کد خبر : 30607
تاریخ انتشار : جمعه 10 اردیبهشت 1400 - 16:41
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای دعای افتتاح دعای مورد توصیه امام‌زمان(عج) در ماه رمضان بسته هستند

دعای افتتاح دعای مورد توصیه امام‌زمان(عج) در ماه رمضان

دعای افتتاح دعای مورد توصیه امام‌زمان(عج) در ماه رمضان

یکی از دعاهای مهم ماه مبارک رمضان که اهل معرفت و سلوک مهدوی به آن دقت و مداومت بیشتری دارند، دعای افتتاح است، که این دعا از توصیه‌های امام زمان(عج) برای شب‌های ماه مبارک رمضان است.

یکی از دعاهای مهم ماه مبارک رمضان که اهل معرفت و سلوک مهدوی به آن دقت و مداومت بیشتری دارند، دعای افتتاح است، که این دعا از توصیه‌های امام زمان(عج) برای شب‌های ماه مبارک رمضان است.


دعای افتتاح دعای مورد توصیه امام‌زمان(عج) در شب‌های ماه رمضان| امیرمحسن سلطان احمدیبه گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان‌ احمدی: فهم حقیقت و توفیق درک ماه مبارک رمضان بدون توسل و انس و ارتباط با انسان کامل، امام زمان (عج) امکان‌پذیر نیست. امام زمان (عج) کامل‌ترین انسان روی زمین است و ماه رمضان هم کامل‌ترین و بهترین ماه در طول سال است، و شب‌های قدر نیز تقدیرات یک‌ساله هر انسانی به امضای امام زمان (عج) می‌رسد، پس واضح و مشخص است که ارتباط بسیار عمیق و نزدیکی بین ماه مبارک رمضان و امام زمان (عج) وجود دارد.

دعای افتتاح از ادعیه مهم و مهدوی ماه رمضان

برای این ارتباط یکی از دعاهای مهم ماه مبارک رمضان که اهل معرفت و سلوک مهدوی به آن دقت و مداومت بیشتری دارند، دعای افتتاح است. با دقت در مضامین این دعا به ارتباط آن با امام زمان (عج) در این ماه مهم عبادی پی می‌برید.

سند این دعا

این دعا را محمد بن عثمان از نایبان خاص امام زمان (عج) نقل کرده است. و شیخ طوسی در مصباح المتهجد، [۱] سید بن طاووس در اقبال الاعمال، [۲] کفعمی در مصباح [۳] و البلد الامین، [۴] مجلسی در زاد المعاد [۵] و شیخ عباس قمی در مفاتیح الجنان، [۶] آورده است.

دعای افتتاح شامل مطالبی درباره خداشناسی، لزوم خوف و رجاء، توفیق عبادت، حکمت تأخیر استجابت دعا و ارزش مناجات با خدا است و در پایان به نحوی درباره امام زمان(عج) و مسائل ظهور حضرت اشاره شده است، تا از این طریق به این پیوند عمیق با امام زمان(عج) در این ماه مبارک توجه‌ی بیشتر شود. حتی می‌توان گفت که این دعا در دوران غیبت برای ورود مهمانان ماه خدا به منزلگاه منتظران مهدوی است.
توصیه شده است که هر شب ماه مبارک رمضان این دعا خوانده شود و به معانی آن نیز دقت شود. حتی اگر برخی توان خواندن کامل این دعا را هم ندارند، برای اینکه این بهره  را از دست ندهند، حتماً فرازهایی از آن را با دقت به معانی هر شب بخوانند که حداقل تا پایان ماه مبارک، یک بار کامل این دعا با توجه به معانی خوانده شود.
و نکته دیگر اینکه این دعای ناب را نباید فقط منحصر به ماه مبارک رمضان نمود، هر چند خواندن آن در این شب‌ها وارد شده است، اما به قصد رجا در طول سال نیز بر خواندن آن مداومت داشته باشید تا در اثر این مداومت، وقتی وارد رحم زمانی ماه مبارک می‌شوید، یک ارتباط و انس قبلی در شما ایجاد شده باشد.

توصیه امام زمان(عج) به خواندن دعای افتتاح در شب‌های ماه مبارک رمضان

خواندن این دعا از توصیه‌های امام زمان (عج) است و ما که خود را جز منتظران آن حضرت می‌دانیم، باید منتظر عملی به دستورات حضرتش نیز باشیم. در این باره علامه مجلسی در کتاب زاد المعاد می‌نویسد: به سند معتبر، از حضرت صاحب الامر علیه‌السلام منقول است که آن حضرت به شیعیان خود نوشتند که در هر شب ماه رمضان این دعا (دعای افتتاح) را بخوانند که دعای این ماه را ملائکه می‌شنوند و برای صاحب آن استغفار می‌کنند. [۷]

و سید بن طاووس نیز در کتاب اقبال در ذکر اسناد ادعیه ماه رمضان، سند این دعا را پس از ذکر یک سلسله از ناقلان آورده که به درستی که این دعا را ملائکه می‌شنوند و برای صاحبش استغفار می‌کنند.

در فرازی از این دعا می‌خوانیم: «اللَّهُمَّ اَعِزَّهُ وَ اَعْزِرْ بِهِ وَ انْصُرْهُ وَ انْتَصِرْ بِهِ وَ النْصُرْهُ نَصْراً عَزیزاً وَ افْتَحْ لَهُ فَتْحاً یَسیراً وَ اجْعَلْ لَهُ مِنْ لَدُنْکَ سُلْطاناً نَصیراً»؛ خدایا او را (امام زمان (عج) را) عزّت بخش و ما را به ظهورش عزیز گردان و او را یاری کن و ما را به او یاری فرما و او را نصرت کامل با عزّت و اقتدار بخش و جهان را به دست او فتح کن و از جانب خود او را سلطنت و قدرت عنایت فرما.

پدیدآورنده:

به‌کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

www.soltanahmadi.ir

منابع و پی‌نوشت:
*زاد المعاد، علامه مجلسی – اقبال مرحوم سید – ویکی شیعه – مقاتیح شیخ عباس قمی

  1. شیخ طوسی، مصباح المتهجد، ۱۴۱۸ق، ص۴۰۴-۴۰۲.
  2. سید بن طاووس، اقبال الاعمال، ۱۴۱۷ق، ص۳۲۵-۳۲۲
  3. کفعمی، المصباح، ۱۴۱۴ق، ص۷۷۳-۷۷۰
  4. کفعمی، البلدالامین، ۱۴۱۸ق، ص۲۷۴-۲۷۱
  5. مجلسی، زاد المعاد، ۱۴۲۳ق، ص۸۹-۸۶
  6. قمی، مفاتیح الجنان، ۱۳۶۹ش، ص۳۲۱
  7. مجلسی، زادالمعاد، ص ۸۶.

در کلیپ تصویری زیر این دعا را ببینید و بشنوید و بخوانید
 

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید