اعمال و مراقبات شب و روز عاشورا
در ادامه گزیده ای از اعمال و مراقبات شب و روز عاشورا می آید.
به نام خداوند لوح و قلم
سُبْحَانَ اللَّهِ وَ الْحَمْدُ لِلَّهِ وَ لا إِلَهَ إِلا اللَّهُ وَ اللَّهُ أَکْبَرُ وَ لا حَوْلَ وَ لا قُوَّهَ إِلا بِاللَّهِ الْعَلِیِّ الْعَظِیمِ
روز عاشورا
روز عاشورا روز شهادت امام حسین علیه السلام و روز مصیبت و حزن ائمّه اطهارعَلیهمُ السلام و شیعیان ایشان است و شایسته است که شیعیان در این روز مشغول کارى از کارهاى دنیا نگردند و از براى خانه خود چیزى ذخیره نکنند و مشغول گریه و نوحه و مصیبت باشند و تعزیت حضرت امام حسین علیه السلام را اقامه نمایند و به ماتم اشتغال نمایند به نحوى که در ماتم عزیزترین اولاد و اَقارب خود اشتغال مى نمایند.
مراقبه کامل و پرهیز از هر گونه گناه
نفرین و لعن بر قاتلان آن حضرت و یکدیگر را تعزیت گویند در مصیبت آن جناب و بگویند:
اَعْظَمَ اللّهُ اُجُورَنا وَاُجورَکمْ بِمُصابِنا بِالْحُسَینِ عَلَیهِ السَّلامُ وَجَعَلَنا وَاِیاکمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ الِ مُحَمَّدٍ عَلَیهِمُ السَّلامُ .
شایسته است در این روز مقتل بخوانند و یکدیگر را بگریانند.
خواندن هزار مرتبه توحید در این روز فضیلت دارد و روایت شده که خداوند رحمان نظر رحمت بسوى او کند .
شایسته است که شیعیان در این روز امساک کنند از خوردن و آشامیدن بى آنکه قصد روزه کنند و در آخر روز بعد از عصر افطار کنند به غذایى که اهل مصیبت مى خورند مثل ماست یا شیر و امثال آنها نه مثل غذاهاى لذیذ.
از حضرت امام رضاعلیه السلام منقول است که هر که ترک کند سعى در حوائج خود را در روز عاشورا و پى کارى نرود حق تعالى حوائج دنیا و آخرت او را برآورد و هرکه روز عاشورا روز مصیبت و اندوه و گریه او باشد حقّتعالى روز قیامت را روز فَرَح و سُرُور و شادى او گرداند و دیده اش در بهشت به ما روشن گردد و هرکه روز عاشورا را روز برکت نامد و از براى منزل خود در آن روز چیزى ذخیره کند خدا آن ذخیره را براى او مبارک نگرداند و در روز قیامت با یزید و عُبَیدُاللّهِ بن زیاد و عمر بن سعد عَلَیهِمُ اللَّعْنَهُ محشور گردد .
پس باید که در روز عاشورا آدمى مشغول کارى از کارهاى دنیا نگردد و مشغول گریه و نوحه و مصیبت باشد و امر کند اهل خانه خود را که تعزیه آن حضرت را بدارند و مشغول ماتم باشند چنانکه در ماتم عزیزترین اولاد و اقارب خود مى باشند و در آن روز امساک کند از خوردن و آشامیدن بى آنکه قصد روزه کند.
در روز عاشورا آذوقه در خانه ذخیره نکند و نخندد و مشغول لهو و لعب نگردد .
هزار مرتبه بر قاتلان آن حضرت لعنت کند و بگوید اَلّلهُمَّ الْعَنْ قَتَلَهَ الْحُسَینِ علیه السلام
خواندن زیارت عاشورا همراه با صد لعن و سلام و علقه.
در المراقبات آمده که در روز عاشورا تا عصر خوردن ، آشامیدن و حتی سخن گفتن ( مگر آنکه لازم باشد ) و همچنین دیدارهایتان را ترک کرده و آن روز را روز گریه و اندوه خود قرار دهید.
همچنین احتیاط بر پرهیز از روزه گرفتن در روز عاشورا است ولی از خوردن و آشامیدن تا عصر باید خودداری کند و آنگاه چیزی بخورد یا بیاشامد به جهت اینکه امام حسین (علیه السلام ) و یارانش در عصر عاشورا از غصه های این دنیای پست رهایی یافتند و در هنگام عصر سعادتمند شده و به مطلوب خود که دیدار با خداوند بود رسیدند.
به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی
منابع تحقیق:
اقبال الاعمال سید بن طاووس
کلیات مفتاتیح شیخ عباس قمی
کلیات مفاتیح نوین آیت الله العظمی مکارم شیرازی
کلیات مفاتیح الجنان استاد انصاریان
المراقبات آیت الله میرزا جواد آقا ملکی تبریزی
برچسب ها :اعمال روز عاشورا ، اعمال شب عاشورا ، اعمال عبادی ، مراقبات روز عاشورا
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰