همه انسان ها با شما وحدت دارند با آنها مهربان باشید
در نهج البلاغه می فرماید : انسانها یا در ایمان و تشیع با شما برابر هستند، یا حداقل در خلقت با شما وحدت دارند و آنها هم انسان هستند و این جا معنی بشر را می دهد که ظاهر همه یکی است و جسما انسان هستند و می گویند همه را دوست داشته باشید و به آنها ظلم نکنید و فخر نگذارید، بنابراین انسان ها در هر جا و هر نژاد و فرهنگی محترمند.
به گزارش کلینیک روح درمانی،محمد شجاعی استاد حوزه و دانشگاه شامگاه سه شنبه ۱۱ اسفند ماه سالجاری در جلسه هفتگی انسان شناسی با اشاره به حدیثی از امام صادق(ع) به عظمت شخصیت و حرمت مومن اشاره و گفت:امام در حدیثی می فرماید: لَا یَقدِرُ الخَلَائِقُ عَلَى کُنهِ صِفَهِ اللَهِ عَزَ وَ جَلَ، خلایق نمی توانند به باطن و کُنه صفات الهی راه پیدا کنند، و در ادامه می فرماید: فَکَمَا لَا یُقدَرُ عَلَى کُنهِ صِفَهِ اللَهِ عَزَ وَ جَلَ فَکَذَلِکَ لَا یُقدَرُ عَلَى کُنهِ صِفَهِ رَسُولِ اللَهِ(ص) ، همانطور خلایق نمی توانند به کنه صفات خدا راه پیدا کنند به کنه صفات رسول الله (ص) هم نمی توانند راه پیدا کنند و بعد فرمود: وَ کَمَا لَا یُقدَرُ عَلَى کُنهِ صِفَهِ الرَسُولِ(ص) فَکَذَلِکَ لَا یُقدَرُ عَلَى کُنهِ صِفَهِ الإِمَامِ(ع)، همانطور که نمی توانند کنه و صفات رسول الله(ص) را درک کنند قادر به درک کنه و باطن صفت امام هم نیستند، و شاهد بحثمان اینجا که می فرماید: وَ کَمَا لَا یُقدَرُ عَلَى کُنهِ صِفَهِ الإِمَامِ(ع) کَذَلِکَ لَا یُقدَرُ عَلَى کُنهِ صِفَهِ المُؤمِن ، مردم همانطور که قادر به درک کنه و صفت امام نیستند هیچ کس نمی تواند کنه صفت مومن را درک کند و خلایق قادر به درک آن نیستند واین عظمت مومن را در نزدک خدا می رساند که از آن درس های زیادی باید گرفت.
مومن در قرآن مترادف با انسان حقیقی است
کارشناس مباحث انسان شناسی با تعریف شخص مومن بیان کرد: مومن در قرآن مترادف با انسان حقیقی است و قرآن فقط مومن را انسان به معنای حقیقی می داند.بنابراین ما سر و کارمان وقتی با مومنین است در واقع با کسی است که حرمتش از کعبه هم بالاتر است و ما هر حرمتی برای کعبه می گذاریم برای مومن باید بیشتر بگذاریم.
انسانها اعضای یکدیگر هستند با آنها مهربان باشید
محمد شجاعی مومن را شخصیت و حقیقتی واحد دانست و گفت: مومنین یک شخصیت و حقیقت واحد دارند ، مومنین مثل یک بدن واحد هستند، گاهی وقتها ما در باره مومنین صحبت نمی کنیم درباره بشر صحبت می کنیم، بنی آدم اعضای یکدیگرند. که در آفرینش ز یک گوهرند. چو عضوی به درد آورد روزگار. دگر عضوها را نماند قرار، روایت بسیاری است که انسان ها را مثل خودتان بدانید و با آنها مهربان باشید.
همه انسان ها با شما وحدت دارند
وی ادامه داد: در نهج البلاغه می فرماید : انسانها یا در ایمان و تشیع با شما برابر هستند، یا حداقل در خلقت با شما وحدت دارند و آنها هم انسان هستند و این جا معنی بشر را می دهد که ظاهر همه یکی است و جسما انسان هستند و می گویند همه را دوست داشته باشید و به آنها ظلم نکنید و فخر نگذارید، بنابراین انسان ها در هر جا و هر نژاد و فرهنگی محترمند.
رحمت رحمانیه انسان نسبت به همه بشر
شجاعی افزود: مرحوم آیت الله بهجت(ره) می فرمود اگر من برای شیعیان هم دعا نکنم برای چینی ها هم دعا می کنم ،که آنجا سیل و زلزله آمده است، هر چند هم کیش ما نیستند و اعتقادات ما را ندارند اما انسان هستند و انسان هر جا هست محترم می باشد و این جور دوست داشتن را رحمت رحمانیه می گویند و انسان از رحمت خدا این قسم را دارد که نسبت به همه چیز دوست و در صلح است و بد کسی را نمیخواهد، حیوانات، گیاهان، اشیاء، همه برای انسان عزیز هستند.عاشقم بر همه عالم که عالم از اوست.
رحمان اولین اسمی که از الله صادر شده / خلقت خدا بر اساس رحمانیت
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اسم رحمان خداوند تبارک و تعالی افزود: به ما دستور داده اند که بوسیله رحمت رحمانیه به اشیاء نگاه کنیم، در سیر اسماء الهی اولین اسمی که از الله صادر می شود رحمان است، خلقت خدا بر اساس رحمانیت است، الرَحمَنُ عَلَمَ القُرآنَ خَلَقَ الإِنسَانَ .
ام الاسماء و مادر همه اسماء الهی چیست؟
محمد شجاعی با اشاره به اینکه همه اسماء الهی از اسم رحمان گرفته شده گفت: تعلیم و خلقت کار رحمان است و سایر اسماء الهی از رحمان گرفته می شوند، هر اسمی که ببینید، بیش از هزار اسم همه از الرحمن گرفته می شود؛ لذا در قوس صعود، در معاد و بازگشت، در جریان خودسازی و دینداری و ایمان اگر کسی بخواهد به خدا به سرعت نزدیک شود باید ام الاسماء مادر همه اسماء را داشته باشد که بتواند زود شبیه خدا بشود و آن رحمان است و باید این رحمان را داشته و نسبت به همه چیزمهربان باشد و هرگز آدمی عصبی، خشن ، خود خواه ، بد بین نباشد بلکه مهربان بوده و نبست به همه چیز هم مهربان باشد.
رحمت رحیمه نسبت به شیعیان و رحمت رحمانیه نسبت به همه انسان ها
کارشناس مباحث انسان شناسی به رحمت رحیمه اشاره و اظهار کرد: اما وقتی سخن از تشیع ، شیعیان و مومنین است دیگر رحمت رحمانیه نیست بلکه رحمت رحیمه است، خداوند دو رحمت دارد یک رحمت رحمانیه به همه مخلوقات دارد و دیگری رحمت ویژه نسبت به کسانی که اطاعتش می کنند ، راهش را طی می کنند و میخواهند تقرب بجویند و این رحمت را رحیمیه گویند که یک رحمت ویژه است، و خداوند در آیه ۱۲۸ سوره توبه می فرماید: « بِالمُؤمِنینَ رَءوفٌ رَحیمٌ » خدا به مومنین رئوف و رحیم است.این رحمت خیلی خاص و ویژه است ما هم همینطور هستیم همه مردم را دوست داریم اما بعضی را ویژه و خاص دوست داریم.
مومنین نسبت به یکدیگر مثل یک بدن واحد هستند
پیامبر می فرماید: مَثلِ مومنین در دوستی ، عطوفت ، مهر ورزی به همدیگر مثل یک پیکر واحد است و مومنین این چنین هستند، مومنین نسبت به همدیگر مثل یک بدن واحد با هم هستند که اگر یک عضوی از آن بدرد بیاید دیگر اعضا بی خواب می شوند و تب آنها را می گیرد.این شعر حکیمانه سعدی « بنی آدم اعضای یکدیگرند, که در آفرینش ز یک گوهرند. چو عضوی به درد آورد روزگار, دگر عضوها را نماند قرار….» از این روایت است.
بی تفاوت نبودن نسبت به مسائل مسلمین در سراسر جهان
وی با اشاره از حدیثی از پیامبر که فرمودند : کسی که روزش را آغاز کند و اهتمام به مسئله مسلمانان و انسان ها نداشته باشد مسلمان نیست، گفت: این کسی که بگوید در عراق، یمن،افغانستان، سوریه، فلسطین و غزه چه می گذرد و در وجودش احساس درد این بمباران ها، این زخمی ها، این کشته را نبیند که ظالمی چه به روز آنها می آورد و او هیچ نگرانی نداشته باشد و بگوید به من ربطی ندارد این شخص اصلاً انسان نیست، لذا قرآن می فرماید: وَما لَکُم لا تُقاتِلونَ فی سَبیلِ اللَهِ وَالمُستَضعَفینَ مِنَ الرِجالِ وَالنِساءِ وَالوِلدانِ شما را چه شده است که جهاد نمی کنید؟چرا در راه خدا و مستضعفین جهاد نمی کنید؟ در اینجا خیلی عجیب می باشد مستضعفین را کنار خدا قرار داده است.
رحمت رحیمیه اجازه نمی دهد نسبت به مسلمین جهان بی تفاوت باشیم
شجاعی تصریح کرد: کسی می آید می گوید دفاع از سوریه ، یمن ، فلسطین و … به ما چه ربطی دارد، ما اصلا با کسی جنگی نداریم، ما اصلا با ظالمین جنگی نداریم، ما با هیچ جا مشکلی نداریم بداند که اینجوری نیست قرآن از ما اینجور نخواسته در نهج البلاغه می فرماید : به خدا قسم دنیای شما و آخرت شما آباد نمی شود مگر با جهاد؛ مگر ما می توانیم بایستیم ببینیم مسلمان ها به خصوص شیعیان یا حتی غیر مسلمانان در کشوری دیگر مورد ظلم واقع شده اند و ما بی خیال باشیم، رحمت رحیمیه ما نسبت به شیعیان و مسلمانان اجازه نمی دهد ما چنین سکوتی کنیم و با سازشکاران بسازیم و اعتراضی نکنیم.
انسانها جسدی واحد دارند و از یک روح واحد خلق شدند
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اینکه انسان ها از یک روح واحد خلق شده اند ، گفت: امام صادق می فرماید: والله قسم هرگز مومن مومن نیست هیچ وقت مگر اینکه نسبت به برادر دینی است مثل بدن واحد باشد.این وحدت مثل جسد واحد بودن در مومنین و در همه انسان ها خصوصا مومنین به یک اصل برمی گردد که خداوند همه انسان ها را از یک روح واحد خلق کرده است.
همه انسان ها از نور محمد و آل محمد(ص) خلق شدند
وی ادامه داد: همه انسان ها از یک حقیقت واحد یعنی نور محمد و آل محمد(ص) آفریده شده اند و آنهایی که می فهمند بچه های اهل بیت (ع) هستند رحمت رحیمه دارند و آنهایی که نمی دانند اما می دانند که بنی آدم اعضای یک پیکرند رحمت رحمانیه نسبت به یکدیگر دارند. ما بچه های یک نفر هستیم ، جسماً و روحاً بچه های یک پدر و مادرمی باشیم.
علت حمایت مردم کشورهایی چون انگلیس ، فرانسه ، آمریکا از مردم مظلوم دیگر کشورها
محمد شجاعی با اشاره به علت تظاهرات مردم برخی کشورهای غربی در حمایت از مردم مظلوم دیگر کشورها گفت: شما وقتی نگاه می کنید در غزه ، فلسطین ، عراق ، افغانستان ، یمن ، چه اتفاقاتی دارد می افتد، می بینید چقدر مردم خوب در انگلستان، آلمان، فرانسه، آمریکا جمع می شوند علیه اسرائیل و امریکا و حتی بر علیه کشور خودشان راهپیمایی و تظاهرات به دفاع از مستضعفین می نمایند، هر چند می توانستند بگویند اصلا به ما چه؟ اما پلاکارد دستشان می گیرند ، حتی کتک هم می خورند، برایشان سابقه درست می شود؛ اما برایشان مهم نیست، این رحمت رحمانیه است مانند تظاهراتی که سفید پوستان به نفع سیاه پوستان انجام دادند، اما سخن از مومنین و مسلمانان که می شود رحمت رحیمیه است.
به قلم: امیرمحسن سلطان احمدی
برچسب ها :استاد محمد شجاعی
- نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
- نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰