کد خبر : 3103
تاریخ انتشار : یکشنبه 30 اردیبهشت 1397 - 15:04
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای ملامت شیطانی و رحمانی/راه جبران گناه بسته هستند

ملامت شیطانی و رحمانی/راه جبران گناه

استاد شجاعی در این جلسه درباره فرق ملامت گری شیطان با نفس ملامت گر، نوع برخورد انسان با گناه بعد از ارتکاب آن و بهترین روش برخورد با گناه و راه جبران آن سخن گفتند که در ادامه گزیده یاداشت هایم از این جلسه می آید.

[box type=”shadow” ]استاد شجاعی در این جلسه درباره فرق ملامت گری شیطان با نفس ملامت گر، نوع برخورد انسان با گناه بعد از ارتکاب آن و بهترین روش برخورد با گناه و راه جبران آن سخن گفتند که در ادامه گزیده یاداشت هایم از این جلسه می آید.[/box]

بسم الله الرحمان الرحیم

بعد از چندین هفته که توفیق شرکت در جلسات هفتگی استاد شجاعی را نداشتم، در اولین پنج شنبه ماه مبارک رمضان ۲۷ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ بالاخره توانستم در جلسه هفتگی درس استاد شجاعی در شهر ری شرکت کنم و با توجه به ماه مبارک رمضان جلسات استاد فقط یک جلسه بود.

استاد محمد شجاعی در این جلسه به فرق ملامت گری شیطان با نفس ملامت گر و وجدان انسان سخن گفتند و در ادامه بحث خود به نوع برخورد انسان با گناه بعد از ارتکاب آن نکاتی بیان داشتند و به بهترین روش برخود با گناه و راه جبران گناه را نیز تشریح نمودند که گزیده یاداشت هایم از این جلسه را جهت شما معارف جویان عزیزی که امکان شرکت در این جلسه را نداشتید تقدیم می نمایم.

گناه نفس ملامت گر شیطان استاد شجاعی محمد شجاعی

گزیده بیانات استاد شجاعی در این جلسه به شرح زیر است:

فرق ملامت شیطان با نفس ملامت گر

استاد محمد شجاعی استاد حوزه و دانشگاه  در این جلسه با بیان فرق ملامت شیطان با نفس ملامت گر انسان گفتند:  فرق ملامت شیطان و نفس ملامت گر انسان این است که وقتی نفس ملامت گر و وجدان انسان را ملامت و سرزنش می کند این سرزنش باعث به غیرت در آمدن انسان می شود و انسان را به سمت جبران گناه و خطای خود می برد.

ایشان ادامه دادند: اما وقتی شیطان انسان را ملامت می کند، قصد او این است تا با این ملامتش انسان را از مسیر اصلی و خدا دور کند. که در مقابل ملامت و سرزنش شیطان انسان باید مواظب باشد و تحت تاثیر قرار نگیرد و بگوید به تو ربطی ندارد.

ملامت شیطان جهت دور کردن انسان از خدا

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به نحوه ملامت شیطان گفتند: ملامت شیطان جوری است که نمی گذارد انسان با خدا آشتی کند، خصوصا وقتی انسان مرتکب گناهی شده است، شیطان با ملامت کردنش نمی گذارد انسان با خدا آشتی کند و راه توبه را بر انسان می بندد.

نمونه ای از ملامت های شیطان

ایشان ادامه دادند: مثلا شیطان در ملامت کردن انسان به انسان می گوید: من خجالت می کشم با این گناه با خدا دیگر حرف بزنم، یا اینکه می گوید: بعد از این همه گناه پرویی است به سمت خدا برگردی. و از این جور حرف ها به انسان می زند و انسان را ملامت می کند تا انسان بعد از گناه کردن راه توبه به رویش بسته شود. اما نفس لوامه و وجدان انسان این چنین نیست، بلکه نفس لوامه با ملامت و سرزنش کردن می خواهد ما را زودتر با خدا آشتی دهد و ما را اصلاح کند تا زود توبه کنیم.

توبه فوری به محض ارتکاب گناه

استاد شجاعی بیان کرد: به محض اینکه انسان مرتکب گناهی شد باید سریع و زود توبه کند. بنابراین در این ملامت شدن انسان باید متوجه و بیدار باشد که این ملامت و سرزنش از ناحیه شیطان است یا ناحیه وجدان و نفس لوامه است.

خطر پرویی بعد از ارتکاب گناه

استاد محمد شجاعی، پرویی کردن بعد از گناه را خطرناک دانستند و گفتند: انسان وقتی مرتکب گناه می شود باید سریع توبه کند و در مقابل کار بد خود در برابر خدا عذرخواه باشد و از خدا معذرت بخواهد، نه اینکه با اینکه گناه کرده به جای معذرت در مقابل خدا پرویی کند و خود شیفتگی هم داشته باشد که این خیلی خطرناک است.

ایشان ادامه دادند: مثلا از کسی گناهی سر زده و این فرد اهل نماز شب هم هست، اما در برابر گناهش عذرخواه نیست، بلکه با اینکه گناه کرده به نماز شبش خود شیفته است و با نماز شبش پرویی هم می کند که من نماز شب خوان هستم، چنین فردی جهنمی است.

اهمیت انکسار و اخبات

استاد شجاعی با اشاره به اهمیت انکسار و اخبات انسان گفتند: انسان باید انکسار و اخبات داشته باشد و گرنه هر کاری کنید به جهنم نزدیک تر هستید، تنها چیزی که انسان را از لبه پرتگاه جهنم کنار می آورد و ایمنی می دهد این است که در او اعتراف و اخبات باشد و از کردار بد خود پشیمان و عذرخواه باشد.

ایشان ادامه دادند: انسان باید بدبختی را در خود ببیند و به هیچ وجه در ذهنش خطور نکند که از یک نفر هم او بهتر است. اما اگر انسان چنین نباشد باعث می شود با بی حیایی، با پرویی، با غفلت و غرور سقوط کند.

استادمحمد شجاعی گفتند: اخبات به معنی ترس در دل انسان است، که باعث می شود انسان را از جهنم کمی کنار بکشد و اگر این اخبات را نداشته باشد ممکن است انسان در جهنم بیفتد.

فرق برخورد شیطان و آدم و حوا با گناه

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به فرق گناه کردن شیطان با آدم و حوا گفتند: شیطان گناه می کند و همچنین آدم و حوا نیز گناهی مرتکب می شوند. اما شیطان در مقابل گناهی که مرتکب شده می گوید خدا سر مرا کلاه گذاشت و باعث شد من رانده شوم، پس حالا که این جور شد من هم از بندگان خدا انتقام می گیرم. پس شیطان با گناهی که کرده تازه دارد پرویی هم می کند و شاخ و شانه هم می کشد.

بهترین روش برخورد با گناه

وی با اشاره به نحوه برخورد آدم و حوا با گناه، این برخورد را بهترین روش برخورد با گناه دانستند و اظهار کردند: اما وقتی آدم و حوا از آنها خطا و گناهی سر زد، آنها گفتند خدایا ما با خودمان ظلم کردیم، اشتباه کردیم، اگر تو به ما رحم نکنی ما را نبخشی ما چکار کنیم؟ آدم و حوا با ارتکاب گناهاش در مقابل خدا به خطایی که کرده اند اعتراف می کنند، می گویند غلط کردیم گناه کردیم، پشیمان هستیم، گول خوردیم، غلبه شهوت ما را فریب داد، کوتاهی و تنبلی کردیم. و این نحوه برخورد آدم و حوا با گناه بهترین روش برخورد با گناه است که انسان نیز در برخورد با گناه باید از این روش استفاده کند.

چگونه با ارتکاب گناه مشمول رحمت خدا واقع شویم؟!

استاد محمد شجاعی با بیان اینکه برخی با گناه کردن مشمول رحمت خدا واقع می شوند، گفتند:خداوند متعال رحمت ویژه ای به کسانی که گناه می کنند دارد، اما این افراد گناهکار می دانند با گناهشان چکار کنند. پس اگر ناخواسته و غیر عمد گناه کردید با گناه هم می شود دل خدا را بدست آورید. باید نزد خدا از کار بد خود پشیمان و معترف باشید و به اشتباه خود اعتراف کنید.

ایشان ادامه دادند: کسی که در مقابل خدا در برابر گناهش پشیمان و عذرخواه است خدا هم او را می بخشد، اما کسی که با اینکه گناه کرده ولی در برابر خدا پرویی هم می کند، این فرد تو دهنی محکم و سختی در زندگی خواهد خورد. و روز به روز قصاوت قلبش بیشتر می شود، اما در مقابل کسی که زود بعد از گناه به عجزش نزد خدا اعتراف می کند خدا هم زود به دادش می رسد.

این استاد حوزه و دانشگاه افزودند: مثلا اگر حسادت سراغ شما آمد، این حسادت یک گناه و فحشای باطنی است که از صد تا زنا که فحشای ظاهری است بدتر و کثیف تر است. حالا اگر کسی در مقابل این گناه حسادتش یا عصبی بودن و زود رنج بودنش نترسد، قرن ها در جهنم خواهد بود، حتی اگر اهل نماز شب باشد.

ایشان ادامه دادند: گاهی صفات بد انسان در پشت عبادت های ظاهری مخفی می شود و انسان نباید دل خوش به عبادات ظاهری باشد و در باطن گناه کند.

وسوسه های شیطان بعد از ارتکاب گناه

استاد شجاعی با اشاره به وسوسه شیطانی بعد از گناه کردن اشاره و گفتند: انسان وقتی گناه و خطایی کرد، شیطان او را وسوسه می کند و انسان را از توبه و آشتی با خدا دور می کند. اما نفس لوامه ما را به سمت توبه و بازگشت به سوی خدا می کشاند.

چند کار برای جبران گناه

این استاد حوزوه و دانشگاه به چند کار جهت جبران گناه اشاره و بیان کردند: چند کار است که می شود با انجام آن انسان گناه خود را جبران کند. یکی اینکه به محض اینکه انسان مرتکب گناه شد، سریع استغفار و معذرت خواهی کند، و دو رکعت نماز توبه و استغفار بخواند و از کار خود استغفار و اعتراف کند.

ایشان ادامه دادند: کار دیگر در مقابل انجام گناه یک کار تنبیهی است که انسان با انجام کاری که نفسش از آن خوشش نمی آید، نفس خود را تنبیه کند. مثلا یک چیزی که به آن علاقه دارد، آن را انفاق کند و نگذارد با گناه، به نفسش خوش بگذرد، بلکه نفسش را تنبیه کند. بنابراین با انجام این دو کار در از بین بردن گناه بسیار مفید است.

استاد شجاعی افزودند: انسان باید بداند وقتی گناهی مرتکب شد باید در برخورد با گناهش از خدا بترسد و سریع آن را هم جبران کند، اما اگر نترسید و پرویی کرد تو دهنی سختی می خورد

مهم بودن نفس ملامت گر و وجدان بیدار انسان

این استاد حوزه و دانشگاه به مهم بودن وجدان بیدار در انسان اشاره و اظهار کردند: داشتن وجدان بیدار برای انسان خیلی مهم است، نفس ملامت گر و وجدان انسان این قدر مهم است که خداوند بدان قسم یاد کرده است، چون همین نفس ملامت گر باعث می شود تا انسان جهنمی نشود و از خدا و بهشت دور نگردد.

پرهیز از شغل های جهنمی

استاد شجاعی در بخش دیگری از سخنانشان با بیان اینکه برخی شغل ها جهنمی است باید آن را رها کرد، گفتند: برخی از شغل ها و حتی رشته های دانشگاهی انسان را جهنمی می کند و انسان باید آن شغل و رشته را رها کند، که گاهی برخی واکنش نشان می دهند و می گویند زحمت کشیده ایم و هزینه کرده ایم نمی شود آن را رها کرد. خوب اگر آن را رها نکنید شما جهنمی می شود و نباید برای جهنمی کردن خود چنین حرف هایی بزنید.

ایشان ادامه دادند: وقتی می دانید این شغل شما را جهنمی می کند باید آن را تغییر دهید، حتی اگر در شب ماه رمضان هم توبه کنید باز سر همان شغل باشید، این توبه هیچ تاثیری نخواهد داشت و شما همچنان جهنمی هستید.

استاد شجاعی افزودند: یکی از واجبات الهی ترک گناه کبیره است و باید برای ترک گناه هجرت کرد. مثلا اگر در یک رشته یا شغلی هستید که شما را به گناه می کشد باید آن را رها کنید و گرنه جهنمی هستید.

پدیدآورنده:

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

انتشار این مطلب در: خبرگزاری ایکنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید