کد خبر : 3121
تاریخ انتشار : یکشنبه 6 خرداد 1397 - 18:31
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای توصیه به تاسیس هیئت حوزوی حسینی/گام های شیطان بسته هستند

توصیه به تاسیس هیئت حوزوی حسینی/گام های شیطان

آیت الله العظمی مدرسی در دهمین جلسه تفسیر خود در شرح آیه ۱۴ به سه گام شیطان در فریب انسان پرداختند و در ادامه به جوانان توصیه تاسیس و تشکیل هیئتی با عنوان هیئت حوزوی حسینی را نمودند و ویژگی های این هیئت را نیز بیان کردند.

[box type=”shadow” ]آیت الله العظمی مدرسی در دهمین جلسه تفسیر خود در شرح آیه ۱۴ به سه گام شیطان در فریب انسان پرداختند و در ادامه به جوانان توصیه تاسیس و تشکیل هیئتی با عنوان هیئت حوزوی حسینی را نمودند و ویژگی های این هیئت را نیز بیان کردند.[/box]

بسم الله الرحمان الرحیم

آیت الله العظمی سید محمد تقی مدرسی در دهمین جله تفسیر خود که بامداد امروز یک شنبه ۶ خرداد ماه ۱۳۹۷ در محل دفتر تهران ایشان برگزار شد در ادامه تفسیر سوره حدید به تفسیر آیه ۱۴ این سوره پرداخت و سه گام شیطان در فریب بشر را بیان نمودند و همچنین به هدف اصلی زندگی در این دنیا اشاره ای کردند و در حاشیه بحث جوانان توصیه نمودند که هیئتی با عنوان هیئت حوزوی حسینی تاسیس کنند و در ادامه ویژگی ها و هدف این هیئت را بیان نمودند که در ادامه گزیده یاداشت هایم از این جلسه را تقدیم شما معارف جویان عزیز می نمایم.

هیئت ویژگی های هیئت هیئت حوزوی حسینی تفسیر سوره حدید گام های شیطان آیت الله مدرسی سلطان احمدی

مشروح بیانات معظم له به شرح زیر است:

ثلث اول ماه مبارک تمام شد

آیت الله العظمی سید محمد تقی مدرسی در ابتدای این جلسه با توجه به سپرس شدن ثلث اول ماه مبارک رمضان فرمودند: یک ثلث از ماه مبارک رمضان گذشت و بقیه ایام مبارکه این ماه سریعا می گذرد از خدا می خواهیم نوری به بنده گوینده و برادردان و خواهران شنونده عطا بفرماید که از قرآن مجید بهره خوبی داشته باشیم و نگذرد این ماه مبارک بر ما مگر آنکه ریشه نفاق از دل ما برکنده شود. خدایا ما ضعیف تر از این هستیم که به تنهایی بتوانیم با این همه اسباب فتنه و فساد مقابله کنیم دست ما را بگیر و در این راه پر خم و پیچ ما را به بهشت هدایت فرما.

معظم له در ادامه تفسیر سوره حدید با بیان آیه ۱۴ این سوره که می فرماید: « یُنَادُونَهُمْ أَلَمْ نَکُنْ مَعَکُمْ قَالُوا بَلَى وَلَکِنَّکُمْ فَتَنْتُمْ أَنْفُسَکُمْ وَتَرَبَّصْتُمْ وَارْتَبْتُمْ وَغَرَّتْکُمُ الْأَمَانِیُّ حَتَّى جَاءَ أَمْرُ اللَّهِ وَغَرَّکُمْ بِاللَّهِ الْغَرُورُ»، گفتند: کلا این آیه و چند آیه بعدی آیاتی است که اگر کسی بخواند و متاثر نشود و استفاده نکند، من فکر نکنم چیز دیگری بدردش بخورد، از این جهت واقعا باید از خدا خواست که ما را روشن کند.

نجات از آتش جهنم مهمترین هدف زندگی

آیت الله العظمی مدرسی به مهمترین هدف زندگی اشاره و بیان کردند: خواهران و برادران عزیز بدانید که هدف ما از زندگی این است که خودمان را از آتش جهنم نجات دهیم. حتی آقا امام حسین(ع) در دعای عرفه فرمودند خدایا از تو چیزی می خواهم که اگر چیزهای دیگر را به من ندهی مهم نیست و اگر آن را ندهی، چیزهای دیگر بدردم نمی خورد و آن درخواست نجات از آتش جهنم است.

وی با ارائه مثالی برای روشن تر شدن بحث در این خصوص بیان کردند: شما گاهی یک ماشین بسیار شیک و مدل بالا خریدید، اما اگر این ماشین شما را به مقصد نرساند؛ یا اینکه قلمی دارید ولی این قلم ننویسد، آیا بدرد شما می خورد؟ بنابراین هر چیزی هدفی دارد و هدف زندگی ما نجات از آتش جهنم است.

این استاد برجسته حوزوی افزودند: هدف زندگی حیاتی ما مثلا ۶۰ یا ۷۰ سال یا بیشتر است که در این دنیا عمر می کنیم، اما متاسفانه عمر یک عده چیزی جز گناه نبوده است، همان انسانی بوده که آمده و حتی بدتر بلکه با باری از گناهان عمرش افزوده شده و با بالا رفتن عمرش گناهانش نیز زیادتر شده است.

ایشان ادامه دادند: عمر سعدها و شمرها جزء همین بشر بوده اند و خدا آنها را بد خلق نکرد، این خودشان بودند که چنین خواستند. لذا از خداوند بخواهیم که دست ما را بگیرد و بگوییم خدایا ما در آتش هستیم خودت ما را از این آتش نجات بده.

گام های شیطان برای نابود کردن انسان

آیت الله العظمی مدرسی با اشاره به گام های شیطان برای نابود کردن انسان اظهار کردند: در این آیه در مورد بحث گام های شیطان برای بدرک بردن انسان بیان شده است. یعنی شیطان می خواهد انسان را به آخرین نقطه جهنم ببرد، متاسفانه شیطان یک دفعه ما را وسوسه نمی کند بلکه یکی یکی ما را به وسوسه می کشاند.

فتنه، اولین گام شیطان

این مرجع معظم تقلید فتنه را اولین گام شیطان دانست و گفتند: اولین گام شیطان فتنه است،  معروف است که فتنه یعنی بلا، اما فتنه در زبان عربی این است که مثلا یک قطعه سنگ از معدن طلا را روی آتش می گذارند تا خالص شود و موادی که قاطی آن است جدا گردد. لذا به این دلیل امتحان، آزمون، ابتلا هم به فتنه می گویند.

وی با بیان اینکه چرا در این آیه آمده « فَتَنْتُمْ أَنْفُسَکُمْ» گفتند: حالا مگر کسی خودش را در آتش و فتنه می اندازد که در آیه آمده است: « فَتَنْتُمْ أَنْفُسَکُمْ »، جواب بله است. خدا هم در بعضی از آیات می فرماید: مال و فرزند، جاه و مقام هم فتنه و وسیله آزمایش شما است.

آیت الله العظمی مدرسی افزودند: بنابراین هر پول و فرزند و مقامی خوب نیست و شاید ما را جهنمی کند و ما نباید هدف اصلی زندگی که نجات از آتش جهنم است را فراموش کنیم. لذا نباید دنبال هر پولی، مقامی و حتی فرزند رفت.

بچه امتحان الهی و لزوم یادگیری بچه داری و همسرداری

این مرجع معظم تقلید به لزوم یادگیری همسرداری و بچه داری توسط زوجین اشاره و بیان کردند: ما در دنیا مکلف هستیم که ازدواج نموده و بچه دار شویم، اما قبل از آن باید برویم بچه داری را یاد بگیریم. متاسفانه امروز در دادگاه های خانواده غوغا است، چرا باید این قدر طلاق در کشور باشد.

ایشان ادامه دادند: زوج های جوان، درس خوانده هم هستند و در رشته های مختلف درسی بسیار دقیق علوم شیمی یا فیزیک یا دیگر علوم را یاد گرفته اند اما متاسفانه علوم همسرداری، اخلاق خانه داری را یاد نگرفته اند و ازدواج نموده و بعد هم منجر به طلاق می شود. علت این اختلاف ها و طلاق ها عدم آگاهی و دانستن به مسائل همسرداری و بچه داری است. قدیم ها خاله و عمه ها دور یک زوج جوان را می گرفتند و اصول زندگی و همسرداری را یاد آنها می دادند اما امروزه چنین نیست و کسی به این خانم نگفته است می روی خانه بخت باید دل این مرد را بدست بیاوری و به این آقا هم نگفتند که باید زندگی ات را مدیریت کنی.

امروز و فردا نمودن انجام کار خیر گام دوم شیطان

این مجتهد عراقی به دومین گام شیطان در منحرف کردن بشر اشاره و گفتند: در جهنمیان در جهنم زیاد آه و ناله و شکوه می کند که یکی از ناله های آنها این است که می گویند ای وای بر ما که گفتیم بعداً انجام می دهیم.

ایشان ادامه دادند: خیلی از کارهای خیر جلوی روی ما می آید و ما می گوییم بعدا انجام می دهیم، انسان باید سریع کارش را انجام دهد و سریع حرکت کند تا پیروز شود. وقتی که زمان مرگ انسان می رسد انسان از ملک الموت تقاضا می کند یک صبح تا ظهر به او مهلت بدهد اما به هیچ وجه دیگر مهلتی در کار نیست اما اکنون که ما مهلت داریم نباید کار خیر را امروز و فردا کنیم.

این استاد برجسته حوزوی افزودند: اگر امشب فرصتی برای انجام یک عمل خیر پیش آمد آنها را به فردا نیندازید، اگر هم می خواهید آن را به فردا بسپارید مشخص نیست که فردا زنده باشید پس انجام آن کار خیر را در وصیت نامه خود بنویسید.

شک و شبهه گام سوم شیطان در انحراف بشر

آیت الله العظمی مدرسی در ادامه به سوم گام انحرافی شیطان اشاره نمود و گفت: سومین گام شیطان ایجاد شک و شبهه در انسان است و می گید اصلا آخرتی نیست و شبهه وارد می نماید که گاهی انسان به خاطر غفلت این شبهه ها در ذهنش می ماند و باعث انحراف او می شود.

ایشان ادامه دادند: به محض اینکه در ذهن انسان شبهه ای ایجاد شد باید سریع نزد یک عالم برود و آن شبهه را حل کند و نگذارد این شبهه در ذهن او باقی بماند.

وسوسه شیطان با آرزوهای طولانی

این مرجع معظم تقلید آرزوهای طولانی را از دیگر وسوسه های شیطان بر شمرد و گفتند: خیلی ها در ذهنشان کاخی از آرزوها است آن هم آرزوهایی که هرگز به آن نمی رسند. سعی کنید در همان روز باشید، متاسفانه بعضی آرزوی کار خیر دارند اما هر چه می کنند و می خواهند انجام دهد آن را به امروز و فردا می اندازند.

وی افزودند: این شیطان که در راه اشتباه رفته می خواهد ما را هم به راه اشتباه ببرد و در کل این مراحل نیز شیطان با ما بوده است. البته ما دو مشکل داریم که یکی نفس اماره درونی است و دیگری این شیطان است که می گوید نفس اماره راست می گوید و شیطان هم جنی و انسی است.

تشکیل هیئتی به نام « هیئت حوزوی حسینی» توسط جوانان

آیت الله العظمی مدرسی در ادامه  به جوانان و مردم پیشنهاد تشکیل هیئتی هفتگی با عنوان « هیئت حوزوی حسینی » داد و گفتند: بنده در عراق این پیشنهاد را کردم و تقریبا خوب جواب داد و به شما جوانان عزیز نیز این پیشنهاد را دارم و عرضم این است در کنار درس خواندن و مدرک گرفتن و پیشرفت خود در هفته یک ساعت یا یک ساعت و نیم را برای یک جلسه اختصاص دهید و اسم این جلسه را « هیئت حوزوی حسینی » بگذارید.

ویژگی های  این هیئت

وی در توضیح تشکیل این هیئت و ویژگی های آن اظهار کردند: این هیئت سه ویژگی باید داشته باشد، یکی اینکه هیئت باشد، دوم حوزوی باشد و سوم هم امام حسینی باشد. در هفته در این هیئت دور هم جمع شوید ابتدا به عنوان هیئت یک دعای مناسب با آن روز را مثل دعای کمیل و توسل و مکارم اخلاق را بخوانید و خوب است در کنار عربی دعا بخشی از معنای فارسی آن را هم بخوانید. سپس بعد از دعا خواندن یک کتاب در مسائل شرعیه توضیح المسائل مرجعی که از آن تقلید می کنید را شروع به خواندن نمایید و بعد از آن هم یک بحث تاریخی درباره اهل بیت(ع) و اسلام و علماء و همچنین درباره قرآن نیز داشته باشید و در پایان هم ذکر مصیبت و توسل به امام حسین (ع) نیز باشد.

این مرجع معظم تقلید ادامه دادند: بعد از این جلسه هفتگی که به منزل می روید سعی کنید هر روز هم روزی نیم ساعت توضیح المسائل را بخوانید و بعد وقتی به جلسه هفتگی می آید جاهایی که متوجه نشدید و خوب نفهمیدید را سوال کنید و بپرسید که خوب مسائل شرعیه را متوجه شوید.

تشکیل صندوق قرض الحسنه در کنار این هیئت

آیت الله العظمی مدرسی همچنین به تشکیل یک صندوق قرض الحسنه در کنار این هیئت توصیه نمودند و گفتند: توصیه می شود در کنار این هیئت یک صندوق قرض الحسنه هم تشکیل بدهید و پول های خود را روی هم بگذارید و هر کس زمانی نیازمند شد به او بدهید و یک ۵ یا ۱۰ درصد از این پول را نیز به فقرا بدهید.

جهل مردم عامل بدبختی آنها

آیت الله العظمی مدرسی در پایان، بدبختی مردم را جهل آنها دانسته و گفتند: بدبختی ما از جهل ما است، فطرتا جوان های ما مومن هستند اما جهل آن در دین و عدم توجه به دین باعث شده آنها از مسیر اصلی خارج شوند و غربی ها هم از این جهل آنها سوء استفاده نموده و با تهاجم فرهنگی و با شبهه های فراوان آنها را از مسیر منحرف نموده اند.

پدید آورنده:

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

انتشار این مطلب در:
خبرگزاری اهل بیت(ع) – ابنا
شیعه نیوز
روضه نیوز

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید