کد خبر : 30517
تاریخ انتشار : دوشنبه 2 اردیبهشت 1398 - 2:57
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای توصیه‌های آیت‌الله قرهی برای درک ماه مبارک رمضان بسته هستند

توصیه‌های آیت‌الله قرهی برای درک ماه مبارک رمضان

توصیه‌های آیت‌الله قرهی برای درک ماه مبارک رمضان

آیت‌الله قرهی از استادان اخلاق شهر تهران در یکی از جلسات اخلاق برای درک ماه مبارک رمضان، ۹ توصیه کاربردی را در این ماه مبارک بیان کردند که در ادامه می‌آید.

آیت‌الله قرهی از استادان اخلاق شهر تهران در یکی از جلسات اخلاق برای درک ماه مبارک رمضان، ۹ توصیه کاربردی را در این ماه مبارک بیان کردند که در ادامه می‌آید.


توصیه‌های آیت‌الله قرهی برای درک ماه مبارک رمضانبه گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی دست نوشته‌های معارفی امیرمحسن سلطان‌ احمدی: آیت‌الله روح‌الله قرهی، تولیت حوزه علمیه امام مهدی (عج) و از استادان برجسته اخلاق شهر تهران در پایان اولین جلسه سخنرانی خود در ماه مبارک رمضان در سال ۱۳۹۲ ه.ش با توجه به حلول ماه مبارک توصیه‌هایی را برای درک ماه مبارک رمضان بیان نمودند که در ادامه می‌خوانید.

توصیه‌هایی جهت درک ماه مبارک رمضان

۱. دعای روز اوّل ماه مبارک رمضان «اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیامِی فِیهِ صِیامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیامِی فِیهِ قِیامَ الْقَائِمِینَ وَ نَبِّهْنِ اللَّهُمَّ اجْعَلْ صِیامِی فِیهِ صِیامَ الصَّائِمِینَ وَ قِیامِی فِیهِ قِیامَ الْقَائِمِینَ وَ نَبِّهْنِی فِیهِ عَنْ نَوْمَهِ الْغَافِلِینَ وَ هَبْ لِی جُرْمِی فِیهِ یا إِلَهَ الْعَالَمِینَ وَ اعْفُ عَنِّی یا عَافِیاً عَنِ الْمُجْرِمِین.خدایا! روزه مرا در این روز مانند روزه روزه داران حقیقی قرار ده و اقامه نمازم را مانند نمازگزاران واقعی مقرر فرما و مرا از خواب غافلان هوشیار ساز و هم در این روز جرم و گناهم را ببخش ای خدای عالمیان و از زشتیهایم عفو فرما ای عفو کننده از گناهکاران عالم» را هرروز و دائم در قنوت و … بخوانید.

۲. مداومت بر استغفار داشته باشید.

۳. در رأس تمام نکات، هرچقدر می‌توانید صلوات بر محمّد و آل محمّد بفرستید.

پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: هر کسی، یک صلوات بر محمّد و آل محمّد بفرستد، پروردگار عالم گناهان کبیره او را هم می‌بخشد؛ یعنی بهانه قرار می‌دهد. لذا این‌قدر این ذکر، ذکر مهمّی است که خدا گناهان کبیره را هم می‌بخشد، إلّا حقّ النّاس که یک بحث جدایی دارد. چقدر این ذکر، ذکر عالی است و مفت و مجانی در اختیار ماست که ما نمی‌دانیم چه خبر است.

یکی از اولیاء خدا می‌فرمود: یکی از این اموات به من گفت: گوهر گرانبهایی در دست شماست که مفت دارید از دست می‌دهید و این‌جا مسیحی، کلیمی و …، می‌گویند: یک دانه از آن را به ما بدهید و آن هم ذکر صلوات بر محمّد و آل محمّد است. آن‌ها در آن‌جا التماس می‌کنند و ما در این‌جا مفت از دست می‌دهیم! چه خبر است؟! چه غوغایی است؟! چه چیزی در این ذکر است که پیامبر فرمود به واسطه آن، گناهان کبیره را هم می‌آمرزند؟

یک نکته هم بگویم و آن این که هر ذکری را که در این ماه بیان کنید، ختم ابجد کبیره آن را برایتان می‌نویسند. کما این که وقتی یک آیه قرآن بخوانید، برابر یک ختم قرآن است.

۴. صدقه در این ماه زیاد بدهید. اولیاء خدا یک بار قبل از افطار صدقه کنار می‌گذاشتند و یک مرتبه هم همین‌که سحری می‌خوردند و اذان صبح را می‌گفتند. لذا این دو صدقه را انجام دهید که خیرات و برکاتی دارد.

۵. تا می‌توانید در این ماه یتیم‌نوازی کنید. یک نکته آن، این است که هر کس، یتیم‌نوازی کند، یتیم نمی‌شود؛ یعنی دست نوازش آقاجانمان، حضرت حجّت‌ بن الحسن‌ المهد (روحی له الفداء) بر سر ما خواهد بود و مایتیم نخواهیم شد.

۶. تا می‌توانید در این ماه، در هرلحظه، در فکر، ذهن، بیان و …، یاد آقاجان امام زمان (روحی له الفداء) باشید. دعای سلامتی، دعای فرج و سایر ادعیّه وارده را بخوانید. آقاجان را هم‌قسم بدهید که آقاجان! ما هیچ‌چیزی نداریم و دستمان خالی است، بوی تعفّن می‌دهیم و خود را شستشو ندادیم، امّا امور دست شماست و یدالله، حجّت است؛ لذا آقاجان! دست ما را بگیر، وضعمان، خراب است.

۷. برای قبولی طاعات و نماز و روزه خود، ضمن این‌که بعد از نمازها، دعاهای وارده، ازجمله «یا علی و یا عظیم»، «اللهم ادخل علی اهل القبور السرور» و … را می‌خوانید، حتماً فاتحه برای مادر آقاجانمان، حضرت عالمه، حکیمه، حضرت نرجس خاتون (علیها الصلوه و السلام) هم بخوانید.

۸. شب‌های این ماه را نخوابیم. این‌همه خوابیدیم، چه به‌دست آوردیم؟ چقدر ما برای این و آن دویدیم، نمی‌خواهیم برای آخرتمان بدویم؟ آمده که پیامبر اکرم(ص)، دهه آخر، بستر را جمع می‌کردند.

ابوالعرفا می‌فرمودند: وقتی ایشان که پیغمبر خدا و حبیب‌الله است، دهه آخر، بستر را جمع می‌کرد، آیا جا ندارد که ما از شب اوّل اصلاً نخوابیم؟ شب‌ها را بیدار باشیم، منتها نه به بطالت، بلکه به دعا و مناجات دسته‌جمعی، «یدالله مع الجماعه». خدا و همچینن آقاجان، جماعت را دوست دارند. نمی‌دانید وقتی یک عدّه دور هم جمع می‌شوند و الهی العفو می‌گویند و …، ایران چه بیمه‌ای می‌شود.

۹. با قرآن محشور باشید.

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید