کد خبر : 3085
تاریخ انتشار : یکشنبه 9 اردیبهشت 1397 - 17:48
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای مناجات شعبانیه توصیه آیت الله علم الهدی در ماه شعبان بسته هستند

مناجات شعبانیه توصیه آیت الله علم الهدی در ماه شعبان

به مناسبت ماه شعبان با حضرت آیت الله سید عبدالجواد علم الهدی از مجتهدین شهر تهران و از شاگردان امام خمینی(ره) درباره اهمیت ماه شعبان دیدار و گفت و گو نمودم که ایشان ضمن توصیه هایی برای این ماه به مومنین، خاطره ای از جلسات درس امام و توصیه ایشان در ماه شعبان را بیان نمودند که در ادامه می آید.

[box type=”shadow” ]به مناسبت ماه شعبان با حضرت آیت الله سید عبدالجواد علم الهدی از مجتهدین شهر تهران و از شاگردان امام خمینی(ره) درباره اهمیت ماه شعبان دیدار و گفت و گو نمودم که ایشان ضمن توصیه هایی برای این ماه به مومنین، خاطره ای از جلسات درس امام و توصیه ایشان در ماه شعبان را بیان نمودند که در ادامه می آید.[/box]

بسم الله الرحمان الرحیم

با توجه به آغاز ماه شعبان و اهمیت این ماه جهت ورود و بهره عبادی عالی از ماه رمضان مناسب دیدم با حضرت آیت الله سید عبدالجواد علم الهدی از مراجع معظم تقلید شهر تهران و از شاگردان امام خمینی (ره) در اهمیت ماه شعبان جهت ورود به ماه مبارک رمضان دیدار و گفت و گو نمایم. که این عالم فرزانه این دیدار را پذیرفتند و توصیه هایی عبادی برای ماه شعبان بیان نمودند و خاطره ای از جلسات درسی چهارشنبه ها که با استادشان حضرت امام راحل داشتند نقل کردند که مشروح کامل آن در ادامه می آید.

مناجات شعبانیه شعبان آیت الله علم الهدی

مشروح بیانات آیت الله علم الهدی در این گفت و گو به شرح زیر است:

اهمیت عبادی سه ماه رجب و شعبان و رمضان

آیت الله سید عبدالجواد علم الهدی از مراجع معظم تقلید در شهر تهران و از شاگردان امام خمینی(ره) درباره اهمیت ماه شعبان و کسب آمادگی برای ورود به ماه مبارک رمضان گفت: در مفاتیح الجنان و کتاب اقبال سید بن طاوس زیارت و دعای مخصوصی آمده که با « اَللَّـهُمَّ اِنّی اَسئَلُکَ بِالتَّجَلِیِ الاَْعْظَمِ» شروع می شود. در این جملات هم جنبه ماه رجب و هم جنبه ماه شعبان در نظر گرفته شده است.

این استاد حوزوی با اشاره به ارتباط سه ماه رجب، شعبان و رمضان با یکدیگر اظهار کرد: این سه ماه در بین ماه های سال از امتیاز عبادی ویژه ای برخوردار است که با ماه رجب این سه ماه عبادی آغاز می شود.

توصیه های عبادی در ماه رجب

وی با اشاره به آغاز این سه ماه عبادی با ماه رجب بیان کرد: خدای متعال ماه رجب را از ماه پرفضیلتی قرار داده که در آن استغفار و توبه به درگاه خدا و گرفتن روزه و انفاق به مومنین  و خواندن سوره توحید را تایید و توصیه شده است و همین معنا برای ماه شعبان نیز وارد شده است و استغفار و صلوات نیز توصیه شده است.

توصیه به خواندن مناجات شعبانیه و انفاق به نیازمندان مومن در ماه شعبان

آیت الله علم الهدی در پاسخ به اینکه به مومنین چه توصیه عبادی در ماه شعبان دارید، گفت: توصیه استادمان حضرت امام خمینی(ره) در ماه شعبان خواندن مناجات شعبانیه بود و همه  مومنین را به خواندن مناجات شعبانیه که از دهان مبارک امیرالمومنین(ع) بیان شده توصیه می شود.

وی ادامه داد: همچنین به مومنین توصیه می شود که اعمالی که در کتاب مفاتیح در باب ماه شعبان آمده و آن را شیخ عباس قمی (ره) از کتاب اقبال نقل نموده انجام دهند که ساده ترین آنها انفاق نمودن در ماه شعبان است. که لازم است به مومنین نیازمند انفاق شود حتی اگر به یک درهم و مقدار اندک که ثواب آن نزد خداوند متعال بسیار است.

مناجات شعبانیه توصیه مهم امام خمینی(ره) در ماه شعبان

این شاگرد امام خمینی(ره) با اشاره به خاطره ای از مباحث درس خارج امام راحل و توصیه ایشان به خواندن مناجات شعبانیه گفت: استادمان حضرت امام خمینی(ره) عصرهای چهارشنبه درس اصول را کمتر بیان می نمودند و به جای آن ما را موعظه می نمودند. وقتی به ماه شعبان می رسید، حضرت امام خمینی(ره) می فرمودند این دعای مناجات شعبانیه را در این ماه فراموش نکنید و حتما آن را بخوانید.

امام راحل به کدام فراز از مناجات شعبانیه علاقمند بودند

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) یکی از فرازهای مناجات شعبانیه را بسیار علاقمند بودند و این فراز این است که می خوانیم: « إِلَهِی هَبْ لِی کَمَالَ الانْقِطَاعِ إِلَیْکَ وَ أَنِرْ أَبْصَارَ قُلُوبِنَا بِضِیَاءِ نَظَرِهَا إِلَیْکَ حَتَّى تَخْرِقَ أَبْصَارُ الْقُلُوبِ حُجُبَ النُّورِ فَتَصِلَ إِلَى مَعْدِنِ الْعَظَمَهِ وَ تَصِیرَ أَرْوَاحُنَا مُعَلَّقَهً بِعِزِّ قُدْسِکَ ؛ یعنی : معبودا، مرا به کمالِ گسستن از خلق و پیوستن به خودت رسان و دیده‌ قلبمان را با فروغی که بدان تو را مشاهده کنند روشن فرما، تا دیده دل ما حجابهای نورانی را بر درَد و به کانِ عظمت و جلال رسد و جانهای ما به مقام والای قدس تو بپیوندد».

آیت الله علم الهدی افزود: استادمان حضرت امام درباره این فراز می فرمودند این بهترین جمله عارفانه ای است که امیرالمومنین(ع) آن را اختصاص به مناجات ماه شعبان داده است.

ارواح مومنین در حضیره القدس بعد از مرگ

 آیت الله علم الهدی به حدیثی از امام صادق(ع) درباره بردن روح مومنین بعد از مرگ به حضیره القدس اشاره و بیان کرد: در جمله آن عزیز خدای متعال حضرت امام صادق(ع) که به زبان شان جاری شده بر این است که خدایا منتی که در ماه رجب بر من داری آن است که در وقت رفتن من از این دنیا نکیر و منکر را از من دور کن و بشیر و مبشر را بفرست، که قلب مرا بو کنند که محبت اهل بیت (ع) در آن است و بدن مرا بگذارند  و روح مرا همراه خود به حضیره القدس ببرند.

وی ادامه داد: حضیره القدس جایی است که از عرش به آسمان چهارم منتقل شده که امام صادق (ع) فرمودند آنجا منزل ما است و دوستان و موالیان جدم امیرالمومنین(ع) بدانند هما ن قدر که از این دنیا رفتید بدنتان در زمین می ماند و روح تان در منزل ما می آید و این منزل این قدر وسیع است که متعلق به جد ما رسول الله (ص) است و تمام انبیاء و اوصیاء مهمان جد ما هستند.

این استاد حوزوی افزود: امام در ادامه فرمودند ما هم به خانه خود در محضر جدمان می رویم و شیعیان خاص ما هم بدن را در دنیا می گذارند و روح آنها همراه ما می آید و صبحگاهان و شبانگاهان با ما روزی می خورند و قرآن هم تایید فرموده: «وَلَهُمْ رِزْقُهُمْ فِیهَا بُکْرَهً وَعَشِیًّا».

وی ادامه داد: تا اینکه حضرت اسرافیل بیاید و تشریف بیاورد و ندایی نماید که روح ها از کنار پیغمبر(ص) به سر قبرها می روند و بدن خود را بر می دارند و در روز قیامت در صف های خود با امامی که دوست داشته اند محشور می شوند.

آیت الله علم الهدی در پایان با اشاره به موالید این ماه اظهار کرد: در ماه شعبان تولد سه امام بزرگوار حضرت سید الشهدا(س)، حضرت سجاد(ع) و امام زمان(عج) قرار گرفته است که بر فضیلت این ماه افزوده است.

پدیدآورنده:

به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید