روز عید و شومی در بیان آیت الله جاودان
روز عید و شومی ایام موضوع بحث اولین جلسه سخنرانی آیت الله جاودان در اولین روز سال ۱۳۹۷ بود، که معظم له با اشاره به روایات روزی را که در آن گناهی نکنیم آن روز را عید دانست، و در ادامه به تاثیر استغفار در پاک کردن گناهان مطالبی بیان کرد و مهمترین دعا را دعا جهت گناه نکردن توصیه کردند.
[box type=”shadow” ]روز عید و شومی ایام موضوع بحث اولین جلسه سخنرانی آیت الله جاودان در اولین روز سال ۱۳۹۷ بود، که معظم له با اشاره به روایات روزی را که در آن گناهی نکنیم آن روز را عید دانست، و در ادامه به تاثیر استغفار در پاک کردن گناهان مطالبی بیان کرد و مهمترین دعا را دعا جهت گناه نکردن توصیه کردند.[/box]
بسم الله الرحمان الرحیم
در اولین روز سال جدید، چهارشنبه اول فروردین ماه ۱۳۹۷ برابر با سالروز شهادت امام هادی(ع) توفیق شد در مراسم عزاداری همراه با سخنرانی آیت الله جاودان که ظهر امروز در محل حسینیه نورانی و اسرار آمیز مرحوم شیخ مرتضی زاهد برگزار شد.
این مراسم بعد از اقامه نماز ظهر و عصر با سخنرانی حضرت آیت الله جاودان، این عالم عامل و تاثیر گذار برگزار شد و معظم له با تسلیت شهادت امام هادی(ع) نکاتی در باب روز عید چه روزی است؟ و علت شومی خواندن برخی چیزها چیست؟ سخنانی بیان نمودند و در ادامه به تاثیر استغفار و زدودن گناهان اشاراتی فرمودند و در پایان توصیه کردند که مهمترین دعا و درخواستتان گناه نکردن باشد.
سپس در ادامه مراسم عزاداری و سینه زنی با مداحی حاج ماشااله عابدی برگزار شد و عزاداران در پایان مهمان سفره اطعام حضرت امام هادی(ع) شدند.
علی ایحال در ادامه گزیده یاداشت هایم از بیانات حضرت آیت الله جاودان در این جلسه تقدیم شما معارف جویان عزیزی که امکان شرکت دراین جلسه را نداشتید می گردد، امید که از این طریق شما عزیزان نیز بهره ای از این مجلس و مواعظ حضرت آیت الله جاودان ببرید.
مشروح بیانات آیت الله جاودان به شرح زیر است:
روز عید نوروز و حضور در مجلس اهل بیت(ع)
امروز روز اول سال و نوروز است و شما به احترام امام هادی(ع) به رسمی که بین مردم عوام مرسوم است. عمل نکردید و آنچه اهل ایمان و تقوا اعتقاد داشتند عمل و در این مکان اجتماع و عزاداری کردید که ان شاء الله مورد قبول درگاه الهی قرار گیرد.
روز عید چه روزی است؟
روز عید آدمی زاد روزی است که در آن گناه نکند و روایت مشهوری است (امام علی علیه السّلام فرمودند: کُلُّ یَومٍ لا یُعصَی اللهُ فیهِ فَهُوَ یَومُ عیدٍ؛هر روزی که در آن گناه نشود همان روز، روز عید است.نهج البلاغه، کلمات قصار، شماره ۴۲۸) که هر روزی که گناه نکنید عید است، بنابراین عید آدمیزاد روزی است که در آن روز معصیت نکند. حالا اگر شخصی در یک روز گناه نکند آن روز برایش مبارک و عید است.
شومی از خود آدم است
آیت الله جاودان با اشاره به جریان رفتن حواریون به شهری که مردمش مشرک بودند و آمدن حواریون را شوم می دانستند، گفت: در سوره یس به جریان پیامبرانی اشاره می فرماید که قاعدتا حواریون حضرت عیسی(ع) بودند که از طرف پیامبرشان حضرت عیسی(ع) به شهری که مردمش مشرک بودند، جهت دعوت توحید می روند، که آنجا حوادث زیادی برایشان اتفاق می افتد.
با آمدن حواریون به آن شهر، مردم شهر آمدن آنها را شوم می دانند و حواریون در پاسخ مردم می گویند شومی و نحوست از خود شما است، از بیرون و از جایی این شومی نیامده و روزگار این شومی را برای شما نیاورده است بلکه خود شما چون مشرک شده اید و شرک می پرستید این شرک شوم وارد زندگی شما شده است، حالا اگر دست از شرک بردارید این شومی هم می رود.
زدودن شومی های زندگی با گناه نکردن
بنابراین اگر کسی گناه نکند آن روز عید است و اگر همه عمرش را به اطاعت خدا بگذراند و از گناه پرهیز کند، این انسان همه شومی های ممکن در زندگی اش را بیرون کرده است و هیچ شومی برایش وجود ندارد و اگر از در و دیوار عالم بلا هم بریزند برای چنین کسی شوم نیست و همه اش مبارک است.
این استاد حوزوی اظهار کرد: در شعرهای عرفانی آمده است که می گویند «عارفان در دمی دو عید کنند»؛ آدمیزاد به جایی می رسد که هر لحظه اش برای او دو عید است و این برای همه مقدور است.
سنگ و کلوخ های سر راه و پاک کردن گناهان با استغفار
ما در این مدت عمرمان با رفتار و کردارمان سر راه خود سنگ و کلوخ ریخته ایم و این سنگ و کلوخ ها از بس زیاد بوده که مثلا به بلندی کوه دماوند رسیده است که برای رسیدن به مقصد باید این سنگ و کلوخ های سر راه را برداریم تا بتوانیم به مقصد و به بهشت برسیم.
این سنگ و کلوخ ها را ذره ذره خودمان سر راه خود ریخته ایم، و باید همت کنیم تا دیر نشده این سنگ و کلوخ ها را برداریم. دستوری که بزرگان می فرمایند استغفار است، حتی اگر دنبال ذکری هستید استغفار بگویید، اما این استغفار را باید از دل گفت که چنین استغفاری که از دل بر می آید، باعث می شود این سنگ و کلوخ های سر راه را بر داشت.
اگر ما یک شبانه روز از دل استغفار بگوییم اگر این سنگ و کلوخ ها کم باشد آنها را از بین می برد، اما گاهی ما یک سنگ و کلوخ هایی سر راه خود ریخته ایم که بسیار زیاد است و برخی از آنها را پدر و مادر یا مدرسه بر اثر تربیت غلط سر راه ما ریخته اند که اگر این ها را جمع کنیم خیلی طول می کشد، پس باید با حوصله استغفار کنیم تا آنها از بین برود.
این سنگ و کلوخ ها گناهانی است که ما در این مدت عمرمان ساخته ایم؛ بداخلاقی، تندی، تکبر، حسادت، و هر گناه دیگری یک سنگ و کلوخ ایجاد کرده است که ما باید برای رسیدن به مقصد از این سنگ و کلوخ ها عبور کنیم.
برزخ هر انسان به اندازه وابستگی اش به دنیا
حضرت عیسی(ع) مرده ای را زنده کردند و گفتند چند سال مرده است؟ گفت ۴۰۰ سال است از دنیا رفته ام، بعد گفته بود هنوز تلخی آن لحظه قبض روح را احساس می کنم. برزخ، بین این دنیا و قیامت است و امام خمینی(ره) در چهل حدیث گفتند که طول برزخ هرکس به اندازه عشق و علاقه او به دنیا است، حالا اگر چنین باشد و کسی از دنیا دل کنده باشد، دیگر برزخی ندارد و یک سره به بهشت می رود.
مهمترین درخواست و دعا / درخواست برای گناه نکردن
آیت الله جاودان در پایان به جوانان توصیه کرد: جوانان همت کنید و از گناه دور شوید، سعی کنید حتما دست به دامان امام زمان(عج) شوید و اگر در مجالس اهل بیت(ع) اشک و گریه ای می ریزید و حاجت و خواسته ای را مطرح می کنید به جای آن خواسته مهمترین درخواست تان این باشد که کمکت کنند که هرگز گناه نکنید، بداخلاقی نکنید؛ و زیاد استغفار کنید و خودتان نیز همت داشته باشید.
پدیدآورنده :
به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی
برچسب ها :آیت الله جاودان ، پرهیز از گناه ، روز عید ، شوم ، مهمترین دعا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰