کد خبر : 30621
تاریخ انتشار : سه شنبه 26 مرداد 1400 - 16:58
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای آب دادن و سقایی نمودن عبادتی پر ثواب بسته هستند

آب دادن و سقایی نمودن عبادتی پر ثواب

آب دادن و سقایی نمودن عبادتی پر ثواب

استاد شیخ حسین انصاریان در مراسم هفتمین روز ماه محرم در ورزشگاه سعیدی به تبیین اجر عظیم و ثواب آب دادن و سقایی نمودن پرداخت.

اجر عظیم آب دادن و سقایی نمودنبه گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان‌ احمدی (امسا):دوشنبه ۲۵ مردادماه ۱۴۰۰ در هفتمین روز ماه محرم توفیق شد از مراسم عزاداری حسینی و سخنرانی خطیب توانا و با اخلاص حسینی حاج شیخ حسین انصاریان در ورزشگاه سعیدی تهران بهره‌مند شوم.

ایشان در این جلسه با استناد به روایات درباره اجر عظیم آب دادن و سقایی نکاتی را بیان نمودند. در ادامه گزیده یاداشت‌هایم از این جلسه تقدیم شما معارف‌جویان عزیز می‌گردد تا از این طریق شما نیز بهره‌مند از این جلسه و مبحث شوید.

سقایی و آب دادن نوعی عبادت

سقایی و آب دادن به نوعی عبادت است. در روایتی آمده که فرشتگان گفتند اگر ما روی زمین بودیم سه کار را انجام می‌دادیم که این سه کار عبادت است. آب دادن به مسلمانان، کمک به مردم و پوشاندن گناهان دیگران. «لَو کانَت عِبادَتُنا علی وَجهِ الأرضِ لَعَمِلْنا ثَلاثَ خِصالٍ: سَقیَ الماءِ لِلمُسلِمینَ، و إغاثَهَ أصحابِ العِیالِ، و سَترَ الذُّنوبِ اگر قرار بود ما در روی زمین عبادت کنیم، سه کار می‌کردیم: آب دادن به مسلمانان، کمک کردن به مردان عیالوار و پوشاندن گناهان [دیگران]. .»، (تنبیه الخواطر: ۱/۳۹).

اولین ساقی آب در جهان هستی 

کار ساقی آب اولین بار در این جهان هستی کار خدا بوده است که به خورشید فرمود بتاب و به آب گفت بالا بیا و بخار شو، به بخار گفت سرد شو و تبدیل به ابر شو، و به ابر گفت به همه جای کره زمین آب بده.

روایات متعدد درباره اجر عظیم آب دادن به تشنگان

روایات عجیبی در این زمینه وارد شده است و واقعا عجیب است. رسول خدا(ص) فرموده است اگر آب به دست کسی بدهید که از تشنگی دارد می‌سوزد، پاداش دارد و خدا هم پاداش او را می‌دهد. همچنین امام باقر(ع) می‌فرماید: خدا عاشق خنک کردن دلی است که از تشنگی آتش گرفته است. دیگر نگفتند به چه کسی آب بدهید؟ به هر تشنه‌ای باید آب داد.
همچنین امام صادق(ع) می‌فرماید کسی که به یک تشنه که از تشنگی می‌سوزد آب بدهد، این تشنه حیوان یا غیر حیوانات باشد، به خاطر این آب دادن فردا در سایه عرش خدا است. آنجا می‌گویند یک موقع در محشر آفتاب به تو نخورد که تشنه‌ات شود. «أفضَلُ الصَّدقَهِ إبرادُ الکَبِدِ الحَرّی، ومَن سَقی کَبِدا حَرّی مِن بَهیمَهٍ أو غَیرِها أظَلَّهُ اللّهُ عزّوجلّ یَومَ لا ظِلَّ إلّا ظِلُّهُ».
امام صادق(ع) نیز می‌فرماید: برترین صدقه تشنه را سیراب کردن است. همچنین رسول خدا (ص) می‌فرماید: اگر یک مرد در خانه ببینید همسرش تشنه است اگر قبل از اینکه همسرش برود آب بخورد او سریع برود و برای او آب بیاورد پاداش او نزد خدا محفوظ است و نمی‌گذارند در قیامت او تشنگی بکشد. «رسولُ اللّهِ صلی الله علیه و آله: إنّ الرجُلَ إذا سَقَی امرَأتَهُ الماءَ اُجِرَ.»
باز رسول خدا(ص) می‌فرماید: اگر حس کردید گناهان شما زیاد شده است پشت سر هم تشنه را آب بدهید که تمام گناهان شما بخشیده می‌شود. «إذا کَثُرَت ذُنوبُکَ فاسْقِ الماءَ عَلَی الماءِ»، خیلی عجیب است یک توبه از گناه استغفار نیست بلکه می‌گوید یک تشنه را آب دهید تا گناهان شما بخشیده شود. همچنین امام باقر(ع) در روایتی دیگر می‌فرماید: اولین دادگاهی که در قیامت تشکیل می‌شود دادگاه رسیدگی به آب دادن است. «إنّ أوَّلَ ما یُبدَأُ بهِ یَومَ القِیامَهِ صَدَقهُ الماءِ.»

اجر عظیم آب دادن در جایی که آب فراوان است

اگر کسی در جایی که آب فراوان است و لیوان را آب کند به تشنه بدهد، مثل آدمی است که یک برده در راه خدا آزاد کرده است و اگر جایی آب نباشد و شما آب داشته باشید و به یک تشنه بدهید امام صادق(ع) می‌فرماید ثوابش مانند این است که تمام انسان‌های آفریده شده را زنده کرده باشد.
این مترجم قرآن و محقق حوزوی اظهار کرد: فردی لات و عرق خور و شرور بود در بیابان داشت می‌رفت و دید حیوانی در این گرما از تشنگی دارد جان می‌دهد، سطل و چرخی نبود و لباس‌هایش را سریع در آورد و همه را به هم گره زد و از چاه پایین رفت و سریع آمد بالا و کنار حیوان نشست و شروع کرد آب لباسش را به حیوان داد و حیوان سیراب شد و دم تکان داد و رفت. به پیغمبر زمان خطاب رسید تو پیش این لات و گنه کار برو و بگو پروردگار تمام گناهان گذشته‌ات را به خاطر این آبی که به این حیوان دادی بخشید.

ماجرای آب نخوردن گوسفندان حضرت اسماعیل(ع)

نقل است که حضرت اسماعیل(ع) گوسفندانش به نزدیکی شط فرات رسیدند و چوپانش آمد و گفت گوسفندان علف خوردند و سیر شدند و آن‌ها را آورده‌ام کنار آب ولی آب نمی‌خورند، گفت چند روز است که آب نخورده‌اند و تشنه هستند. اسماعیل(ع) از پروردگار سؤال کرد که چرا گوسفندها آب نمی‌خورند و خداوند هم فرمود خودت از گوسفندها بپرس که من زبانشان را باز می‌کنم که جواب تو را بدهند.
اسماعیل(ع) به گوسفندها گفت آیا این آب عیبی دارد که نمی‌خورید؟ گوسفندها با زبان گویا گفتند به ما خبر رسیده که یکی از فرزندان حضرت محمد(ص) در اینجا با لب تشنه کشته می‌شود و ما در این مکان آب نمی‌خوریم، چون برای حسین(ع) غصه داریم و ناراحت و اندوهگین هستیم.

بارانی که به برکت دعای امام حسین(ع) بر کوفیان بارید

راوی این روایت امام صادق(ع) است و امام صادق از پدرش امام باقر(ع) نقل می‌کند و امام باقر(ع) از زین العابدین (ع) نقل کرده و در روایت سه امام معصوم است. زین‌العابدین(ع) می‌گوید مردم کوفه در خانه امیرالمؤمنین(ع) آمدند و گفتند داریم از خشکسالی بیچاره می‌شویم و زراعت‌ها دارد نابود می‌شود و دعا کنید باران ببارد.
اسلام می‌گوید اگر باران می‌خواهید باید سه روز پشت سر هم با اشک چشم بیابان بیایید و نماز باران بخوانید، تا انرژی نماز در سه روز باران برای شما بیاورد، اما امیرالمؤمنین (ع) دید راه ابی‌عبدالله(ع) به خداوند راه میان بر است و با وجود ابی‌عبدالله(ع) نماز و بیابان رفتن لازم نیست و رو کرد به ابی‌عبدالله و گفت: حسین جان دعا کن باران بیاید.
ابی عبدالله(ع) بلند شد و دعا کرد که‌ای خدایی که خیرات را عطا می‌کنی و برکات را نازل می‌کنی، از عالم بالا باران پی در پی بفرست و فراوان باشد که کل منطقه را سیراب کند و بگیرد و پر قطره باشد. دعا تمام شد که دیدند یک عربی دارد می‌آید و گفت آب دارد موج می‌زند و هیچ چاله و رودخانه‌ای نمانده که آب پر شده است.
کوفیان در دلشان حتما گفتند خدا یک روز بیاید که تلافی دعای حسین(ع) را بکنیم. اما امام چرا در کربلا این کار را نکردند؟ چون خدا همه آن‌ها را تشنه می‌خواست و حضرت تسلیم خدا بود و چون اجری که برای ۷۲ گذاشته بودند برای احدی نگذاشته بودند و همه را تشنه می‌خواستند.

پدیدآورنده:

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید