انعقاد نطفه در محاق و خطر سقط جنین
یکی از علتهای سقط جنین، انعقاد نطفه در هنگام محاق ماه است که درروایات، زوجین را از همبستر شدن برای انعقاد نطفه در این هنگام نهی نمودهاند.
یکی از علتهای سقط جنین، انعقاد نطفه در هنگام محاق ماه است که درروایات، زوجین را از همبستر شدن برای انعقاد نطفه در این هنگام نهی نمودهاند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی دست نوشتههای معارفی امیرمحسن سلطان احمدی: یکی از علتهای سقطجنین، انعقاد نطفه در هنگام محاق ماه است، این سخن و کلام امام کاظم (علیهالسلام) است که حضرت فرمودند: «مَنْ تَزَوَّجَ فِی مُحَاقِ اَلشَّهْرِ فَلْیُسَلِّمْ لِسِقْطِ اَلْوَلَدِ. هر کس در محاق ماه با زنش همبستر شود، خود را آماده سقط فرزند نماید».
محاق بودن ماه و سقط جنین
شیخ صدوق از محدثین شیعه این روایت را در باب نکاح در کتاب من لایحضرالفقیه نقل نموده است که سلیمان بن جعفر جعفری گوید: از موسی بن جعفر (علیهالسلام) شنیدم که میفرمود: هر کس در محاق ماه (دو شب آخر ماه که قمر در کرهٔ زمین دیده نمیشود) با عیال خود همبستر شود باید خود را آمادهٔ سقط شدن فرزند بنماید (فرزند سقط شده و باقی نمیماند).(۱)
همچنین علامه مجلسی در ابتدای باب چهارم از فصل چهارم حلیه المتقین به این روایت اشاره کرده است که حضرت امام موسی (علیهالسلام) فرمود: هر که جماع کند با زن خود در تحتالشعاع پس با خود قرار دهد افتادن فرزند را از شکم پیش از آنکه تمام شود. در اینجا منظور علامه مجلسی از تحتالشعاع همین «مُحَاقِ اَلشَّهْرِ» است که در متن روایت آمده است.
منظور از محاق بودن ماه
اما منظور از محاق بودن ماه یعنی اینکه ماه یا قمر پنهان باشد و نه در بامداد و نه در شامگاه دیده نشود. معمولاً شب آخر ماه قمری و یا چند شب آخر ماه قمری، ماه در محاق قرار میگیرد یعنی هیچ نشان و اثری از ماه دیده نمیشود و به عبارت بهتر، ماه پنهان میشود. در این حالت میگویند که ماه در محاق قرار دارد.
خیلی از زوجین نادانسته در این اوقات همبستری میکند و جنین سقط میشود و علت را نمیدانند و حتی سردرگم میشود بهاینعلت دانستن زمان محاق ماه برای زوجین در انعقاد نطفه بسیار مهم است.
محاق به معنای پوشیده بودن است و معنای در محاق بودن ماه این است که در آخر ماه و به قولی در سه شب آخر ماه حالتی دارد که از زمین دیده نمیشود.
پدیدآورنده:
بهکوشش: امیرمحسن سلطان احمدی
پینوشت:
- رَوَى سُلَیْمَانُ بْنُ جَعْفَرٍ اَلْجَعْفَرِیُّ عَنْ أَبِی اَلْحَسَنِ مُوسَى بْنِ جَعْفَرٍ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ سَمِعْتُهُ یَقُولُ: «مَنْ أَتَى أَهْلَهُ فِی مُحَاقِ اَلشَّهْرِ فَلْیُسَلِّمْ لِسِقْطِ اَلْوَلَدِ.
من لا یحضره الفقیه الجزء الثالث > کِتَابُ اَلنِّکَاحِ > بَابُ اَلْأَوْقَاتِ اَلَّتِی یُکْرَهُ فِیهَا اَلْجِمَاعُ. ترجمه بلاغی و غفاری ؛ ج ۵ , ص ۳۷.
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰