کد خبر : 31314
تاریخ انتشار : یکشنبه 4 اردیبهشت 1401 - 15:10
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای چیستی علت لغزش و سستی در بلاها بسته هستند

چیستی علت لغزش و سستی در بلاها

چیستی علت لغزش و سستی در بلاها

آیت الله توکل طی سخنانی نکته ای را درباره علت سستی در عبادت و گناه کردن بیان کردند که در ادامه می‌آید.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان‌ احمدی: آیت‌الله سید رحیم توکل از اساتید برجسته اخلاق شهر مقدس قم شنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در برنامه یاد خدا نکته‌ای درباره علت سستی در عبادت و گناه کردن بیان کردند که در ادامه می‌آید.

چیستی علت لغزش و سستی در بلاها

رابطه باطن با اعمال جوارحی

در روایت آمده کسی که دینش محکم نیست، چطور می‌تواند در بلاها محکم بایستد؟ اعمال جوارحی ما از باطن ملکوتی فرمان میگیرد؛ اول باید درون محکم باشد تا اعضا محکم بایستند، اگر درون محکم بود چشم امکان ندارد در نگاه به گناه بلغزد و به گناه نگاه کند، زبان امکان ندارد به گناه باز شود؛ چون درون محکم است چشم ها، زبان و حرکات و سکنات و اعضای انسان محکم است.

اگر در اعضا و جوارح سستی پیدا شد به خاطر این است که درون سست است. حضرت علی فرمودند: کسی که در دین محکم نیست نمی‌تواند در بلاها محکم بایستد ولی اگر اهل استقامت شدید، اهل نجات هستید.

اینها همه برای ما هشدار است که از ما تقوا و استقامت می‌خواهند، یاری دین می‌خواهند که دوام بر آن مهر قبولی اعمال است.

با خود خلوت کنید

گاهی با خود خلوت کنید، خودتان خود را خیلی عالی می‌شناسید، در طول زندگی خدا نقاط ضعف ما را به ما نشان داده است، پس ببینید کجا می‌لغزید؟ آیا در چشم می‌لغزید؟ آیا در شهوات می‌لغزید؟ آیا در غذا می‌لغزید؟ آیا در زبان کنترل شما سست است؟ در صورتی که خدا به کرار در طول زندگی صحنه‌هایی را به ما نشان داد که به ما گفت: در این نقاط ضعف دارید و میلغزید، پس آن را درست کنید. خیلی‌ها مثل زبیر ۳۰ سال پای دین ایستادند اما زمین خورند!

آیه‌ای هشدار دهنده

چیستی علت لغزش و سستی در بلاهاخداوند در قرآن آیه ۱۴ سوره تغابن می‌فرماید: «یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِکُمْ وَأَوْلَادِکُمْ عَدُوًّا لَکُمْ فَاحْذَرُوهُمْ»، ای کسانی که ایمان آورده‌اید، در حقیقت برخی از همسران شما و فرزندان شما دشمن شمایند، از آنان بر حذر باشید. این آیه زنگ خطر است! خداوند دارد به ما هشدار می‌دهد، خیلی‌ها این آیه را شنیدند اما دنبال این آیه نرفتند، چون خداوند در این آیه هشدار داده که گاهی این همسر و فرزند شما را بی‌دین می‌کند، پس چشم‌های خود را باز کنید و مواظب باشید.

مشکل و لغزش‌های خود را بررسی کنید

همه ما مشکل داریم اما چرا بررسی نمی‌کنید؟! چون در آن تامل و تعمق نمی‌کنیم. نماز می‌خوانید، روزه می‌گیرید، قرآن می‌خوانید، اما اینها یک کار معمولی مسلمانی است! خوارج و نهروانی‌ها هم نماز و قرآن نمی‌خواندند و همه ظواهر را انجام دادند اما چرا علی (ع) کش شدند؟ چون آن نکته‌ی درون را مواظب نبودند و گرنه نماز و قرآن خواندن کاری ندارد!

اما خدا امتحان می‌گیرد تا در جزر و مدها شناخه شوید. آدم پولدار است اما گاهی فقیر می‌شود، سالم است اما بیمار می‌شود، اما با یک جزر و مد همه چیز عوض می‌شود. هر کس کمی تامل کند مشکل خود را می‌تواند پیدا کند که در کدام جلوه دنیا جذب شده است و مشکل او چیست؟ وقتی امتحان آمد به مقدار مقام امتحان هم سخت می‌شود.

پدیدآورنده:

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

www.soltanahmadi.ir

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید