کد خبر : 1224
تاریخ انتشار : جمعه 1 خرداد 1394 - 12:16
چاپ خبر دیدگاه‌ها برای مجموعه تربیت از دیدگاه آیت الله آقا مجتبی تهرانی+دانلود جزوه بسته هستند

مجموعه تربیت از دیدگاه آیت الله آقا مجتبی تهرانی+دانلود جزوه

معرفی مجموعه ای تحت عنوان “تربیت” که ۵۸ سخنرانی از آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره) در طول سالیان عمر پرکتشان در کلاس های خود در مورد اخلاق و تربیت فرموده اند.

آیت الله مجتبی تهرانی از علمای اخلاق عملی و استاد اخلاق در بین مردم شناخته می شدند؛ ایشان که از مراجع عظام تقلید و از شاگردان مبرّز مکتب فقهی، اصولی، فلسفی، اخلاقی و عرفانی امام خمینی(ره) بود در سال‌های پایانی عمر شریفشان، مباحثی را پیرامون تربیت مطرح کرده‌اند، این بیانات از سوی موسسه پژوهشی فرهنگی مصابیح الهدی که در زمان حیات آیت‌‌الله مجتبی تهرانی و تحت اشراف ایشان جهت حفظ و نشر آثار ایشان تأسیس شد برای اولین بار امسال منتشر شد و در نمایشگاه بین المللی کتاب در مصلی تهران در قالب مجموعه «ادب الهی» که شامل ۵ جلد کتاب عرضه گردید.

اولین کتاب از این مجموعه  «تأدیب نفس» است که در آن آیت الله آقا مجتبی تهرانی(ره) به بررسی ابعاد مختلف تربیت فردی و اجتماعی از دیدگاه علمای اخلاق و عرفان پرداخته‏‌اند.

دومین کتاب از این مجموعه، «مبانی تربیت» است که در آن اصول و مبانی خودسازی و دیگرسازی بیان می‎شود، حاج آقا مجتبی تهرانی در جایی از این بیانات می‌فرماید: اگر انسان بخواهد از نقایصش پاک شود و سیر تکاملی داشته باشد، نباید سلیقه‌ای عمل کند؛ طبیب ما و دستورات او «شرع» است.

سومین کتاب از این مجموعه، «تربیت فرزند» است که آیت الله آقا مجتبی تهرانی (ره) برای اولین بار با ایجاد طبقه‌بندی دقیق در مسأله تربیت فرزند، راه را برای درک مسیر صحیح تربیت روشن کرده‌اند و می‌فرماید: والدین تنها باید استعدادهای درونی فرزند خود را شکوفا کنند که ما از آن به «آبیاری زمین وجود کودک» تعبیر می‌کنیم، زمین وجودی کودک آماده است، بذر هم آماده است، در این حال والدین اگر به این زمین آب ندهند، خیانت کرده‌اند.

چهارمین کتاب از این مجموعه، «حیاء» است که حضرت استاد(ره) در آن حیا را در ابعاد اخلاقی و معرفتی مورد بررسی قرار داده‎اند.

پنجمین کتاب از این مجموعه، «تربیت مربی» است که در آن مختصاتی را که انسان باید برای اثرگذاری بر دیگران داشته باشد، مورد بررسی قرار گرفته است. ایشان می‌فرماید: اولین و اساسی‌ترین شرط در این زمینه آن است که مربیان باید ابتدا خود را ساخته باشند تا بتوانند دیگران را بسازند. 

علاقمندان جهت تهیه این آثار می توانند به پایگاه اطلاع رسانی حضرت آیت الله العظمی حاج آقا مجتبی تهرانی(ره)مؤسسه پژوهشی فرهنگی مصابیح الهدی، دفتر حفظ و نشر آثار حضرت‌آیت‌الله‌العظمی‌حاج‌آقا‌مجتبی‌تهرانی(ره)  مراجعه نموده یا جهت ورود به این سایت روی بنر زیر کلیک نمایید:

همچنین گزیده این مباحث را سال گذشته خبرنامه دانشجویان ایران، مجموعه ای را تحت عنوان “تربیت” که ۵۸ سخنرانی این عالم وارسته در طول سالیان عمر پرکتشان در کلاس های خود در مورد اخلاق و تربیت فرموده اند٬ برای اولین بار جمع آوری کرده و آن را منتشر می کند.

در این مجموعه  سر فصل هایی همچون، “تربیت در محیط خانوادگی“؛ “تربیت در محیط رفاقتی“، “تربیت در محیط آموزشی“، “تربیت در محیط شغلی“، “حیا در بعد تربیتی” و “تربیت و مربیان تربیتی” دیده می شود، که به صورت فایل pdf در معرض علاقه مندان به این عالم بزرگوار قرار گرفته است.

در قسمتی از بخش “تربیت در محیط خانوادگی” آمده است: “ما درمعارفمان این را داریم که شما در ارتباط با خانوادهتان، خاندانتان به طور کلّی، بی شترین سعی و کوششتان را برای مسائل مادی او نگذارید! بلکه از این طرف بی شترین هَم تو، تربیت او باشد. چون او ادام هی وجود تو است، بقاء تو به بقاء انسانیّت و معنویّت اوست نه حیوانیّت او. اگر او از بُعد انسانیاش تربیت بشود، از نظر بُعد معنویاش تربیت شود، این ادامه حیات انسانی توست، ادامه حیات معنوی تو است.”

در بخش “تربیت در محیط رفاقتی” که این عالم بزرگوار در سخنرانی های خود می گویند:”اگر محیط خانوادگی انسان مناسب نبود، محیط آموزش یاش مناسب نبود، امّا محیط رفاقت یاش مناسب بود، به این معنا که با شرع و عقل ه مسو بود، این رفاقت نقش تخریبی آن ها را از بین میبرد. برعکس، اگر محیط خانوادگی مناسب بود، محیط آموزشی مناسب بود، امّا محیط رفاقتی مناسب نبود و ه مسو با شرع و عقل نبود، این رفاقت، آنچه را که در محیط خانواده و آموزش ساخته شده بود، ویران می‌کند.”

این عالم ربانی در سخنرانی های خود در مورد لزوم “تربیت در محیط رفاقتی” می گویند: “کسانی که متصدی امور آموزشی هستند، اگر صحیح عمل کنند، چه «خدمت » بزرگی کرده اند و اگر غلط عمل کنند، چه «جنایت » بزرگی به جامعه کرد هاند!”

همچنین در بخش “تربیت در محیط شغلی” این مجموعه از زبان آیت الله مجتبی تهرانی آمده است: “شغلی انتخاب کنید که بر روی روح شما نقش تخریبی نداشته باشد، بلکه بر عکس، شغلی انتخاب کنید که بر روی روح شما نقش سازندگی داشته باشد.”

همچنین در بخش “حیا در بعد تربیتی” نیز آمده: “حیا مثل یک پوشش برای شهوت و غضب است. چون اینها قوای نفسانی است و حیا مانع ظهور و بروز عیوب انسان است. یعنی حیا مانع می شود که آدم کاری انجام دهد که “زشت باشد

همچنین در فصل پایانی این مجموعه که با عنوان “تربیت و مربیان تربیتی” از زبان آیت الله مجتبی تهرانی آمده است: “کسانی که می خواهند در جامعه و در هر محیطی به عنوان مربّی، آموزش دهنده و تربیت کننده باشند و می خواهند غیر را تربیت کنند، باید دارای شرایطی باشند. اوّلین شرط و اساسی ترین شرط نسبت به آنها این است که آ نها باید خود ساخته باشند تا بتوانند دیگران را بسازند.”

علاقمندان می توانند این جزوه را با کلیک بر روی بنر زیر به صورت رایگان و در حجم ۳٫۶۹۸ مگابایت دانلود نمایند:

شادی روح مرحوم آیت الله آقا مجتبی تهرانی (ره) صلوات

به کوشش: امیرمحسن سلطان احمدی

ارسال نظر شما
مجموع نظرات : 0 در انتظار بررسی : 0 انتشار یافته : ۰
  • نظرات ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط مدیران سایت منتشر خواهد شد.
  • نظراتی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • نظراتی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بسته شده است.

درس اخلاق زیارت نیابتی درس اخلاق
logo-samandehi
error: حق تألیف را رعایت کنید