پرهیز جدی و توبه جدی که توبه جدی پرهیز جدی نیاز دارد و بعد پشیمانی نیاز است تا گناهان گذشته جبران شود و اینگونه این گناهان گذشته حل می‌شود از امروز هم گناه نمی‌کنید، این می‌شود راهی برای جبران گناهان گذشته که انسان در گذشته انجام داده است.

اوایل کتاب چهل حدیث را مطالعه کنید، امام می‌فرماید سعی کنید اخلاق انسانی داشته باشید و بعد می‌فرماید بسیار سهل است که اخلاق انسانی کسب کنید!

پدیدآورنده:

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

www.soltanahmadi.ir

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید