حضرت زینب س الگویی در مشکلات و مصائب
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد به مردم توصیه نمودند که در مشکلات و سختی ها حضرت زینب (س) را الگوی خود قرار دهند و به ایشان متوسل شوند.
حجتالاسلام والمسلمین فرحزاد به مردم توصیه نمودند که در مشکلات و سختی ها حضرت زینب (س) را الگوی خود قرار دهند و به ایشان متوسل شوند.
بسْمِ رَبِّ المهدی(عَجَّ)
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دست نوشتههای معارفی امیرمحسن سلطاناحمدی (سلطاناحمدی دات آی آر): پنجمین روز از ماه جمادی الاول سال پنجم هجرت در خانه ولایت غنچه ای رو به آسمان عشق می شکفد و خانه کوچک و گلین باغبان عشق را سرشار از عطر خویش می کند.
مادرش حضرت زهرا (س) او را نزد پدرش امیرالمؤمنین (ع) آورد و گفتند: این نوزاد را نامگذارى کنید، حضرت فرمود: من از رسول خدا (ص) در این امر سبقت نمیگیرم؛ در این ایام پیامبر اکرم (ص) به مسافرت رفته بودند، اما بعد از بازگشت ایشان، امیرالمؤمنین (ع) به پیامبر(ص) عرض کردند که نامی را برای این فرزند انتخاب کنید، پیامبر(ص) فرمودند: من نیز در نام گذاری این نوزاد بر خداوند متعال سبقت نمیگیرم، سپس جبرئیل فرود آمده و سلام خداوند را به پیامبر(ص) ابلاغ کرد و گفت: نام این نوزاد را زینب بگذارید که خداوند متعال این نام را براى او برگزیده است. و این چنین بود که مولود پنجم جمادی الاول زینب (س) نام گرفت.
از این رو به مناسبت سالروز فرخنده میلاد حضرت زینب(س)، با «حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد»، استاد حوزه علمیه قم و از شاگردان عارف سفر کرده مرحوم دولابی درباره «نقش حضرت زینب کبری (س) در ماندگاری اسلام بعد از قیام عاشورا» به گفتوگو پرداختم که ضمن تبریک سالروز میلاد حضرت زینب(س) مشروح این گفتوگو به شرح زیر از نظرتان میگذرد.
در ابتدا مختصرا درباره شخصیت و مقام حضرت زینب (س) توضیح دهید.
حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد: ما می توانیم ادعا کنیم اول مقام در این امت مخصوص چهارده معصوم است که طبق آیات و روایات فراوان اینها بدیل و نظیری ندارند. اتاکم الله و ما لم یتعلم احد من العالمین، خداوند به چهارده معصوم یک چیزهایی عطا کرده است که به احدی نداده است.
می شود ادعا کرد بعد از مقام چهارده معصوم(ع) شخصیت هایی را همچون زینب(س)، حضرت ابوالفضل(ع)، حضرت علی اکبر(ع) را این بزرگواران پرورش دادند. اینها شخصیت های فوق العاده هستند که تحت تربیت مستقیم معصومین(ع) بودند. و شخصیت زینب کبری(س) در واقع دست پرورده هفت معصوم است که این بانو از پیغمبر(ص) تا امام باقر(ع) را درک کرده اند.
خطبه های حضرت زینب (س) در حفظ و بقای اسلام چه تاثیر گذاشت؟
حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد: بعضی از بزرگان فرمایش زیبایی دارند و می فرمایند تقریبا نقش مهمی که آقا امام حسین(ع) در ایجاد نهضت عاشورا و کربلا داشتند بقا وماندگاری و ضمانت بقای آن انقلاب و تکمیل آن انقلاب را زینب(س) و امام سجاد(ع) برعهده داشته و آنها نقش آفرینی نمودند.
این شعر که می گوید: « ترویج دین گرچه به خون حسین شد / تکمیل آن به نطق ُدرر بار زینب است» در واقع همین معنا را دارد.
بنابراین پیام شهدای کربلا و در رأس آنها سرور و سالار شهیدان را زینب کبری(س) با خطبه هایی که در کوفه و شام و افشاگری هایی که در مدینه و جاهای دیگر کردند به ثمر رساندند. در واقع حقانیت و مظلومیت آنها و جفایی که ستمگران کردند را زینب(س) به ثمر رساند.
ما در واقع می خواهیم بگوییم هم حضرت زهرا(س) و هم حضرت زینب(س) در شناسایی خط انحراف که یزید و آل یزید ایجاد کرده بودند نقش بسیار مهمی داشتند و طاغوت ها را افشا کردند.
خطبه ای که زینب کبری(س) در مجلس یزید ایراد کردند که متاسفانه کمتر هم خوانده و بازگو می شود، آنجا حتی اخبار غیبی را مطرح کردند و به یزید فرمودند: ای یزید آیا این عدالت است که شما کنیزها و برده ها را تحت پوشش قرار می دهید و تکریم می کنید اما بچه های پیغمبر(ص) را به حالت اسارت و اسیری در این مجلس می آورید؟
این تعبیر بسیار مهمی است که فرمودند: فکد کیدک ، و اسع سعیک ، و ناصب جهدک ….، یعنی ای یزید هر حیله و نقشه و کوشش و فعالیتی داری انجام بده، ولی به خدا قسم یاد ما و خانواده ما محو نمی شود و ذکر خانواده ما از بین نمی رود و وحی ما پایان نمی پذیرد. و آن چیزی که جدم پیامبر (ص) آورده بر ملا خواهد شد و حقیقت در جایگاهش قرار خواهد گرفت، که در حقیقت این از اخبار غیبی حضرت زینب(س) است. با این خطبه ها در واقع پیام آقا اباعبدالله(ع) و پیامبر(ص) و امامان معصوم را به همه عالم معرفی کردند.
نظر امام سجاد (ع) درباره خطبه های عمه جانشان حضرت زینب (س) چه بود؟
حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد: بعد از اینکه حضرت زینب(س) در کوفه خطبه خواندند، حضرت امام سجاد(ع) تعبیری بکار بردند و درباره عمه جانشان فرمودند: انت بحمد الله عالمه غیر معلمه، و فهمه غیر مفهمه، نشان می دهد بل بداهه این خطبه مردم کوفه را منقلب کردند. و حرف امام مصعوم درباره ایشان مبالغه و گزاف نیست.
بعضی ها هستند علومشان اکتسابی است و در خانه معلم و مکتب زانو زده اند و استفاده نمودند ولی حضرت زینب(ع) به تعبیر امام سجاد(ع) می فرماید: شما بحمد الله عالمه ای هستید که بدون تعلیم معلم و بدون تفهیم یک معلم به این مقامات رسیده اید، یعنی اینکه مستقیم علم را از طرف خداوند متعال به قلبش الهام شده است.
نقش ولایت مداری حضرت زینب (س) چگونه بود؟
حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد: یکی از محورهایی که خیلی واضح و روشن است این است که در حمایت از ولایت و امامت و رهبری، حضرت زینب(س) نقش مهمی داشتند. چه در دفاع از امیرالمومنین(ع)، چه در دفاع از امام مجتبی(ع) و در اوجش دفاع از امام حسین(ع) و امام سجاد(ع) حضرت زینب(س) در واقع بلاگردان آنها شدند و جان خود را سپر قرار دادند تا جان امام سجاد(ع) و امام باقر(ع) را حفظ کرده باشند و فدای هدف و مقصد پیشوا و امام خودشان شدند.
چه توصیه ای دارید که اقشار مختلف مردم خصوصا بانوان در زندگی و امورات خود از حضرت زینب (س) الگوگیری و تمسک به ایشان نمایند؟
حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد: ما کمتر خانمی در میان اهل بیت(ع) داریم که ابتلا و سختی ها و فشارهای اجتماعی به این شدت داشته باشد، یعنی بلاها و امتحاناتی که حضرت زینب(س) کشیدند هم کمی و هم کیفی و هم در مدت طولانی بسیار زیاد بود. بخشی از آن در کربلا و بخشی درسفر شام و کوفه بود که این صبر حضرت زینب(س) در مصائب می تواند برای همه ما در ناهمواری ها، در مشکلات فردی و اجتماعی و خانوادگی و سختی ها و ناملایمات الگو باشد. حضرت زینب(س) مجسمه صبر و استقامت و بردباری هستند.
یک بزرگی فرمود بر ما هر چه مصیبت و سختی وارد شود اگر یاد حضرت زینب(س) بیفتیم آن مشلات ما باطل می شود، اصلا خجالت می کشیم بگوییم ما هم مصیبت و سختی داریم.
برای زنده نگهداشتن نام و یاد حضرت زینب (س) در جامعه و بین خانواده ها چه توصیه ای دارید؟
حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد: بزرگان ما خیلی سفارش می کردند که نام و یاد حضرت زینب(س) زیاد باشد، پیامبر(ص) وقتی حضرت زینب(س) متولد شدند قنداقه اش را دادند و حضرت هم از مصائبی که به ایشان می رسد متاثر شدند و سپس فرمودند: مثل او مثل جده اش خدیجه کبری (س) است وشریک مصائب برادرش امام حسین(ع) است.
این تعبیر بسیار مهمی است که اگر ما برای امام حسن(ع) یا امام حسین(ع) اشک بریزیم فقط ثواب همان امام را داریم، اما فرمودند: اگر بر حضرت زینب(س) کسی عزاداری کند و اشک بریزد مثل این است که هم برای امام حسن (ع) و هم برای امام حسین(ع) گریه کرده و ثواب عزاداری دو امام را به عزاداران و گریه کنندگان حضرت زینب(س) می دهند. و عنایت ویژه ای است که نام و یاد و راه حضرت زینب(س) در جامعه زنده شود والگو دادنش برای همه جامعه ما پایدار بماند.
ضمن تشکر، در پایان اگر نکته ای است بفرمایید.
حجت الاسلام و المسلمین حبیب الله فرحزاد: تشکر می کنم از این فرصتی که ایجاد شد، امیدواریم خداوند متعال به ما توفیق این پیروی و عرض ادب به این بانو و احیای راه او را به همه ما مرحمت بفرماید.
پدیدآورنده و گفتوگو
به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی
*شناسه شبکه های اجتماعی: soltanahmadi_ir@ تلگرام | اینستاگرام | ایتا | سروش | بله | روبیکا
برچسب ها :الگوی در مشکلات ، حجت الاسلام فرحزاد ، حضرت زینب س ، فرحزاد ، نقش خطبه ها
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰