کد خبر : 3098
تاریخ انتشار : پنجشنبه 27 اردیبهشت 1397 - 15:07
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای ماه رمضان عید اولیاء الله و برترین اعمال این ماه بسته هستند

ماه رمضان عید اولیاء الله و برترین اعمال این ماه

آیت الله جاودان در جلسه هفتگی خود با توجه به حلول ماه رمضان، این ماه را عید اولیاء الله دانستند و به برترین اعمال این ماه اشاره نمودند که گزیده بیانات معظم له در ادامه می آید.

[box type=”shadow” ]آیت الله جاودان در جلسه هفتگی خود با توجه به حلول ماه رمضان، این ماه را عید اولیاء الله دانستند و به برترین اعمال این ماه اشاره نمودند که گزیده بیانات معظم له در ادامه می آید.[/box]

بسم الله الرحمان الرحیم

توفیق شد عصر چهارشنبه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در آخرین روز از ماه مبارک شعبان المعظم در جلسه هفتگی سخنرانی آیت الله شیخ محمد علی جاودان در حسینیه مرحوم شیخ مرتضی زاهد شرکت کنم. سخنرانی حاج آقا بعد از قرائت زیارت آل یاسین برگزار شد.

آیت الله جاودان در این مراسم با توجه به حلول ماه مبارک رمضان، به عید بودن ماه مبارک رمضان برای اولیاء الله و برترین اعمال در این ماه سخنانی بیان داشتند و در ادامه درباره اهمیت و لزوم داشتن ادب بیاناتی فرمودند که در ادامه گزیده ای از یاداشت هایم از این جلسه را تقدیم شما معارف جویان عزیزی که امکان شرکت در این جلسه را نداشتند می نمایم.

برترین اعمال - ماه رمضان - آیت الله جاودان - سلطان احمدی

گزیده بیانات آیت الله جاودان در این جلسه:

ماه رمضان عید اولیاء الله

آیت الله محمد علی جاودان در این جلسه با توجه به حلول ماه مبارک رمضان گفتند: ماه رمضان عید اولیاء خدا است، حالا ما داریم وارد عید می شویم، و دو ماه رجب و شعبان مقدمه بود تا ما پاک شویم تا بتوانیم وارد این ضیافت الله شویم.

ایشان ادامه دادند: اگر کسی به عید نرسیده خودش مقصر بوده است. یا خودش را برای عید تربیت نکرده، یا اینکه خودش را به مربی تربیتی نسپرده، یا اینکه به قوانین تربیتی عمل نکرده است.

برترین اعمال این ماه

این استاد حوزوی با اشاره به برترین اعمال در ماه رمضان گفتند: افضل اعمال در این ماه پرهیز از گناه است، اگر در تمام روز هیچ گناهی نداشتید این افضل ترین اعمال خواهد بود و آن وقت حساب می کنند و می بینند شما برترین اعمال را انجام داده اید. پس سعی کنید در این ماه چشم ها، زبان ها را بیشتر مواظبت کنید، خصوصا جوانان و نوجوانان بیشتر دقت داشته باشند.

لزوم تربیت شدن و داشتن ادب
آیت الله جاودان در بخش دیگری از سخنانشان با بیان لزوم تربیت شدن انسان ها اظهار کرد: پیامبر(ص) که فرد اول خلقت است، یک مربی کامل او را تربیت کرده است و هر چه قانون تربیتی هم بوده عمل کرده است. پیامبر(ص) به طور دقیق راه تربیت را می رفت ولی ما نه خودمان راه تربیت را می رویم و نه اینکه خود را به یک مربی تربیتی می سپاریم، پس تربیت نشده ایم و این تربیت نشدن برای ما بار به بار می آورد و در اولین قدمی که چشم ما بسته می شود بار بی تربیتی شروع می شود.

این استاد حوزوی افزودند: مرحوم علامه طباطبایی در تفسیر المیزان یک بحثی دارد که هر جا از انبیاء به مناسبات مختلف شرح احوال آنها را می دهد و آنجا که در قرآن صحبت از حضرت آدم(ع) می شود از ادب حضرت آدم(ع) سخن گفته می شود و همینطور دیگر انبیاء نیز سخن از ادب آنها است که نشان از اهمیت بحث ادب است.

ادب حضرت یوسف(ع) در برابر دشمنی برادرانش
آیت الله جاودان به نمونه ای از ادب حضرت یوسف(ع) در برابر دشمنی برادرانش اشاره و بیان کردند: حضرت یوسف(ع) وقتی با برادرانش صحبت کرد به آنها می گوید بین ما را شیطان به هم زد و نمی گوید حسادت و هوای نفس شما باعث این کار شد.حضرت یوسف(ع) به برادرانش هرگز نمی گوید مگر از خدا نترسیدید مرا به چاه انداختید، بلکه با ادب به آنها می گوید من اینجا آبرومند شدم و با آمدن شما  مردم فهمیدند من بی کس نیستم. هرگز از مشکلاتی که از دشمنی برادرانش برای وی بوجود آمد سخن نمی گوید و همه سخنش از خوبی های آنها است.

شادمانی پایان ناپذیر
آیت الله جاودان با اشاره به فرازی از مناجات شعبانیه که آمده : « إِلَهِی فَسُرَّنِی بِلِقَائِکَ یَوْمَ تَقْضِی فِیهِ بَیْنَ عِبَادِکَ…» گفتند: در این فراز درخواست شادمانی از خداوند داریم و این یک شادمانی است که پایان ندارد. و این شادمانی برای روز قیامت است که درخواست می کنیم مرا به دیدار خودت شادمان کن.

ایشان ادامه دادند: ما در صحرای محشر ۵۰ هزار سال برای قضاوت خواهیم ماند، حالا آن روز که دارد قضاوت می کند درخواست داریم که خدا ما را به آن شادمانی پایان ناپذیر برساند. لذا آنجا یک شادی هایی نصیب می شود که قیامت را فراموش می کند. همین حضور در قیامت خودش برای انسان بار سنگینی دارد، آن هم حضوری که ۵۰ سال طول می کشد و انسان نمی داند نتیجه اش چیست و برای ما چه پیش خواهد آمد.

در پایان نیز با توجه به اذان مغرب، نماز جماعت مغرب و عشاء برگزار شد و در پایان ضمن مداحی برادر عبدی؛ شرکت کنندگان مهمان سفره افطار شدند.

پدیدآورنده:

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

انتشار این مطلب در :
خبرگزاری ایکنا

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید